vineri, 15 ianuarie 2016

Dezechilibrul de sexe intre refugiati..

Dezechilibrul de sexe intre refugiati – 8 ianuarie 2016

Smaranda Dobrescu
 
 
Refugiatii in afara de problemele pe care le-au adus legate de locuinte si locuri de munca, iata ca prezinta si un alt aspect la care se pare ca nu s-au gandit europenii pana in noaptea de Reveillon, dupa cazurile frecvente de hartuire sexuala din Koln, Helsinki si Zurich: Refugiatii din 2015 sunt in numar disproportionat de mare barbati fata de femei. Daca mai adaugam si faptul ca sunt multi tineri singuri si chiar adolescenti minori neinsotiti, tot baieti, situatia peste cativa ani s-ar putea sa prezinte aspecte grave si de ne evaluat deocamdata.


O dimesiune extrem de importantă a crizei imigranților a fost puțin observată – sexul, mai bine zis procentul bărbaților și al femeilor – scrie pentru Politico Valerie…

Smaranda Dobrescu Cererile de azil depuse in UE sunt gestionate la nivel national. Fiecare tara dispune de o marja de manevra ca sa interpreteze Conventia de la Geneva din 1951, care defineste ca refugiat orice persoana care se teme in mod intemeiat ca poate fi persecutat datorita rasei, religiei, nationalitatii, apartenentei la un anume grup social sau opiniilor sale politice. Lucrurile in realitate sunt mai complexe, nascute si de specificitatea perioadei actuale din fiecare zona. De exemplu, un Alauit sirian, care traieste intr-o regiune (temporar) controlata de regim, se teme in mod justificat ca este persecutat sau ca va fi? Sau un kurd irakian care locuieste intr-o regiune indepartata de front? Poti fi persecutat de catre un actor diferit de stat? Tarile nu raspund la aceste intrebari de o maniera unitara, ajungandu-se la situatii in care refugiatii sunt de fapt emigranti economici..

Mihai Ion Turcu A fost observat in repetate randuri, mai mult avem o doctrina emisa de un islamist sef care descrie cum in doua generatii prin garnicia insamantatoare a musulmanilor structura raseakla a Europei se va fi modificata acesta fiind obiectiv doctrinar . Tinerele noastre, bine formate corect politic, se cred faoarte emkancipate imperechiate fiind cu alogeni. Sper sa coboare din nori pe pamant fara sa treaca prin procedura.

Draghi Puterity Incep sa se cristalizeze niste masuri in tara "poetilor si filozofilor", masuri care sa evite hartzuirea sexuala a bastinashelor de catre tinerii refugiati ne-fe-riciti. Ne trebuie mai multe camere video de supraveghere, montam cate una si pe fiecare politist, si reluam colaborarea cu NSA-ul pentru spionarea totala internetului. Good job, Mrs. M.! (ca sa parafrazez un clasic in viatza).

Niciun comentariu: