joi, 12 iulie 2018

Presa, protestul si protestatarii

Presa, protestul si protestatarii – 12 iunie 2018

 

Smaranda Dobrescu shared a link.

June 12

Daca incercarile propagandei de a crea busculada si bataie la miting au esuat, daca Realitatea nu a putut sa scada sub 100 mii nmarul participantilor, daca mitingul a fost bine organizat iar participantii greu de scos din fire, jurnalistilor le-a ramas ideea ca cei prezenti sunt inculti, needucati si au lasat gunoi in piata (parca englezii educati nu lasa peturi, pungi si chiar siringi, ci petale de trandafir.) Componenta electoratului pesedist a ramas spre rusinea presei singurul sau cel mai puternic repros adus participantilor. Motiv pentru care toata lumea vorbeste de incultura, lipsa de informatie, analfabeti, betivi, etc. Suntem in plin proces de rasism social..

 

 

COTIDIANUL.RO

Presa, protestul și protestatarii

Nu mi-am imaginat niciodată că vom ajunge să avem jurnaliști atît de slabi

 

Anna Zelinski Nu aș dori să fac notă discordantă (de fapt chiar asta fac), dar adevărul este ca întotdeauna pe undeva pe la mijloc. Că aducerea oamenilor în București a însemnat un efort sub toate aspectele este adevărat, că au lăsat pe jos toate resturile pachetelor primite nu a lasat loc de admirație (prin alte părți ale lumii ar fi pus totul în sacoșe până la primul coș; să zic Ungaria, Polonia, Austria, Ucraina?). Discursurile, dincolo de platitudine, au excelat în opoziție ba chiar au și copiat ceva de la rezistenți. Dar electoratului ce i se poate reproșa decât oboseala și poate că grupul muzical de la Vaslui care au acompaniat-o pe Dăncilă nu a fost cea mai inspirată aducere.

 

Smaranda Dobrescu Anna, faptul ca ne putem spune sincer parerea il apreciez in mod deosebit la Atelierul nostru. Poate maniera de relationare ar putea fi inca si mai deschisa. 
Am apreciat acest miting pentru ca s-au spus deschis prima data intr-o audienta majora, de-a noastra si straina adevarul despre Statul paralel, despre securitate. Exista acum o sansa sa revina lucrurile la un normal in care Constitutia sa nu o mai incalce nimeni, in spirit si litera. Sigur ca pentru mine valori precum libertatea de exprimare si pastrarea regulilor democratice conteaza mai mult decat faptul ca piata a ramas murdara p[entru o ora, rastimp in care 100 lucratori de la Salubritate au lustruit-o. Cu ce nu sunt de acord sunt exprimarile cu putere de judecata de valoare, in care in corpore Justitia este considerata incorecta. Unul singur daca e jignit si banuit pe nedrept, eu sunt cea vinovata. De aceea, unele apelative folosite de Dragnea nu le-am inghitit. Cu alta ocazie, il vom analiza si pe Dragnea, cum am mai facut-o de atatea ori, dar nu intr-un moment in care a fost pertinent (parerea mea).

 

Smaranda Dobrescu Daca aveti stomacul bun, puteti citi cateva mostre de rasism social adunate de colegul Constantin Gheorghe

Constantin Gheorghe
Yesterday at 3:29pm
Trebuie să recunosc: prietenul Ștefan Mureșan are nervii mai buni ca ai mei. Probabil de la mârtan i se trage: cici pisicile descarcă anxietățile și fac bine la nervii capului, mai ceva ca Xanaxul! Așa că s-a pus să culeagă perle de cultură democratică, de iubire de aproape și de respect al diferenței. Iacă-tă-le!

Cateva dovezi ale arogantei tefeliste, spre neuitare si comentare... https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f86/1.5/16/1f3ac.png
🎬


1. Liliana Rauh: Ieri mergand la Sibiu la Festivalul de teatru, m-am intersectat cu multimea autocarelor si microbuzelor pline ochi cu scursurile romanilor !

2. Ionel Stoica (ziarist credincios binomului): Ieri am evitat Piața Victoriei, i-am văzut în metrou pe protestatari, gălăgioși, credeau că au lumea la picioare, miroseau a transpirație, mulți probabil aveau doar tricoul alb cu ei.

3. Radu Catalin Gratianu: accidentații genetic, rebuturile umane, spurcäciunile comuniste sunt aduşi īn capitalä sä ,,impresioneze" oamenii !...locul vostru este în grote şi sub pämânt.

4. Catalin Iovanescu: Gunoaiele societății noastre, penibil și rușinos!

5. Alin Mihăiță Goga: TABLOU CU PROŞTI ŞI NATURĂ MOARTĂ... Doamne ce maimuțoi penibili şi ridicoli...

6. Cornel Cornel: nici nu știau pentru ce sunt acolo,nici nu știau cu ce partid sunt,, țigani analfabeți, cumpărați cu mici și bere, ulei și zahăr.

7. Nedelcu Iulian Andrei: De unde dracu au ieșit ăștia, habar nu au ce sunt cu ei , numai țigani .

8. Dani Bita: Aceşti tăntălăi hotărăsc soarta noastră şi copiiilor noştri.Pleva aceasta a societății a votat şi va vota cu siguranță pentru cei corupți şi cu punga plină.

9. Ioan Gheorghe Boticiu: crezi că boii buluciți la miting știu ce-i aia lingou de aur?

10. Peter Marian: Multa Muie la viermii aia de primari rosii care organizeaza caratu prostilor s8 a asistatilor sociali/ratardatilor alora carora nu le mege nici capul nici mainile. Sa ge dzau sa muriti de foame, fara ajutoare si pensii de la stat.

11. Ionut Damian: Dragnea ai speriat Planeta , ai scos Maimutele in Stradă !

12. Ionut Sorin Flaminzeanu: Ciori proaste!

13. Marcu Constantin: Acest prostalau chiar nu a observat ca numai asistați sociali si cei de etnie rroma au gost prezenti, hotii si infractori societatii in care traim?

14. MP Bogdan: Sugi pula jegule cu tot cu ratații tăi aduși în lesă pt un ciot de hoit.

15. Muntean Nic Gabriel: Sibiu Gigi si te asteptai cumva ca tampitii aia sa il huiduie? ar fi fost anormal din partea retardatilor.

Comentariile de mai sus au fost preluate fara editare, prin metoda copy-paste, metoda facuta celebra de marii doctori ai Romaniei: Nea Izmana Oprea, Pinocchio Ponta, Laura "5%" Kovesi, Robert Negoita, Mihai Stanioara, Daniel Moldoveanu, Mihai Tudose, Bogdan Licu, Petre Toba, Codrut Olaru, etc... https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f29/1.5/16/1f602.png
😂https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f29/1.5/16/1f602.png😂https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f29/1.5/16/1f602.png😂"

5

 

Prospectiv A-z .
https://www.facebook.com/mirel.palada/posts/1954188774593509
Manage

 

Mirel Palada

June 11

În 1917, în plină vară călduroasă, poporul a salvat țara. Au ieșit din apă în izmene și i-au atacat la baionetă pe nemți, cu o furie și cu o vitejie ce i-a descumpănit și pe inamici, și pe observatorii acelor vremuri. Nu elita a ieșit în izmene din rîu și din tranșee. Nu tefeleii de atunci, mulți dintre ei ocolind frontul prin tot soiul de tertipuri, să rămînă la căldurică, acasă. Poporul. Vulgul. Prostimea. Oamenii știrbi în izmene. Au luptat. Au murit. N-au pus întrebări. Oameni simpli. Oameni fără carte. Oameni mîndri. Români.

În 1942, tot vara, tot poporul a pus osul la Stalingrad. N-au pus întrebări privind justețea războiului. N-au pus întrebări privind priceperea ofițerimii. Au luptat. Au murit. Au mers în prizonierat. Unii s-au întors. Alții nu. Oameni simpli. Oameni săraci. Oameni fără carte. Oameni mîndri. Români.

În toată perioada comunistă, tot poporul a fost cel care a pus osul la mersul lucrurilor. Hidrocentralele au fost făcute cu cîrca lor. N-au întrebat dacă e bine sau nu. Au cărat sacii și și-au văzut de treabă. Și, în plus față de hidrocentrale, șosele, întreprinderi, blocuri și alte acareturi, între timp au făcut și copii și au și avut grijă de copiii ăștia și i-au crescut prin școli. Mulți și fără carte, proști după mintea disprețuitorilor din inteligenție, dar cu un bun simț care i-a ajutat să treacă vremurile alea.

Copiii și nepoții de atunci sînt tefeleii de azi. Cei care-și disprețuiesc cu amar dispreț rădăcinile. Cei care, în logica lor superior-nazistă, consideră că doar ei ar trebui să existe pe acest pămînt, iar ceilalți să dispară mai repede, mama lor de știrbi și de proști și de bătrîni și de săraci. Cei pentru care "popor" e un cuvînt obscen.

Acest dispreț, de multe ori încins pînă la ură, colorează tot discursul și toate acțiunile anti-pesediste de după 1990 încoace. PSD a fost și rămîne, din păcate pentru unii, din fericire pentru alții, singurul partid care nu-și disprețuiește poporul. Iar poporul simte asta. Și nu va avea încredere niciodată în cei care nu au nimic altceva decît dispreț și ură la adresa lor.

Să nu uitați, dragii mei tefeliști: poporul are întotdeauna dreptate.


Niciun comentariu: