luni, 9 iulie 2018

O alta abordare privind decizia CCR

O alta abordare privind decizia CCR – 30 mai 2018

 

Smaranda Dobrescu

May 30

O alta abordare..

Chris Terhes

Contrar aparentelor, lui Iohannis ii convine de minune decizia CCR, pentru ca acum o poate revoca pe Kovesi de la DNA fara sa-si ridice in cap sustinatorii. El se va spala pe maini ca Pilat spunand ca "CCR m-a obligat". Intrebat fiind chiar azi, ce va face daca CCR va constata ca exista conflict, Iohannis a spus ca va astepta "motivatia" Curtii dupa care va actiona in consecinta.

CCR explica clar in comunicatul pe care l-a dat ca Presedintele nu poate refuza revocare pe motiv de oportunitate, adica ca nu vrea muschiul lui. Tocmai acesta, insa, a fost argumentul lui Iohannis.

"Consider ca argumentele cuprinse in raportul privind activitatea manageriala de la DNA nu sunt de natura sa creeze convingerea cu privire la OPORTUNITATEA masurii propuse si, prin urmare, nu se poate da curs propunerii de revocare din functia de procuror sef al DNA a doamnei Laura Codruta Kovesi", i-a comunicat Iohannis lui Toader.

Ma indoiesc ca cei care-l consiliaza pe Iohannis nu au citit legea si jurisprudenta CCR pentru a vedea in ce situatie se pune printr-o astfel de motivare.

Concluzia logica care se poate trage este ca Iohannis a creat special aceasta situatie ca sa aiba oportunitatea sa scape de Kovesi fara sa fie el acuzat ca i-a facut sepuku.

 

Petre Rizea Si eu am zis ca este cel mai castigat ....dar putina lume intelege ....https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/fa5/1.5/16/1f642.png:) ))

 

Alexandru Stanescu Chiar îl suspectat de atât de multă inteligență ? Sau pe consilierii lui ? 
Situandu-se permannt împotriva PSD nu cred că stratagema ține .

 

Smaranda Dobrescu O ipoteza credibila prin lasitatea ei. Totusi, sprijinul tefelistilor nu se mentine asa. La ei nu exista scuze, conjuncturi nefavorabile, etc. Ei au castigat premiul de "personalitatea europeana a anului 2017", incurajarea e maxima acum pentru actiune, reactiune, violenta, agresivitate, ambitie. Aici e punctul slab al lui Iohannis si al ipotezei D-lui Terhes... A intrat intr-un grup lipsit de logica...

 

Petre Rizea Ah ,nu-l cred ,dar asa se asezara lucrurile ...https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/fa5/1.5/16/1f642.png:)

 

Eva Feilinger Nu e rea abordarea .... Asa domnul din Deal poate spune fara nici o jena ca" nici usturoi n-a mancat , nici gura nu-i miroase "https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/fe6/1.5/16/1f621.png😡https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/fe6/1.5/16/1f621.png😡https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/fe6/1.5/16/1f621.png😡

 

Eduard Virgiliu Nu cred ca-i convine ca sa vina altcineva decat Kokutza si sa-i gaseasca dosarele de coruptie, ascunse in sertarele DNA.

 

Smaranda Dobrescu Daca il mai sustin majoritar serviciile, nu are prea mare importanta. Binomul merge mai departe, deocamdata. Problema o ridica Ciolos care pare sa fie favoritul statului paralel .

 

Eduard Virgiliu Kokutza are material gramada de santaj la Iohannis ca de aia a rezistat atata. Daca-i explodeaza curul o groaza de lucruri pot sa iasa la iveala.

 

Smaranda Dobrescu Castigul cel mare la o asa explozie ar fi revenirea la viata a magistratilor incoltiti si speriati in prezent, in imposibilitate de a-si desclesta falcile..

 

Eduard Virgiliu Chiar daca colaboreaza la greu asta nu inseamna ca SRI si DNA se iubesc sau ca se pot controla.
SRI nu poate sa impiedice un nou procuror sef sa scoata totul la iveala.
In plus, asa cum ati si spus mai sus, multi magistrati care stateau ascunsi o sa iasa si ei la bataie. DNA prin modul discretionar si ilegal in care a actionat cred ca si-a facut o groaza de dusmani in randul castei.

Petre Rizea Deja nu mai este vorba de adversari si adversitati ,mai mult sau mai puti personale ,pentru ca acestea nu au nimic cu legea si aplicarea ei nepreferentiala si in sistem de opoortunitate politica ...

 

Virgil Costea il banuiti de inteligents propie .

 

Ioana Varsta Sunt de aceeasi parere.

 

Andrei Mocearov Vechea CC a dat președintelui puteri sporite, interpretând absurd ca afacerile europene sunt afaceri externe si ca presedintele este sursa primară a afacerilor externe, guvernul doar executa. Asa a ajuns președintele sa participe la Consiliul European cand se fapt ar trebuie sa meargă Prim ministrul.
Acum e invers, l-au deposedat pe președinte de puteri.
Nu exista din pacate un arbitru care sa judece profesionist. Nuante de interpretare pot fi admise, dar ambele CC judeca politic făcând praf Constituția.

 

Petre Rizea Daca proptesti constitutia ,sa nu se pravale peste noi sa ne faca praf ,e de toot rahatul ....numai cand o abuzezi ,cand o violezi ,e ok....Nu va este rusine domnilor sa va lasati compromisi de propriile umori ? Nu va este teama de ticalosia ce se pooate intoarce ca bumerangul inpotriva domniilor voastre ??? Si uite ca se mai intampla si asa

 

Smaranda Dobrescu Daca sustinatorii europeni ai lui Iohannis doresc sa-i mai lase un mandat e posibil sa intervina pe langa Codruta sa-si dea singura demisia cu promisiunea unui post caldut la Bruxelles ca sa nu i se incurce de tot situatia lui Iohannis, Sustinatorii lui nu ar suporta sa se vada tradati, caz in care si presedintele isi poate lua adio de la un alt mandat. Instabilitatea in tara ar fi mare iar tefelistii cu Liiceni cu tot, mult radicalizati.


Niciun comentariu: