luni, 9 iulie 2018

Ce mai face statul paralel?

Ce mai face statul paralel? – 5 iunie 2018

 

Smaranda Dobrescu shared a link.

June 5

Ce mai face statul paralel?
Aseara la un post de televiziune s-a prezentat un scenariu bazat pe date, demersuri efectuate, articole, emisiuni de televiziune din care rezulta ca avem o lupta teribila a statului paralel de mentinere a redutelor castigate, caci prin reforma justitiei isi pierde din prerogative. Asa cum noi asteptam de la Iohannis sa fie un mediator al societatii, asa si statul paralel prin reprezentantii sai il considera omul lor care fiind ajutat sa parvina la cea mai inalta demnitate acum a sosit momentul sa intoarca serviciile. Cum procedeaza statul paralel? Il ameninta catusi de putin voalat pe presedinte ca semnand revocarea LCK va fi in genunchi, iar daca nu o va face, va ramane presedinte inca un mandat. O spune pe sleau Ioana Ene Dogioiu folosindu-si ambele nume de ziarist, o spune Rares Bogdan in emisiune folosind cuvinte dure („Rusine, Domnule presedinte"!), Turturica si altii. Simultan presedintele este compromis prin denuntul penal al lui Orban impotriva premierului si prin aducerea sa in situatia de a se pronunta ireverentios si jignitor la adresa Israelului.Ca sa fie si mai credibila amenintarea, apare peste noapte Ciolos cu partidul gata inscris si in start pentru candidatura la presedentie. Oficinele, in special postul Realitatea fac cunoscute cifrele unui sondaj in care Ciolos si partidul sau cresc intr-o zi cat altii intr-un an.In plus Rares Bogdan marturiseste ca Ciolos va deveni invincibil daca i se va alatura o personalitate care sa sustina mai putin ordinele UE si care sa reprezinte tenta nationala, adica, Ponta. Mai mult, Ciolos nu recunoaste decizia CCR si propune o dezbatere mai larga in societate. Nu a vorbit chiar de referendum, caci in acelasi timp reprezentantii a 37 ONG-uri (majoritatea apartinand diasporei) au cerut intrevedere la presedinte. Ei ar fi care va sa zica, societatea civila sustinatoare a LCK si a binomului. Asadar, presedintele stie ce-l asteapta daca semneaza revocarea, stie ca „cel mai credibil contracandidat" creste in sondaje ceas de ceas.Suntem in ceasul in care ne pregatim noi mandate prezidentiale controlate de binom in mod tipic securistic sau in care exista o sansa sa scapam de tehnicile lor binecunoscute. De fapt, depindem de pixul presedintelui, de urmele sale de onestitate. Garantul respectarii Constitutiei isi va indeplini misiunea sau va ceda multiplelor santaje si va lasa tara pe mai departe in aceeasi situatie? De data asta nu ar avea nici macar scuza cu partenerii externi.. Caci niciunul nu i-a cerut sa nu respecte Constitutia, iar Comisia de la Venetia a subliniat rolul si obligatia punerii in aplicare a deciziilor CCR. Domnule Presedinte, sprijiniti-va pe popor, pe oamenii ce nu au ce ascunde ce nu au ce scenarii sa va propuna! Fiti macar acum devotat romanilor liberi de angajamente binomiale!

 

 

CURSDEGUVERNARE.RO

Apel al 37 de ONG-uri: Domnule președinte, demarați consultări publice înainte de a aplica decizia CCR - CursDeGuvernare.ro

Aproape 40 de organizații civice îi solicită…

 

Alexandru Stanescu A înțeles "distinsu' " vreodată ce-nseamnă noțihunea " popor" ? El contează , în rest ....

 

Prospectiv A-z .
Poate ca ar trebui data si in Romania o lege care sa ceara punerea la vedere a surselor de finantare ale ONG-urilor. Sau chiar interzicerea finantarii din surse straine mai mult de 3 ani...

Smaranda Dobrescu E pe traseu in Parlament. Opozitia o cam blocheaza.

 

Ioan Sorin Leoveanu Un scenariu care lasă o presiune prea mare pe președinte și fragilizeaza partidele și instrumentele de forță care îl susțin. Oare ce grad de încredere are?

 

Smaranda Dobrescu Toate afirmatiile se bazau pe articole, inregistrari publice, documente ale Comisiei de la Venetia. Ce era neobisnuit era faptul ca sustinatorii traditionali, dreapta romaneasca si statul paralel il amenintau. Mai reiesea ceva din toate materialele adunate si puse cap la cap: PNL este in cadere libera si se pompeaza la greu in partidul lui Ciolos. Daca presedintele va semna revocarea, "oamenii lui " vor face tot posibilul sa nu se mai realeaga iar daca nu semneaza, el se pozitioneaza impotriva Constitutiei iar politicienii vor fi obligati, cei de la putere sa-l suspende. Are o situatie imposibila presedintele. Aici te aduc vulnerabilitatile. In cazul de fata, mai ca-mi vine sa spun ca ar trebui aparat in aceasta faza presedintele. El e cel haituit acum.

 

Smaranda Dobrescu https://www.stiripesurse.ro/alerta-dna-lovitura-pentru...Manage

 

 

STIRIPESURSE.RO

ALERTĂ - DNA, lovitură pentru Klaus Iohannis.


Niciun comentariu: