miercuri, 11 iulie 2018

Grup de reflectie: De ce este paralizata gandirea occidentala?

Grup de reflecţie: de ce este paralizată gîndirea occidentală? – 10 iunie 2018

 

Smaranda Dobrescu shared a link.

June 10

"În 1848, luînd cuvîntul în faţa Adunării naţionale franceze, Alexis de Tocqueville rostea fraza următoare: "Luaţi aminte. Începe să bată vîntul revoluţiei. Nu-l simţiţi cum vine?"

 

 

RFI.RO

Grup de reflecţie: de ce este paralizată gîndirea occidentală?

Grupurile de reflecţie pe tema crizei prin care trece democraţia Occidentală s-au înmulţit în ultimul timp. Ceea ce se datorează şi faptului că în ultimii ani, şi mai ales odată cu venirea lui Donald Trump la putere în Statele Unite, turbulenţele pe care...

 

Draghi Puterity IMHO problema vine de la inlocuirea gandirii pragmatice "de bun simtz" cu "corectitudinea politica". La inceput probabil a fost vorba de un demers legitim, din dorintza de a reduce tot felul de discriminari, dar intre timp ea a devenit un corset pentru gandirea libera.

Alexandru Botu Si Newton, pe cand era parlamentar ar fi rostit un singur discurs:
"-Domnilor, va rog, inchideti fereastra, caci vine un miros greu dinspre Tamisa!"

 

Smaranda Dobrescu Este gândirea liberă și nonconformistă o boală mintală? În conformitate cu ultima completare a Manualului de diagnosticare și statistica a tulburărilor mintale - DSM-IV - cu certitudine este. Manualul identifică o nouă boală mintală numită "ODD", tulburarea de opoziție și comportament sfidător. Definită că: "un model de comportament sfidător, neascultător și ostil", simptomele includ: chestionarea autoritatior, negativism, ostilitate, scrie themindunleashed.org

Noile tulburări mintale identificate în DSM-IV includ: aroganța, narcisisim, creativitate peste medie, cinism și comportare anti socială. În trecut se numeau "trăsături de personalitate", dar acum sunt boli. Și da, există tratamente disponibile.
Cat de curand vom remarca suprematia absoluta a companiilor farmaceutice atat economic, cat si, cu timpul, decidente ale bunului comportament civil.
Manage

 

 

THEMINDUNLEASHED.COM

 

Home · The Mind Unleashed

 

Alexandru Botu Dati-mi un om sanatos si ii gasesc leacul, il vindec!-zicea un mare psiholog caruia nu-i mai retin numele.
Se vede ca orice opinie mai neconforma se incadreaza de pe acum la boli, astfel ca starea de sanatate este ceva care nu mai exista.
Se zice ca si patronul de la Bayer, pe patul de moarte a marturisit ca a facut o greseala enorma nefabricand medicamente pentru oamenii sanatosi. Intre timp, bagandu-i pe toti in boala, lucrurile s-au schimbat.

 

Anna Zelinski Să fie Freud?

 

Alexandru Botu Anna Zelinski , Sarut mainile, cu siguranta: nu. Nefiind domeniul meu de interes, nu am retinut numele. Imi pare rau...


Niciun comentariu: