miercuri, 6 decembrie 2017

Scopul si durata vizitei?

Scopul si durata vizitei? – 15 noiembrie 2017

 
 
Dana Fantu shared a link.

November 15 at 11:01pm

Scopul şi durata vizitei?

 

 

Secretarul Departamentului de Stat al SUA, Rex Tillerson, în vizită neanunţată la Bucureşti

Secretarul Departamentului de Stat al SUA, Rex Tillerson, a ajuns miercuri seară la Bucureşti, potrivit Antena 3. Oficialul american ar urma să aibă o întrevedere cu…

ADEVARUL.RO

 

Prospectiv A-z .
Re/alimentare?

 

Draghi Puterity Da, cu cateva miliarde $ https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/ff0/2/16/1f603.png:D



Motto Bettermann Daca este fost exxon este vb despre resurse, daca este dep de stat SUA este vb despre "coruptie, business, relatii geostrategice"......la naiba......vine sa protejeze interesul american..... Oricum o privim, a venit sa ne ia nu sa ne dea::))

 

Dana Fantu Apropo de exxon: or avea nevoie de bani :))
http://www.economica.net/.../exxon-mobil-pune-la-bataie...

 

 

Exxon Mobil pune la bătaie contracte de 1,5 miliarde de dolari pentru construcţia de…

ECONOMICA.NET

Prospectiv A-z .
"Exxon reiterează, în poziţia transmisă ECONOMICA.NET, că decizia finală de investiţie nu a fost încă luată, astfel că firma îşi rezervă dreptul de a rezilia orice contract semnat care rezultă dintr-o procedură de licitaţie sau poate anula procedura de achiziţie, menţiuni incluse şi în documentaţia licitaţiilor publice lansate de companie pentru proiectul din Marea Neagră."

Excelenta re/transmisia economica.net. Adica da posibilitatea celui in posesia simturilor sa-si dea seama cat de tentativa e TOATA treaba. Exxon se pare ca merge pe acoperirea unei jumatati din investitie, are nevoie de 'skin in the game' al localnicilor...

 

Dana Fantu Incearca marea cu degetul, cum ar veni.

 

Prospectiv A-z .
Da si nu. Baga $1,5 miliarde--asta inseamna ca se asteapta sa fie zacamant mare, dar vrea coimplicare regionala. Ideal, dela o putere regionala...

 

Dana Fantu Am redeventa spre zero si piata asigurata. In 2020 nu se stie... cum o sa arate piata. Barfele spun ca pretul e in crestere garantata. 
Dar ma refeream, in esenta, la rezerva de a anula orice procedura, chiar dupa atribuire. Splendid.



Motto Bettermann Nu stiu de ce am impresia ca exxon nu vrea sa deschida momentan prea multe exploatari in Ro. Ma gandesc logic: Investitii straine majore in litoralul romanesc nu prea sunt. De ce? Pt ca stiu greii ca la noi in zona se "coace " altceva. Exxon insista mult pe rafinarea petrolului si asta este motivul pt care au proiectat in Olanda cea mai mare capacitate europeana de prelucrare ( aprox 400 000 barili zilnic) Hub-ul de la Viena este un alt proiect conceput ca si bursa petroliera de sorginte europeana. Acum avem toata istoria cu resursele maritime din Ro. Asta ne asigura momentan securitatea in fata Rusiei dar sa nu omitem rocada sua-uk in care uk are o buna relatie cu rusia si atunci devine plauzibil un "accident ecologic" in zona litoralului romanesc din care castiga Germania prin litoralul bulgaresc, Rusia prin acces la schimb cu alte avantaje negociate intre UK si Rusia. America nu este interesata de Ro mai mult decat UK. Daca veti vedea inlaturat un personaj din fruntea DNA, atunci sa va pregatiti de schimbari majore in directia descrisa. Dansam pe sarma si suntem la un pas de un atac armat asupra Ro din partea Rusis, Ungaria si Bulgaria. In acest scenariu suntem.eliberati in maxim o saptamana de o forta militara colosala iar granitele Ro securizate cu redesenarea in sensul recuperarii teritoriilor. Avem garantii de securitate, altele decat cele promovate azi in media.

 

Prospectiv A-z .
https://www.facebook.com/groups/AtelierGP/permalink/1658345707562337/

 

Prospectiv A-z shared a link to the group:Atelier *Grupul Prospectiv*.

November 16 at 1:05am · 

Am mai spus aici, Romania se indreapta catre un faliment de facto, cu optiunea de a fi transformat intr-unul de jure de detinatorii datoriei suverane romanesti.

Responsabil nr.1: Basescu & Isarescu in 2009;
Responsabil nr. 2: Politica romaneasca de taxare--a economiei de extractie.

O tara este imprumutata in ideea ca va plati inapoi din ceea ce taxeaza in viitor. Problema este ca daca dobanda la imprumut(uri) depaseste veniturile curente din taxare minus cheltiuielile curente falimentul devine iminent.

Uitandu-ma la toate discutiile despre taxare, pensii si ceea ce li s-a intamplat altora (Grecia post-2008 sau Romania post-1979), imi vine in gand o relatare despre un razboi dintre 2 orase sumerience din cca. 2400 IC. Cei care au pierdut au trebuit sa accepte o pace prin care erau obligati sa plateasca in grane 4,5 trilioane tone de orz--de 580 de ori mai mult decat productia recenta a SUA. In cartea din care aflu aceste detalii (link inclus) se spune ca tuturor le era clara imposibilitatea platii, insa acest 'contract' era un instrument retoric prin care de fapt invingatorii aveau drept de viata si de moarte asupra invinsilor, in termenii cei mai neutri (tehnocratici, am spune azi) cu putinta, atunci si acum.

Ce inseamna asta? Ca sansele romanilor de dat la intors (citeste, de a se comporta oportunistic dupa cum ar dicta-o interesul de ginta) se ingusteaza pe zi ce trece. Daca mai consideram si exodul romanilor, cred ca Romania este deja cu un picior in epoca post-natiunilor. Mai precis, epoca post-natiunilor mici.

________________
Cititi din aceasta carte ('Money Changes Everything: How Finance Made Civilization Possible' By William N Goetzmann) intre paginile 35-37. Daca cineva are/gaseste/transcrie textul, poate-l introduce la comentarii. Multumesc.

https://books.google.com/books…

 

 

Money Changes Everything

"[A] magnificent history of money and finance."--New York Times Book…

BOOKS.GOOGLE.COM.PE

 

Smaranda Dobrescu O posibila explicatie a scurtei vizite a lui Rex Tillerson la noi ar fi aceea ca in luna noiembrie noi eram obligati sa eliberam prima parte din banii cuveniti achizitiei rachetelor Patriot. Fiind vorba per total de 3,9 mld.$, o suma importanta, era necesara aprobarea Parlamentului.Saptamana trecuta comisia de aparare din Senat nu si-a putut tine sedinta in vederea intocmirii raportului intrucat pesedistii au lipsit. Era ziua in care ambasadorul Klemm a stat de vorba cu Liviu Dragnea, ziua in care acesta a fost chemat la DNA. Sa fie vorba de un santaj? Greu de crezut, dar nu imposibil...

 

Draghi Puterity Sunt aproape convins ca despre asta e vorba. Si consider ca e bine ca PSD joaca tare cartea asta. Vreti bani, retrageti-va agentii din "justitie"!

 

Dana Fantu Smaranda, dacă scenariul acesta se apropie cât de puţin de adevăr, înseamnă că lucrurile stau mai rău decât (unii) visăm. Şi anume că instituţia statului român, aia care-i cu cătuşele, le scoate -imediat- la comanda unui stat străin. Aliat, dar străin. 
Asta, nu-i aşa, e în interesul nostru, e iar ca în bancul cu bunicuţa în putere ajutată cu forţa să urce în autobuz.

 

Smaranda Dobrescu Tu stii, Dana ca in aceste chestiuni nu putem sa ne exprimam transant, indiferent ce credem. Sa urce in autobuz, sa traverseze strada la ceilalti de pe celalalt trotoar..

 

Draghi Puterity Business or pleasure? https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/ff0/2/16/1f603.png:D

 

Alexandru Botu O fi venit la vreo sedinta de Guvern, precum Presedintele odata, lasandu-l pe Grindeanu ca electrocutat (de aceea a fost bun acum de ANCOM) si fastacit.Electrocutat de diferenta de potential, fastacit de apartenenta unica.

 

Dana Fantu Onoarea e de partea noastra. Pana acum primeam ordine de la subalterni. Daca a venit un sef mai mare, inseamna ca merita(m).

 

Alexandru Botu O fi inlocuit o lista, cu alta lista!

Draghi Puterity Asa, deci...

Am doua stiri ulterioare venirii domnului Rex https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/ff0/2/16/1f603.png:D
...See More

 

 

Dragnea despre proiectul privind achiziţia rachetelor Patriot: Luni se va adopta la…

JURNALUL.RO

Prospectiv A-z .
"Uniunea Salvaţi România a acuzat majoritatea PSD - ALDE că încearcă, prin absenţa reprezentaţilor săi din Comisia de apărare a Senatului, să blocheze în Parlament legea de achiziţie a primului sistem de rachete Patriot şi că "periclitează" astfel Parteneriatul strategic cu SUA."

Noroc cu astia! Maine e zi de plata.

 

Alexandru Botu Domnule Draghi Puterity, primul punct se confirma. Rezulta si cine l-a chemat/invitat. Al doilea punct este nenegociabil.
Am vazut la TV, la o manuire pasagera de canale o confruntare intre o procuroare si Ministrul Justitiei. Obraznicia cu care i se vorbea ministrului era atat de monstruoasa incat aveam tendinta sa-i iau partea si sa-l simpatizez. Pana la urma este treaba lui de ce s-a dus nepregatit in arena cu vorbe grele. Nu stiu cine avea dreptate, caci nu stiu despre ce declansase acuzele expectorate si nici nu sunt de specialitate, dar in public nu te comporti asa.

Niciun comentariu: