miercuri, 6 decembrie 2017

Partidul Franta Nesupusa se adreseaza Adunarii nationale

Partidul Franta nesupusa se adreseazaAdunarii Nationale – 17 noiembrie 2017

 
 La France insoumise à l'Assemblée nationale's video.
Se adreseaza in special romanilor a caror profesie e politica de Stanga
Claude Karnoouh: cei dintre Românii de pe facebook care inteleg franceza si se pretind de stânga trebuie sà asculte pe Ruffin, deputat de La FRance insoumise... e un discurs pe care ne-ar placea sà-l auzim aici...

" today, in our country, the masters of armaments, the masters of the building, the masters of luxury, the masters of telephony, are also the masters of the media.
Today in our country, ten oligarchs share 90 % of newspapers, 55 % of Tvs, 40 % of radios.
Today, in our country, the fraudsters of Panama or paradise papers, reign with peace of mind, Parisian, Les, Figaro, liberation, Bfm-TV, RMC, express and others, with accomplice approval Policies.
Today, in our country that these oligarchs are hoarding wealth is not enough. It is also necessary for them to dominate the brains, to give us the poison of resignation, which they let us believe that their reign will always last."
Amazing speech from François Ruffin!
 · 
Alexandru Botu Am mai vazut/auzit discursuri superrealiste si superacide si in Palamentul Germaniei si la Bruxelles. Dar marea majoritate a celorlalti parlamentari, daca nu conformati, macar comozi au lasat sa se inteleaga ca vorbitorul este cam dus cu pluta, dar fiind democratie si ei fiind o elita educata nu au de ce sa nu-l lase sa vorbeasca.

Smaranda Dobrescu Este un discurs-exemplu pentru cei care l-au atacat de curand pe Claude Karnoouh. si nu ne e direct adresat. Ce inteleg eu de aici este ca in Franta un deputat poate ataca cele mai dureroase si nedrepte aspecte ale momentului. La noi, insa, ca sa te mentii in politica, chiar de stanga radicala nu e nevoie de asa ceva ci de a pastra tacerea asupra unor greseli ale partidului. M-as fi asteptat ca cativa pesedisti mai curajosi, cu pretul nepunerii viitoare pe liste sa critice noul Cod fiscal. In Franta, dupa cum se vede, politicienii de stanga inca stau de vorba cu sindicatele. E drept ca acolo sindicatele au ramas consecvente menirii lor.

Alexandru Botu Doamna Smaranda Dobrescu, nu este mult de cand il laudati pe un domn tovaras Plesoianu. E prea putin?

Smaranda Dobrescu L-am laudat si continuu sa o fac pe Liviu Plesoianu. Deocamdata pare sa fie singurul ramas pe baricade in sensul ca critica tot ceea ce crede ca nu corespunde unei morale politice in sanul PSD. D-l Karnoogh a luat atitudine insa impotriva pesedistilor care nu considera ca e momentul sa sustina mai multa suveranitate in cadrul UE, cadru in care e nesocotita nevoia sustinerii intereselor natiunilor componente.
De altfel sunt si membra a grupului de sustinere a lui Liviu Plesoianu.

Niciun comentariu: