miercuri, 6 decembrie 2017

Rusia exporta mai multa hrana decat armament

Rusia exporta mai multa hrana decat armament – 18 noiembrie 2017

 
 
Draghi Puterity shared a link.

November 18 at 2:16pm

Interesant, nu ma asteptam!

 

 

La Russie exporte plus de nourriture que d'armements

Depuis quelques années, les produits agricoles russes ont surpassé les biens militaires fournis par ce pays sur le marché mondial. Bien qu'une bonne partie de ce succès puisse être attribuée aux atouts fondamentaux du pays (terres fertiles et…

FR.RBTH.COM

 

Alexandru Stanescu Da ! Pune tanc lângă tanc și peste , grâu !

 

Smaranda Dobrescu Cifrele, ca cifrele, nu ma pronunt ca odata apare ca e un fake news. Dar de ce sunt sigura e ca Rusia nu si-a vandut pamanturile agricole nici pe doi lei nici strainilor.

 

Preda Mihailescu Pai Rusia are un Putin. Il lauzi sau il detesti -- din pacate pozitia critica de mijloc este mai rara -- cert este ca isi apara tara. Nu cu acelas succes cum o fac Chinezii, din motive evidente, dar o apara!

 

Alexandru Botu La vedere, adica ce se poate la vedere, asa este.

 

Casandra Troya Am văzut cifre de la OMC. Anul trecut, principalul exportator de grâu al lumii a fost Rusia, cu un milion de tone mai mult decât SUA. Teribil. S-au ambiționat de când cu embargoul, dau subvenții de dezvoltare a afacerilor agricole foarte serioase, Au introdus în circuitul agricol câeva milioane de ha pe care nu s-a făcut niciodată agricultură și nu au nevoie de îngrășăminte, încălzirea globală îi ajută. Prin primăvară, Putin a prezentat un program prin care, într-un deceniu Rusia să fie principalul producător și exportator de hrană curată. Au acum condiții și potențial de a face mari probleme agricultorilor europeni, dacă lumea nu se deglobalizează. Și au și mână de lucru prin Siberia sudică, mulți chinezi stabiliți legal prin acorduri încheiate între Moscova și Beijing. Ar trebui să avem insomnii, zic.

 

Eduard Virgiliu Au avut noroc ca le-au impus americanii sanctiuni si firmele americane au avut interdictie sa intre pe piata ruseasca.
"Unde dai si unde crapa ..."

 

Eduard Virgiliu Si Romania are productii record in ultimii ani si totul se exporta de firme care fac afaceri de miliarde dar sunt pe pierdere si nu platesc nici un impozit.


Smaranda Dobrescu Sunt procente vehiculate de 48-50% din terenul agricol romanesc care nu ne mai apartine.

 

Eduard Virgiliu http://www.zf.ro/.../o-statistica-stupefianta-romania...

 

 

O statistică stupefiantă. România este raiul fiscal al marilor traderi…

ZF.RO

 

Smaranda Dobrescu Am vazut in anii trecuti un reportaj la TV in care se vedea cum proprietarii cerealelor apelau la vapoare care plimbau tonele de cereale, inregistrand export-import ca sa revina in tara cu ele si sa le vanda in final statului la preturi de import. Nu stiu prea bine care era smecheria, dar era o frauda omologata si larg uzitata. Reporterii au cam avut necazuri, tin minte.

 

Eduard Virgiliu Smaranda Dobrescu smecheria este TVA-ul ca daca exporti nu-l mai platesti.

 

Smaranda Dobrescu Asa e, era simplu..

Niciun comentariu: