marți, 5 decembrie 2017

Coloniile din 1914, neo-coloniile din 2017

Coloniile din 1914, neo-coloniile din 2017 – 11 noiembrie 2017
 
Claude Karnoouh's post.
Coloniile din 1914, neo-coloniile din 2017... Sau parteneri juniori in N...

An remarkable paper, which deserves to be read by all Romanians, Ungarians, etc., who love the European and US civilisations. That was already explain in vol II of Hannah Arendt Origins' of Totalitarianism.


The long read: There is a notion that the Great War was a shocking rupture in civilisation that tore a peaceful world apart. But for millions who had long been…


Între secolele al XIII-lea și al XIV-lea, geografia Europei orientale prezenta un aspect complet diferit de cel…
Preda Mihailescu Quelle polologuie mon cher Claude, quelle longue! Intre timp, ai nostri erau suboameni ALBI care luptau de putina buna voie pentru kakani, si al caror exceptionalism nu se incadreaza in categoriile dorite de neo-polito-corecto. DECI SE TREC SUB TACERE. Ceea ce in gardianul minciunii este OK, dar intre Romani imi permit sa mai spun si pe sleau: "Urat si tragic, si what about US?". Cat despre white supremacist, tare am impresia ca este o fatade necesara ca sa ne faca sa credem ca asa arata dorinta de a pastra propria identitate.


Un articol din februarie 2017:
"Protestatarii din Piața Victoriei fac zid în jurul multinaționalelor și al firmelor străine care au afaceri în România. Deși clamează că protestul lor este împotriva corupției și pentru apărarea statului de drept, manifestanții de la guvern nu acceptă sloganuri care nu se înscriu în manualul de manipulare."



Preda Mihailescu Iarta-ma, asta cu "ce-aveti cu stainii" am inteles ce spune. Dar articolul din Guardian este prea lung, nu citesct. Si nu vad legatura intre cele doua -- dincolo de faptul in sine al manipularii...

Prospectiv A-z .
Macar pentru pasajul acesta merita citit articolul din Guradian:

"Instead of remembering the first world war in a way that flatters our contemporary prejudices, we should recall what Hannah Arendt pointed out in The Origins of Totalitarianism – one of the west's first major reckonings with Europe's grievous 20th-century experience of wars, racism and genocide. Arendt observes that it was Europeans who initially reordered "humanity into master and slave races" during their conquest and exploitation of much of Asia, Africa and America. This debasing hierarchy of races was established because the promise of equality and liberty at home required imperial expansion abroad in order to be even partially fulfilled. We tend to forget that imperialism, with its promise of land, food and raw materials, was widely seen in the late 19th century as crucial to national progress and prosperity. Racism was – and is – more than an ugly prejudice, something to be eradicated through legal and social proscription. It involved real attempts to solve, through exclusion and degradation, the problems of establishing political order, and pacifying the disaffected, in societies roiled by rapid social and economic change."

Adica occidentul triumfator a operat mereu cu o dubla masura pentru a-si asigura si legitima acasa accesul practic nelimitat la resursele 'inferiorilor'. Astazi, romanii sunt pe pozitia asiaticilor, africanilor si sud-americanilor secolului 19. Ne apropiem de un razboi cald, romanii vor fi (DIN NOU) pe aceleasi pozitii ca cei 'sub-oamenii' mentionati in articol.

In fine, legatura cu tefelistii care scandeaza "ce aveti cu strainii' este ca aceasta neo-colonizare intamplata in ultimii 27 ani n-ar fi fost posibila fara concursul celor care intr-un fel sau altul scandeaza chestii d'astea.




Preda Mihailescu Mda -- cand amputatia cerebrala devine constanta, si doar formele de manifestare variaza, putem sari din piatra in piatra de la stalinisti la sartrieni si pana la neo-globalisti, ... misti.



Privită de aproape, noțiunea de „societate civilă" este una foarte ciudată. În sens propriu, ea…

Prospectiv A-z .
Intrebarea este: Poti construi ceva maret in armonie universala? Sau este nevoie de diferentiere calitativa pentru a o genera inclusiv pe aceea cantitativa?

Ce ne facem daca modelul elitelor de acum isi propune refacerea ingredientelor primare pentru a largi masa de manevra intr-o confruntare viitoare care se va purta in TOT termeni cat se poate de discriminanti?

Mai pe sleau. Cand nicio tara in occident nu mai are spor natural de populatie, iar colosii chinez si indian se ridica la un ordin de magnitudine peste cea mai puternica tara occidentala, de ce ne miram cand elitele vor sa *improspateze* stocul demografic cu milioanele de *refugiati*? Problema este ca autohtonilor trebuie sa li se amorteasca simtul diferentierii/superioritatii pentru a nu-i respinge din prima pe nou sositi. 

Tot pe sleau trebuie sa vina si critica. Adica ce sanse are, si pentru cine, un occident amalgamat? Cel mai recent, am vazut in incercarile avansate de Obama: TTIP/TPP--adica un spatiu in care cetateanul este redus la client pe credit, iar manipulatorii din spatele companiilor, ridicate la nivel de persoana fizica/statala, isi puteau face de cap cu impunitate.

Haideti sa discutam pe sleau chestiunile astea, caci milioane de romani (si atatia altii) am considerat ca iarba de dincolo de gardul casei era mai verde. Deci fara sentimentalisme, fara tribut unor idei ale caror vreme a trecut.

Smaranda Dobrescu Nu cred ca doar factorul demografic a determinat Europa impinsa de la spate evident de Germania si mai discret de Soros sa deschida calea refugiatilor de toate rasele si religiile. Daca acesta ar fi fost rezonul de ce nu a fost dublat de o politica de crestere a natalitatii? De ce in cadrul politicii corecte au introdus doua principii cu actiune contrara, adica permisivitatea fata de refugiati si fata de LGBT ? Unde mai punem ca si miscarea feminista radicala sustine printre altele ca o cariera e primordiala si are intaietate in fata familiei? Atalli avea ceva dreptate. Acele prezumtii ale lui s-au dovedit corecte. Ele au miscat lumea.

Preda Mihailescu Un fatalism demografic este indus in societate in mod subtil, ca o otrava, profitand de toate frustraile si nemultumirile factorilor sociali, de nevoia de a da vina ... etc. In Germania, oameni peste 45 de ani sunt Convinsi ca asta este adevarul, ca deficitul demografic este iremediabil, ca de vina sunt femeile care vor sa munceasca si barbatii care nu stiu sa conduca familii, ca de vina ... sunt multe, dar nu lipsa unei politici demografice care sa adreseze problemele obiective care stau in calea familiilor: si astea sunt cel mai des legate de locuri de munca.

Deci manipularea este EVIDENTA. Daca te uiti la cui prodet, raspunsul primar pare sa fie acela ca intamplator, in acest punct America si Rusia trebuie sa fie de acord, caci pentru amandoi o slabire a Europei elimina o concurenta care ar trebui, privind doar economia si potentialul, sa fie imbatabila.

Prospectiv A-z .
Smaranda Dobrescu scrie: "Daca acesta ar fi fost rezonul de ce nu a fost dublat de o politica de crestere a natalitatii?" Occidentul are astfel de politici de decenii si tot n-a ajutat. Cand lumea da de bine, se cam termina joaca--adica vor drepturi si mai putine obligatii. Cu *refugiatii* se incearca a se da un reset soft la sistem.

Preda Mihailescu Prospectiv A-z NU. Occidentul nu are asemenea politici. Caci el se opresc la cauze primare -- crese, samd. Si el insuficiente. Dar instabilitatea -- absoluta, sau geografica a locului de munca este un factor suplimentar, major, de sporire a retincentei familiare. Valoarea familiei in societate exista sau nu exista! Si ea nu prea exista. Consecintele directe sau indirecte, se vad.

Prospectiv A-z .
Preda Mihailescu scrie: " Daca te uiti la cui prodet, raspunsul primar pare sa fie acela ca intamplator, in acest punct America si Rusia trebuie sa fie de acord, caci pentru amandoi o slabire a Europei elimina o concurenta care ar trebui, privind doar economia si potentialul, sa fie imbatabila."

Atat SUA cat si Rusia sunt afectate de aceeasi tendinta demografica--in SUA s-a crezut ca rezolvarea e cu inchiderea ochilor la nou venitii din Sud. Daca te uiti mai atent, Preda, prima problema a aparut cand Rusia a zis pas la uniunea asta dela Pacific la Urali in care o minoritate globalista ar fi pus retul lumii in iobagie.

De asemenea, cred ca tie si germanilor va scapa din motive diferite adevarata semnificatie a declinului demografic. Capitalismul anglo-saxon e o schema piramidala--de asta au fost si bagate femeile in campul muncii. Acum e nevoie de largirea bazei--s-a crezut o perioada ca tari precum China, Rusia sau India vor pune umarul ca fostele state socialiste din estul european la supravietuirea capitalismului, numai ca socoteala aia nu le-a iesit globalistilor. 

Repet, as purta discutia asta despre costurile si avantajele integrarii *refugiatilor*, cat de realistica poate fi integrarea etc. Altfel, daca vrei sa insisti pe ideea ta am sa te intreb: Cati mai sunt ca tine si ce vreti sa puneti personal in joc?

Preda Mihailescu Prospectiv A-z Costurile si avantajele integrarii "refugiatilor" sunt nenule. Nu se pot integra refugiatii, decat cu responsabilitatea unei trieri post-factum dure. Si pentru o asemenea triere, Europa are nevoie de o identitate asumata, drept criteriu si baza de triere. Atunci da, cred ca poate chiar pana la 20-30% din "refugiati" are putea fi integrati cu succes. Avantajele -- relative, caci daca raportul intre "piata de munca" si familie nu se modifica, in relativ scurt timp si adaptatii vor fi prinsi in aceeasi valtoare. Se vede de fapt la Turcii integrati foarte clar!

Prospectiv A-z .
Vezi, Preda, ca se poate. Ideea este ca "refugiatii" si bastinasii vor fi intr-o tensiune care va scadea pretentiile bastinasilor. Identitatea asumata de azi nu este obligatoriu sa ramana aceeasi si dupa ce 'refugiatii' vor fi ajuns la destinatii. Asta-i o chestie care se modeleaza/negociaza in timp, insa in loc sa mergi sa-ti ceri/aperi drepturile vis a vis multinationale, vei fi preocupat cu 'refugiatii' si invers.

Adica vor fi costuri societale imense si avantaje pentru elita status-qvo. Care-i vina noastra, a bastinasilor autohtoni? Ca nu ne-am... Adica ne-a dat de cap hedonismul societatii de consum.

Preda Mihailescu Prospectiv A-z Vorbim de lucruri diferite. Tu vorbesti de evidenta, de zidul cu care ne dam in mod evident cu capul daca nimeni nu ia carma in mana. Eu vorbesc despre limitarile chiar ale CELEI MAI OPTIMISTE variante, in care s-ar intreprinde toate masurile necesare. Deci o utopie.



Faceti cunostinta cu Codru Vrabie, "activist, trainer și consultant în domeniul bunei guvernări, cu preocupări privind reformele anticorupție în justiție și administrație. Din 1998, Codru a reprezentat mai multe organizații ale societății civile, la nivel local, național și internațional. Licențiat în științe politice și drept, masterat în afaceri europene și administrație publică, Codru lucrează din februarie 2014 cu Asociația Funky Citizens, alături de care promovează democrația participativă, responsabilitatea și transparența în spațiul public."
Codrut este de parere ca Romania ar trebui sa primeasca vreo 350.000 de refugiati, care ar trebui sa stea in casele romanilor plecati in Italia si Spania la munca.
Acesta spune ca Romania are un deficit de forta de munca de peste un milion de persoane, asta in vreme ce aproximativ 4 milioane de persoane, in mare parte apte de munca, traiesc, intr-un fel sau altul, din ajutoare sociale primite de la stat, din taxele romanilor care deja lucreaza, inclusiv ai celor plecati in Italia si Spania.
Cat despre casele celor plecati la munca in strainatate, de care trebuie sa "te folosesti" ca sa gazduiesti refugiatii, asta nu se poate face decat daca intervine statul roman, respectiv, confisca acele case de la proprietari. Asta se mai numeste si nationalizare, cel putin partiala.
Lucru care dlui Codru Vrabie i se pare a fi o idee buna.
#SNSPA vine tare din urma.

Prospectiv A-z .
Un raspuns dat acestei probleme in discursul susținut de Charles De Gaulle, fost prim ministru al Franței, spre sfârșitul războiului franco-algerian (1954-1962):

„E foarte bine că există francezi galbeni, negri sau tuciurii. Arată că Franţa e deschisă tuturor raselor şi că are o vocaţie universală. Dar, cu condiţia ca ei să rămână o mică minoritate. Dacă nu, Franţa nu va mai fi Franţa.

Suntem totuşi, înainte de toate un popor european de rasa albă, de cultura greco-latină şi de religie creştină. Să nu veniţi să povestiţi basme. Musulmanii? V-aţi dus să-i vedeţi? I-aţi privit cu turbanele şi djelada-urile lor? Vedeţi bine că nu sunt francezi. Cei care propovăduiesc integrarea au un creier de colibri, chiar dacă sunt foarte savanţi. Încercaţi să integraţi uleiul şi oţetul, agitaţi sticla şi după o vreme se vor separa din nou. Arabii sunt arabi, francezii-francezi.

Credeţi că populaţia Franţei ar putea absorbi 10 milioane de musulmani care mâine vor fi 20 şi poimâine 40? Daca noi facem integrarea (Franţa cu Algeria), dacă toţi arabii şi berberii din Algeria vor fi consideraţi francezi, cum îi vom împiedica noi să nu vină în Franţa continentală când nivelul vieţii e mult mai elevat? Satul în care m-am născut eu nu se va mai chema Colombey-două biserici ci Colombey două moschei".

Niciun comentariu: