luni, 16 octombrie 2017

Le e teama de resetul-Trump si cauta refugiu la sigur

Preda Mihailescu shared a link to the group: Atelier *Grupul Prospectiv*.
June 23
Ce parere aveti de aceste convingeri, firesti, totusi surprinzatoare la purtator?
Răul nu e că europa se secularizează, pentru că secularizarea reprezintă un fapt fundamental al creștinismului, și anume, este deosebirea, pe care islamul nu o…
INLINIEDREAPTA.NET
Prospectiv A-z


Comments
PA-z
Le e teama de resetul-Trump si cauta refugiu la sigur. N-as crede omul asta nici daca mi-ar spune cat e ceasul.


Crestinismul a propus in premiera separarea statului de biserica? Ce vrea sa spuna cu asta, cine raspunde in numele crestinismului, Papa, Prea-Fericitul dela Istanbul, vreun lider de biserica protestanta sau vreun cap incoronat (ca cei ai Marii Britanii)? 

As cauta radacinile moderne ale separatiei dintre stat si biserica in SUA (On January 1, 1802, Jefferson wrote the Danbury Baptists, assuring them that "the First Amendment has erected a wall of separation between church and state.")

A se observa istoria legaturii stat-religie aici:https://en.wikipedia.org/wiki/Separation_of_church_and_state Totusi iau spusele lui HRP in contextul statului natiune, conturat de/dupa Revolutia franceza.
(with or without legally explicit church–state separation) and to disestablishment, the changing of an existing,…
EN.WIKIPEDIA.ORG

 
Manage
Preda Mihailescu PA-z. Concluzia ta, ca "Le e teama de resetul-Trump si cauta refugiu la sigur. " este cea mai logica. Ah, si m-ar bucura sa fie motive sa se teama de Trump, si sa poata el schimba ceva. Oricum este un ecou la cotitura, ce spune, asta este clar. Deci cu siguranta " N-as crede omul asta nici daca mi-ar spune cat e ceasul."

 
Manage
Rizea-manea Marius Pe asata-l reguleaza tare grija cretinista .... ))))))

 
Manage
Draghi Puterity Intelectualiceste vorbind, isi ridica poalele in cap in sperantza ca mai poate trezi interesul cuiva.

 
Manage
Gavrila Ch durerea unuia devenit, in sfarsit, irelevant

 
Manage
Motto Bettermann Ia uite la el cum se da de trei ori peste cap si se transforma in misionar crestin. Adica Este crestinismul motorul civilizatiei Europene dar el vrea separarea bisericii de Stat, adica recunoaste pe de o parte ca am evoluat in binomul biserica-stat dar doreste separarea acestui binom. Hai Mai bine sa ne uitam la noul episod din Transformers ::)).….ei macar au si efecte speciale::)))

 
Manage
Dinica Roman tangential despre robotitorii cu capul

https://www.facebook.com/bogdan.alex.duca/posts/10209851629833233
Bogdan Duca
June 24
O singură mare problemă au românii: mentalitatea de slugă. Iar această mentalitate de slugă este mai vizibilă tocmai la nivelul elitelor- ceea ce face ca societatea românească să nu meagă bine.
Doar ce am citit un articol al unei doamne care urechea pe Cristian Bădiliță că e supărat pe Andrei Pleșu, deși acesta i-ar fi dat burse sau alte facilități la Colegiul Noua Europă
Acum ceva zile, răspunzând unui soi de interviu, am fost chestionat certăreț cum de sunt eurosceptic din moment ce am primit o bursă posdru la doctorat?
Aseară, la o cină, un profesor francez stabilit în România povestea o anecdotă reală: cum la UBB, în anii 90, fusese invitat un mare profesor din Portugalia, specialist în Max Weber și care, ajuns la Cluj, a ținut o conferință jenantă- o introducere banală și stupidă în Weber, evident jignitoare pentru bine pregătitul corp academic clujean.
Când el, franțuz, a simțit nevoia să puncteze această nesimțire, a fost imediat luat la rost de academicii români, care erau mulțumiți doar că fuseseră băgați în seamă de ilustrul academic portughez....
Mă abțin să mai relatez o poveste similară, care a avut loc tot acum câteva zile....
Dar ce vreau să spun este că toate aceste chestii m-au lămurit că aceasta este marea noastră problemă:suntem dominați de o majoritate de elite cu mentalitate de slugi.
Universitari, politicieni, formatori de opinie, trăiesc încă în Evul Mediu.
Pentru ei este aproape imposibil de înțeles că poți primi un grant de cercetare pentru o cercetare și nu pentru loialitate.
Pentru ei este aproape imposibil de crezut că sunt virtuți mai importante decât virtutea feudală a supunerii față de suzeran și a mărimimiei față de vasal.
Doamna care vorbea despre Colegiul Noua Europă, ca despre un soi de masă a domnului Pleșu, de unde acesta împarte cu generozitate pomeni academice celor mai mici decât el, a reușit tocmai să invalideze toată seriozitatea academică a proiectului NEC.
Intervievatorul meu a arătat că este nu eurosceptic, ca mine, care nu cred în viitorul UE, ci că de fapt este anti-UE, văzând în Uniunea Europeană o structură feudală otomană, în care mărinimia sultanului se dă supușilor din vilayeturi.
Academicii din anii 90 și din 2017 care acceptau și acceptă umilința de a fi jigniți de aroganța unor ”scholars” de pe afară, care vin în România așa cum ar merge ei la Mogadiscio, cu superioară condescendență, ratează tocmai șansa de a afirma academic România în lume......

 
Manage
Preda Mihailescu Dinica Roman Absolut corect - se prea poate ca mentalitatea de sluga sa fie o ereditate din 5 secole de atarnare, care nu se desvata asa usor. Intrebarea la "sfarsitul istoriei" este daca este necesar sa domini si calci pe altii in picioare, in istoria ta, pentru a te ridica, colectiv, peste aceasta mentalitate de sluga?

 
Manage
Smaranda Dobrescu Generalizarea prezentei la romani a mentalitatii de sluga este o jignire.

 
Manage
Preda Mihailescu Smaranda Dobrescu @ Accept si sustin, da. Poate este mai corect sa spunem asa: In absenta unei linii politice de exceptie, inovatoare si anticlcia fata de birocratiile internationale, daca politica romana incearca sa fie ca si celelalte, adica birocratica - ea este usor redusa la slugarnicie. Se va replica = intre slugarnicie si birocratie exista o corelatie care nici ea nu depinde de Romania. Iarasi corect. Dar diferenta intre o politica birocratica a Germaniei, a Frantei sau chiar Italiei, si una a Romaniei - este ca primele pot (inca?) sa de prevaleze de o inertie a puterii internationale, care la Romania lipseste. De unde intrebarea mes: este oare in lume necesar sa fi domnit peste altii, pentru ca birocratiile internationale sa iti dea un minim credit?

 
Manage
Smaranda Dobrescu Probabil ca stapanii se recunosc dupa aer si miros chiar daca nu ai avea cunostiinte despre trecutul si bravura dovedita a acestora. Daca ai frecventat clubul elitelor si ai jucat golf cu ele, statutul ti se schimba mai repede sau mai incet, dar se schimba. Schimbarea e inertiala. Exceptie de la regula poate o va face China acum si in vecii vecilor. Asta nu inseamna ca poti spune ca romanii au o mentalitate de sluga. Degeaba mai vorbesti atunci de trecutul nostru si de puscariile comuniste pline de oameni nascuti a fi liberi.Si chiar de cei in viata multi greu de basculat din convingeri cu bani, burse si interese.

 
Manage
Dinica Roman Bogdan Duca
Salutul meu de „ziua iei”: Fiţi boieri, nu ţărani sau, mai grav, hipsteri
Fiţi boieri!

Fiţi stăpâni şi dobândiţi mentalitatea de stăpâni ai ţării ăsteia, de oameni cu „ighemonicon”, cu demnitate, care nu se lasă călcaţi pe bătături, care nu se umilesc, care nu se căciulesc precum ţăranii pe la diverse stăpâniri.
Nu fiţi ţărani!
Poporul nostru ca şi orice alt popor s-a construit datorită unor oameni care au fost ctitori de ţară- familiile de boieri care au dat atâţia voievozi şi demnitari neamului nostru.
Fiţi pe măsura lor, nu vă luaţi modele talpa ţării ci fruntea ei, nu opinca ci caftanul!
Nu fiţi hipsteri!
Nu hipsteriţi istoria acestui neam. Nu cădeţi în hipstero-păşunisme care să vă dea iluzia că sunteţi buni români. Buni români sunteţi doar atunci când veţi face pe toţi cei din jurul vostru, care nu sunt români, să vă respecte şi să vă invidieze pentru că aparţineţi unui neam care nu îşi pleacă capul, care îşi recapătă boieria, demnitatea, ighemoniconul- conştiinţa de stăpân la el acasă, la el în ţară.
Ţara asta are nevoie de boieri. Mai ales acum, după zeci de ani în care a fi vulg, vulgar, rural, a fost perpetuat ca un soi de mod de viață.
Redescoperiţi-vă boieria! Redaţi aristocraţia acestui neam!

https://www.facebook.com/bogdan.alex.duca/posts/10209860649418717

 
Manage
Smaranda Dobrescu De ziua iei ma gandesc ca atat boierii cat si taranii din textul de mai sus nu pot fi decat parabole a caror uzanta e nevoie sa poarte ghilimele. Taranul roman? Iata o parere a lui Silviu Man comentand o carte a unui cunoscut filosof si etnolog roman:
Ion Popa, taran nestiutor de carte:

"Dimineata e asa, ca o bucurie, de pare ca toate-s mai curate, mai frumoase. Seara vine mai trista ca, vezi, soarele apune si vine noaptea. Noaptea ai sufletu' tot in banuiala.", citind, deci, asemenea ganduri, granita dintre filozofie si poezie, daca o fi vreuna, nu se mai poate distinge. Ceea ce e firesc, fiindca vorbim la urma urmelor despre oameni trecuti prin mii de rasarituri si apusuri, care au lucrat pamantul fara sa uite de cer, care stiau ca "pitigoiul canta la ora 1 jumatate si 2 din noapte; pitulicea (cu cap negru) canta intre 2 si 2 jumatate; ciocarlia, intre 2 jumatate si 3; pitulicea (cu piept rosu) intre 3 si 3 jumatate; mierla canta intre 3 jumatate si 4; pitigoiul, intre 4 jumatate si 5 si vrabia, intre 5 si 6" ...

"Mentalitatea taranului roman nu lucreaza cu marimi si cantitati, ci cu chipuri si sensuri", comenteaza filosoful. Asadar, devine legitima intrebarea: cine stie mai multe despre semnificatiile spatiului? Eu, omul modern, cu privirea otravita de asfalt si blocuri de beton, care gandesc liniar si fara devieri (ca un tramvai), si care sunt invatat sa actionez scurt, rapid si ucigator de repetitiv? Sau Susana Cabal din Poiana Marului care spune:

"La respintii sa pune cruce ca, vezi, e loc gingas. Stii, acolo nu e loc hotarat, ca sa taie drumurile; e loc slab, ca nu stii unde s-o iei. "

 
Manage
Preda Mihailescu Smaranda Dobrescu @ " Probabil ca stapanii se recunosc dupa aer si miros chiar daca nu ai avea cunostiinte despre trecutul si bravura dovedita a acestora" - Asa este, mai ales "stapanii" din birouri, care consuma din gloria trecuta, diminuand-o. Dar ei, au ce consuma. Ai nostri, nu au decat resursele tarii de consumat.

 
Manage
Smaranda Dobrescu Preda Mihailescu , de acord. In acest caz cred ca ar fi mai corect ca stapanii nostru cu pleiada de comportamente neloiale semenilor sunt cei care dovedesc mentalitate de sluga, impreuna cu cei care riposteaza la comanda, urmare unor meschine interese.

 
Manage
Preda Mihailescu Smaranda Dobrescu @ "In acest caz cred ca ar fi mai corect ca stapanii nostru cu pleiada de comportamente neloiale semenilor sunt cei care dovedesc mentalitate de sluga, " - moral vorbind, comportamentul lor (care "ei", majoritatea sunt niste birocratimaleabili si nihilisti - cancerul ratiunii fiind inrolarea in masele Institutiei) este deplorabil - si comparatia cu hotia alor nostri este ... mai bine sa o lasam. Si eu gasesc ca "ei" au mai degraba sansa sa actioneze autonom, deci repsonsabil, si deci sunt pe lantul cauzal al coruptiei, mai corupti ca ai nostri. Astea sunt puncte de vedere orientative in sistemul moral al fiecaruia. Cunosc oameni - foarte de buna credinta, nu niste lumini de clarviziune politica, este drept - care refuza vehement luarea in discutie a coruperii "alor nostri" de firme si institutii straine, insistand ca vina este in primul rand la hotii nostri. Ei nu stiu sa distinga intre o analiza la rece si "dat vina pe straini", si arunca prima impreuna cu a doua la gunoi. Este o problema majora cred in Romania, caci atinge exact acea patura de oameni care ar putea face o diferenta, fiind corecti si intersati - dar ei au picat intr-o boala de autoflagelare, bine intretinuta de anumite media.

 
Manage
Dinica Roman Iata si vocea taranilor romani:

Corina Tuchila 

Va inteleg discursul dar ma nedumereste adierea de derizoriu pe care o abateti asupra taranului. Toti sunt slugarnici si se umilesc? E talpa tarii chiar o puzderie insipida si nevrednica de luat in seama? Opinca nu poate fi virtuoasa?

Alina Maria
Eu ma "trag" majoritar din tarani instariti, deci sunt taranca! Asta sunt si nu vreau o schimbare. Partea "boiereasca" a genezei mele se regasea in batic legat sub barbie (niciodata nu am stiut daca avea parul lung sau scurt) si obiceiuri pt a caror iertare ma rog, iar de grija mea s-a ocupat vreo luna cu privitul pe geam ("Daca nu plange..."). Partea taraneasca se ducea de 2 ori pe an la coafor, avea televizor, costume din dantela din matase si era cautata pt sfaturi de toti vecinii, mai ales cei tineri; a crescut 3 copii, 3 nepoti de frate si 3 nepoti de fii; si-mi doresc sa fi avut macar jumatate din echilibrul si intelepciunea sa.
Dupa cum nu sunt convinsa ca "nobletea" si "nobilimea" se afla in legatura organica, la fel ma indoiesc si de legatura dintre "boierie" si "boierie", desi termenii chiar PAR sa se suprapuna. In satele in care "modernismul" sau "boieria" nu au invadat, gasesc "nobletea".
In plus, toti "boierii" au fost candva "tarani", doar ca unii devin apoi (si nu "re-devin") "tarani" (a se citi "ghiolbani").

Iar ia o iubesc pt ca e parte din gena mea, nu pt ca este sau nu la moda. Oricat de mult s-ar purta femeile cu aer conditionat la mansarda, inca nu ma incurc suficient in propria inghesuiala...

Constantin Gavrilescu 
Aș fi acceptat postarea dumneavoastră ca o parabolă, in care prin ,,boierime" se înțelege demnitate, verticalitate morală, dar două lucruri pe care le-ați spus( țăranii se căciulesc la stăpâniri și că poporul nostru s-a construit datorită familiilor de boieri, voievozi și demnitari), mă fac să cred că de fapt dumneavoastră împărțiți oamenii în elite și prostime, ca ultraconservatorii. În primul rând v-aș aduce aminte ce a spus Vodă Lăpușneanu, apoi v-aș reaminti că Iisus nu s-a născut și nu a trăit în palate ci în mijlocul ,,talpei țării". Și în ultimul rând, materialist-dialecticii au dreptate atunci când spun că istoria se face de către mase. Personalitățile istorice, politice, etc sunt susținute și ,,conduc" atâta timp cât se identifică cu aspirațiile poporului. De multe ori ați afirmat și ați avut mare dreptate, că Hitler sau Stalin nu puteau face ce au făcut dacă nu ar fi mers pe calea dorinței populare, respectiv revanșa pentru germani și eliminarea oligarhiei țariste la ruși. Istoria României este plină de exemple de ,,boieri" care cât timp au făcut ce dorea poporul au fost susținuți, când au ajuns să creadă că nu au nevoie de popor au fost trădați și s-a ales praful de ,,ighemoniconul" lor: Mihai Viteazul, Tudor Vladimirescu, Al. I. Cuza, Antonescu, Ceaușescu. Nimic măreț din istoria României nu s-ar fi putut face fără dorința, sprijinul și sacrificiul maselor de ,,țărani".

Niciun comentariu: