luni, 16 octombrie 2017

Je suis Gazeta Matematica



Sergiu Moroianu: Je suis Gazeta Matematică
Generații întregi de matematicieni, ingineri, fizicieni, informaticieni au făcut primii pași spre știință cu Gazeta Matematică alături.

L-aş întreba pe domnul profesor Pop, actualmente ministru al educaţiei şi fost profesor de matematică, dacă în opinia domniei sale, Gazeta Matematică, un monument al culturii româneşti de peste 120 de ani, este considerat auxiliar interzis în şcolile din România. Cred că ştie că generaţii întregi de matematicieni, ingineri, fizicieni, informaticieni, ce au făcut şi fac fală României, au făcut primii paşi spre ştiinţă cu Gazeta alături. Pot să îi spun domnului Pop că în SUA, Moldova, Germania, Franţa ca şi în multe alte ţări este folosit ca material auxiliar la matematică. Din păcate câţiva inspectori generali şi directori au interzis deja distribuirea Gazetei Matematice, deşi exista un protocol între Societatea de Ştiinţe Matematice şi minister în acest sens.
Radu Gologan, fost câştigîtor al Concursului Rezovitorilor Gazetei în 1971

Dana Fantu S-a interzis?!
De ce oare nu mă miră. La ce ne trebuie nouă minţi luminate?

Gheorghe Gradinaru S-a dat raspuns ca nu este interzisa

Prospectiv A-z .
Nu iesea fum fara foc, insa as vrea sa cred ca s-au inspaimantat de reactii sau a fost un gest iresponsabili al catorva trepadusi.

Smaranda Dobrescu De ce sa nu admitem varianta cea mai la indemana: cineva a uitat sa actualizeze protocolul?

Prospectiv A-z .
Poate pentru ca am invatat, din experienta, ca mai raul e programat in Romania, nu-i accidental.

Draghi Puterity Nu uita de "briciul lui Hanlon", PAz: "Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity"

Prospectiv A-z .
Capitalismul ne vrea prosti si indatorati.

Dana Fantu A doua decurge legic din prima.

Smaranda Dobrescu Radu Gologan cu echipa lui de olimpici internationali a adus tarii mai multa faima decat rezervele (ba sunt - ba nu sunt) de aur. In minister sunt si multi care asteapta ordinul de mai sus. Ori ministerasul nostru nu le poate cuprinde chiar pe toate.

Fogarassy Paul OK, am înțeles că au interzis Gazeta Matematică, dar atunci înseamnă că și la ora de religie e interzisă Biblia .. iar la ora de educație sexuală e interzisă Kamasutra ! Acum să văd după care plângeți mai tare https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/feb/2/16/1f642.png:-)

Smaranda Dobrescu Nu, i-au dat drumul inapoi. Intrebarea ar fi:https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f1e/2/16/1f60a.png😊 in aceste conditii la care din orele de matematica, religie sau educatie sexuala va duceti?

Draghi Puterity Ar trebui sa-l puna pe Bivolaru ministru al educatiei. Kamasutra ar fi astfel permisa, la ora de religie. https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/ff0/2/16/1f603.png:D

Niciun comentariu: