luni, 16 octombrie 2017

De ce "a trebuit sa moara oameni", o alta piesa de puzzle

Draghi Puterity shared a link to the group: Atelier *Grupul Prospectiv*.
January 16
De ce "a trebuit sa moara oameni", o alta piesa de puzzle:
"În februarie 2015, un alt politician greu, însuși premierul Victor Ponta, clama necesitatea adoptării legilor siguranței: “Am discutat despre faptul că în acest context politic este important şi ne dorim o relansare a discuţiei care s-a blocat de foarte mult timp privind legile siguranţei naţionale. Este un context în care forţele politice, societatea civilă, standardele europene pe care trebuie să le îndeplinim, ne permit să discutăm din nou şi să luăm o decizie în cursul anului 2015 privind modernizarea legilor siguranţei naţionale”.
Cîteva luni mai tîrziu, Ponta era forțat să plece din fruntea PSD, iar după alte cîteva, din fruntea guvernului.
De atunci, niciun politician, cu excepția lui Băsescu și Tăriceanu nu a mai vorbit public despre legile respective.
Clasa politică înțelesese ”mesajul”.
Iar el pare valabil și azi.
Se vorbește de legea amnistiei, de cea a răspunderii magistraților, de completări la Codurile penale.
Dar nimeni, politicieni, societate civilă, presă, cancelarii străine șamd nu suflă despre necesitatea imperioasă a adoptării legilor siguranței, care să clarifice odată pentru totdeauna situația serviciilor autohtone și să le stăvilească abuzurile.
Florian Coldea, Laura Kovesi vor pleca.
Sistemul, însă, trebuie să rămînă.
La fel de liber în mișcări, la fel de triumfător."
Nu ne referim, cum ar fi unii înclinați să creadă, la metamorfoza unui ofițer cam mediocru – după unele surse – de informații la statutul de dictator al serviciului, al…
INPOLITICS.RO
Prospectiv A-z


PA-z
Foarte bun; Totul merge mana in mana cu romanul obisnuit care pupa in fund pe cel dela putere si scuipa pe cel cazut. Asta-l face foarte manevrabil.


Se pare ca o buna parte din cheia institutionala a porcariei romanesti trebuie cautata in *reforma ba'secu a serviciilor*...

Manage

Niciun comentariu: