luni, 16 octombrie 2017

daca premiantii de dupa 1989 CUNOSTEAU istoria, nu ne aruncam cu toti in cap

Smaranda Dobrescu shared a link to the group: Atelier *Grupul Prospectiv*.
August 16
Cunoscutul profesor Cornel Ban ne propune un interesant punct de vedere privind componenta economica care a falimentat regimul Ceausescu. Pornind de la nevoia de petrol datorata si rafinariilor supradimensionate si a asigurarii de front de lucru miilor de lucratori implicati acolo, autorul construieste justificarea caderii regimului in 1989 pe un complicat rationament al greselii dictatorului de a refuza indatorarea. Poate merita sa ne reamintim si sa reanalizam acea perioada, macar cei care am trait-o. 
Criza economică a neostalinismului românesc pus in practica de regimul sultanist al lui Nicolae Ceausescu a subminat promisiunea industrializării ca motor al
CONTRIBUTORS.RO


Comments
Ioan Sorin Leoveanu Dupa parerea mea, schimbarea Sahului Iranului a aruncat in aer politica economica a lui Ceausescu, bazata pe petrochimie. Midia a fost construita pentru a procesa petrolul Iranian, care are ceva mai mult Sulf, canalul pentru a putea transporta in Europa produsele rafinate. Mai mult, a existat un acord comercial cu URSS-ul pentru livrari de petrol si gaze in schimbul utilajelor de constructii destinate lucrului in Siberia. Aici s-au livrat citeva mii de buldozere special pregatite si sute de macarale lansatoare de conducte, care indeplineau aceleasi cerinte. Tot din auzite, Radu Vasile a adus de la Moscova echivalentul in USD a cantitatii de titei nelivrate de Rusi in timpul lui Ceausescu. Fiind vorba de milioane de Dolari, (aprox. 100) cred ca Gorbaciov a contribuit din plin la debarcarea camarilei Ceausiste, oricum, noua nu prea ne-a folosit avind in vedere ca petrolierele, rafinariile, uzinele chimice si metalurgice s-au vindut si instrainat. (Se dusesu ca sa citam din clasici.) Altfel este greu sa consideri ca Rominia a fost condusa de iresponsabili in perioada Ceausista.☯️☯️ Mai mult, pentru a intra pe piata Siberiana UTB-ul (care producea masinile) s-a confruntat cu granzii productiei de astfel de masini si cu prietenii lor din structurile de forta ale URSS-ului. Ce bine ca a venit Revolutia si UTBrasov a scapat repede de profesionistii care au realizat acest lucru imprastiind peste tot ca au fost Comunisti si Securisti si trebuie marginalizati asa ca au adus adevaratii profesionisti ca sa stie de ce dau faliment.

Manage
Prospectiv A-z .
Intelegerea cu Sahul/Iranul a fost doar unul din pilonii pe care era strategia de dezvoltare a Romaniei. Pilonul central insa era asumptia banilor ieftini care asigura refinantarea. Nu s-a invatat nimic din acea lectie, Romania se imprumuta si azi pentru, de exemplu, a scuti multinationalele de plata partilor sociale.

Manage
Smaranda Dobrescu ".....regimul a împins ţara spre un nivel înalt al datoriei suverane nu prin „cumpărarea” aprobării cetăţenilor cu ajutorul consumului extensiv, cum sugerează Kotkin şi Gross, ci datorită angajamentului lui ideologic rigid faţă de norma suveranității absolute și ideile economice care vedeau expansiunea industriei chimice drept „al doilea val” al industrializării socialiste."

Prin comparatie, putem analiza situatia actuala a tarii, indatorata din plin si cu suveranitate bine stirbita. Cred ca nici infometarea populatiei si nici transformarea tarii intr-o piata de desfacere lipsita de marea industrie nu reprezinta optiuni valabile. Un grad suficient de autonomie cel putin in privinta resurselor nu ne-at fi condus azi la o indatorare de 94 mld.euro

"Datoria externă a României, care include atât împrumuturile statului din străinătate, cât şi datoriile entităţilor private, a crescut în primele patru luni din acest an cu 1,71 miliarde euro faţă de finalul anului trecut, la 94,086 miliarde euro, nivel maxim din decembrie 2014, în special ca urmare a majorării datoriei publice, potrivit datelor publicate marţi de Banca Naţională a României (BNR)."
https://www.antena3.ro/.../veste-proasta-pentru-romania...
Datoria externă a României, care include atât…
ANTENA3.RO

Manage
Ioan Sorin Leoveanu O astfel de datorie poate fi scoasa usor din redevente, putin protectionism si chiar din cautiunile pentru marii devalizatori. Ce prisoseste se poate utiliza pentru plata daunelor la Rosia Montana si a proceselor pierdute la CEDO si pentru pensiile speciale, nu ? Dupa cum se vede, stam foarte bine avind in vedere ca altii stau mult mai rau. Oare spre ce ne indreptam avind in vedere datoriile statelor din UE ?

Manage
Smaranda Dobrescu Ioan Sorin Leoveanu Nu as risca un raspuns, dar tinta Grecia este de ocolit..

Manage
Ioan Sorin Leoveanu Din cite se vaieta Franta, Italia, Spania, Irlanda au probleme mari, si nici Banca Germana nu se simte tocmai bine. Brexit-ul a fost o lovitura in primul rind financiara desi nu pot sa imi imaginez dimensiunile lui, nu stiu daca a meritat, dar privind prin prisma datoriilor statelor Europene, cred ca Englezii au studiat bine problema.

Manage
Smaranda Dobrescu De acord cu protectionism, poate chiar la limita unor discutii aprinse cu CE, sunt foarte de acord cu cresterea redeventelor, dar pentru asta e nevoie de curaj si convingere ca bondarii nu vor parasi stupul, sunt de acord cu confiscari urmare prejudiciilor constatate datorate coruptiei si neplatii impozitului pe profit, a evaziunii prin off-shore-uri, etc. In privinta pensiilor speciale, e nevoie de aplicarea unui principiu unitar.

Manage
Ioan Sorin Leoveanu Smaranda Dobrescu cred ca trebuie o infuzie rapida de singe in instalatiile sistemului de forta si de materie cenusie acolo unde este nevoie.

Manage
Smaranda Dobrescu Nu profesionalismul a fost veriga lipsă a ”comunismului”, ci constrîngerile politice.. Acum impresia este ca lipsa specialistilor a devenit critica iar metodele sistemului de forta sunt inertii ceausiste. . Poate ar trebui sa nuantez, caci nu as vrea in niciun chip sa ajung la vreo concluzie "scandaloasa" 

Manage
Ioan Sorin Leoveanu Imi aduc aminte de un filmulet al grupului Voua, in legatura cu micul mic. Va trimit linkul, chiar astazi m-am delectat cu el. https://www.facebook.com/ioanso.../posts/1408583422560413...

Atât de real și, din păcate, atemporal, mereu valabil.
Genial actorul Radu Gabriel de la grupul satiric VOUĂ.

Manage
Prospectiv A-z .
Domnul Leoveanu scrie: "O astfel de datorie poate fi scoasa usor din redevente, putin protectionism si chiar din cautiunile pentru marii devalizatori." Nu cred ca aceasta datorie poate fi platita in veci. Nu doar din cauza ca resuveranizarea Romaniei e o iluzie, dar pretul exporturilor romanesti este dictat de Tanti Piața, aia care a manipulat Liborul samd.

Manage
Ioan Sorin Leoveanu Prospectiv A-z, comentariul meu a fost un "haz de necaz", se pare ca ne-am intins mai mult decit plapuma. Mult prea mult si nimeni nu si-a dat seama pina acum. Spalarea prin justitie a averilor facute pe intuneric nu ajuta pe nimeni. Hai sa facem scandal sa se vada ca lucram.

Manage
Smaranda Dobrescu Pe vremea ultimilor ani ai regimului Ceausescu, PIB-ul a scazut datorita scaderii consumului populatiei in paralel cu sustinerea investitiilor, pe cata vreme in prezent cresterea mult cantata de 5.7% din primul trimestru se datoreaza exclusiv cresterii consumului. Doua situatii nesatisfacatoare, dar lipsa actuala a investitiilor si a capitalului provoaca o componenta negativa dificil de recuperat.

Manage
Ioan Sorin Leoveanu Au fost multe credite acordate de Ceausescu care nu s-au returnat si unele nu s-au mai regasit nicaieri. A venit schimbarea de sistem si nimeni nu mai considera ca acestea sunt probleme reale. Poate cei din Comertul Exterior sa stie cite ceva.

Manage
Prospectiv A-z .
Niste guri spun ca asa s-ar fi capitalizat, de exemplu, imperiul lui Voiculescu. Probabil ca asta a fost rasplata ilegitimilor pentru tradarea celor din sistemul de represiune ceausist.

Manage
Ioan Sorin Leoveanu Prospectiv A-z, Alte guri spun ceva despre niste TR-565 vindute in lumea araba care platite fiind nu s-au mai gasit. Pagubamare, mare din Irac si alte tari arabe, cam 65 mil USD/Eu reveneau vinzatorului in fine. Cine stie tace considerind ca nu a venit timpul dar intre timp, noi nu mai facem tancuri, le luam deagata ca oricum este mai ieftin si bun. Din ce bani?

Manage
Prospectiv A-z .Am discutat acest text aici si iata ce am avut de spus:

E greu sa te pronunti despre aceasta asamblare de fapte si lozinci caci n-ai unde s-o incadrezi in afara contributors.ro, cel putin fara a avea acces la restul cartii si observa daca multele asertiuni puse in miscare de Ban sunt substantiate sau raman intr-adevar lozinci.

De exemplu, cine si unde arata ca in Romania acelor ani era un regim 'naţional-stalinist'? Cand si cum a inceput acest regim 'naţional-stalinist' in Romania si unde este definitia? Macar sa stim ce inseamna ' naţional-stalinist' dincolo de 2 cuvinte devenite acum butoane.

Ceausescu a avut clar probleme cu macro/economia, dar asta nu numai din cauza ca era cum era, si el si regimul edificat in jurul sau, ci si pentru ca a fost prins pe picior gresit in ceea ce as numi pana la urma *pariurile sale de dezvoltare*, nu numai economica, ci si politica etc (amintiti-va de cuvintele *emancipare* si *dezvoltare multilaterala* si incercati sa vedeti daca le regasim in aspiratiile romanilor de acum!).

Cornel Ban comite o eroare daca toata cartea ramane la nivelul acestui extras caci pare a sugera ca problema rezida in national stalinism si pariul regimului Ceausescu pe industrii prelucratoare (de petrol, in special), iar rolul factorilor externi este doar de catalist (socurile geopolitice si schimbarea regimului banilor).

Ce nu ne spune Cornel Ban este, de exemplu, ce ar fi trebuit sa faca Ceausescu/Romania sa evite soarta multor tari in curs de dezvoltare care au decis sa-si depaseasca conditia de furniozre de materii prime si munca ieftina prin imprumuturi ca acelea disponibile din reciclarea eurodolarilor din anii 1970.

Odata declansata criza datoriilor, Ban pare a sugera urmatoarele optiuni:
1) 'În consecinţă, BIS recomanda energic ca restul datoriei suverane să fie plătit la termenii agreaţi în acordul de reeşalonare a datoriei din 1982';
2) Cresterea consumului, pe datorie, si scaderea investitiilor, mai ales in infrastructuri;
3) Acceptarea conditiei de tzara datoare chiar si dupa socul cresterii din senin a dobanzilor, fenomen care pun pariu ca nu-i explorat nici in carte si de aceea devine similar unei catastrofe naturale.
___________________________
Stiu ca dl. Ban, avocat dela UBB din Cluj, si-a continuat educatia in SUA in campul relatiilor internationale combinate cu elemente de macro/economie, sub directia distinsului profesor american de origine romana Vladimir Tismaneanu. Pun pe seama acestei traiectorii educationale a d-lui Ban aceste cateva lacune formale ale argumentelor sale. Oricum, cu un asemenea pedigree ma astept sa mai auzim de (la) Cornel Ban.
P.FCh . La articolul d-lui Ban a aparut urmatorul comentariu:

"Ștefan A. spune:29/11/2014 la 17:37
In anii 70 , Romania a cumparat (pe datorie) o sumedenie de licente de productie . De la Renault , BBC , (elvetienii de la Brown, Boveri & Cie ) . Rolls Royce (motoare de avion) , Thoshiba (masini unelte si aparatura de automatizari ), Pfaff , s.a.m.d.
Valuta cheltuita nu a fost recuperata prin exporturi de produse construite cu aceste tehnologii . Dacia era calitativ sub nivelul Skoda , sistemele de incalzire a trenurilor erau sub calitatea originalelor germane . (acestea doar citeva expemple ) .
Ca urmare , mareata industrie creata nu a reusit sa achite datoria facuta si atunci tot la industria usoara , industria alimentara am ramas sa achitam datoriile .
Asta a fost trait de fiecare care a apucat vremurile cartelelor alimentare din anii 80 . (in vest au existat strict si exclusiv in primii ani dupa 1945).
Articolul dumneavoastra e extrem de instructiv dar sa nu uitam ca Ceausescu avea un CC al PCR cu care se sfatuia , un Comitet de stat al planificarii care dadea “solutii” din partea “specialistilor” si o BNR care analiza financiar problemele . + o academie de stiinte numita Stefan Gheorghiu care asigura o masa constanta anuala de “specialisti ” in economie si finante . Respectivii “experti” , “specialisti” au ajuns dupa 1989 mari reciclati , importanti politicieni sau in cel mai rau caz , grasi pensionati . A da vina doar pe familia Ceausescu e o nedreptate istorica .
Nici Hitler nu putea face ce a facut daca nu avea o sumedenie de complici . La toate nivelurile .
Iar azi nu sintem departe de anii 80 . Datoria facuta nu se vede in infrastructura , dezvoltare industriala , satele sint tot ca acum 150 de ani . Deci , invatam ceva din istorie sau ne imprumutam tot mai mult pina la urmatorul soc al datoriilor nationale?"

Se incearca mai sus alte explicatii ale colapsului sistemului, una microeconomica, urmata de una institutionala.

Cauzele economice ale lui decembrie 1989 – 29 noiembrie 2014 Top of Form Cauzele economice ale lui…
PEFACEBOOK.BLOGSPOT.COM

 
Manage
Smaranda Dobrescu Am reluat articolul cu ocazia actualei intalniri a romanilor dornici sa regandeasca viitorul. Ne punem sperante ca viitorul se poate discuta la Bistrita in conditiile evaluarii corecte a trecutului.

 
Manage
Prospectiv A-z .
Evaluarea corecta a trecutului e o problema de statistica si de putere, nu-i un proces obiectiv/stiintific. Regandirea viitorului e un proces de proiectie. 


Cum se leaga cele doua? Pai daca premiantii de dupa 1989 CUNOSTEAU istoria, nu ne aruncam cu toti in cap--mai mult, ei au avut grija ca istoria sa nu se afle dela cei dinainte. Cei dinaintea lor facusera la fel, iar cei care au inlocuit premiantii fac la fel acum. Mai trebuie remarcat ca traitorii istoriei nu o cunosc neaparat mai bine caci avem tendinta naturala de a extrapola experienta proprie.

Cum se rezolva problema necunoasterii trecutului cu nevoia de proiectii? As merge pe ce pare sa sugereze experienta: CONTINUITATEA si evolutia organica sunt in general de preferat RUPTURILOR.

 
Manage
Ioan Sorin Leoveanu Prospectiv A-z, ce ne facem daca banii spalati din Rominia au fost folositi pentru a finanta formarea unor noi Califate? Credeti ca afacerea Quatar este chiar nevinovata?

Manage
Prospectiv A-z .
In mod normal v-as intreba pe ce va bazati. Fiind in plina anormalitate, gandesc ca e posibil sa stiti ceva care vom afla si noi intr-o buna zi dela Dumnezeu.

Manage
Ioan Sorin Leoveanu Uf, mă gindesc la modul în care Itzig a aplicat metoda deductiei complecte ca sa-l cunoască pe noul amant al sotiei sale. Glumeam.

Manage
Prospectiv A-z .
Ei, daca-s numai extrapolari ale dvs., cu cat mai explicit cu atat mai prospectiv. Va multumesc anticipat.

Manage
George Pala https://www.facebook.com/870518719654816/videos/1025189164187770/ sau incerc sa il ,,parafrazez,, pe medicul lui G.G. DEJ ..etiologia economica a cancerului galopant a lui H Chavez este simetrica si omonima cu aliajul din care era facut atat glontul extras din inima patriarhului Epocii (intradevar) de Aur de la Targoviste,Ceausescu , cat si din glontul extras din trupul protectorului propriului popor libian , Gadaffi M. O rezultanta directa , un silogism de cafenea ne arata ca cu cat iti iubesti mai mult poporul atragi gloante din aliaj de cupru sau un tip fulminant de cancer.Una din greselile colosale facute de Cerausescu e in 1978 , martie cred, unde prin Directia Vamala dintr-o lipsa de profesionalism , paranoia , a inventat o nota informativa cum ca doicaru si pacepa primeau frigidere , tv si masini de spalat pe sub mana din exterior (pretextul fiind fobia tradarii si implicit inlocuirea) .Trapa s-a deschis la targoviste cu tradatorii de casa in plutonul de executie.Este o trista imagine,patetica si nemiloasa in care un bolnav de cancer, chavez, incearca in ceasul 12 o palida si tarzie ofensiva, anemica ca si vaccinul anticancer pe 1 dolar descoperit in america de sud.Parerea mea de profan este ca cauzele economice ale lui 89 trebuiesc cautate in termitele care au erodat putin cate putin si din interior cat si din exterior, gen termita Kermit Roosevelt,John Perkins asasini economici in solda FMI, BM 🤑
LA DERNIÈRE LETTRE DE KADHAFI AVANT SA MORT
Et
HUGO CHAVEZ lit la lettre envoyée par Kadhafi pendant l'agression de la Libye par l'OTAN -
Message de la part de M. Mouamar El Kadhafi , chef de la révolution Libyenne…….
Au nom d’Allah, le Clément, le Miséricordieux…
Depuis 40 ans, à moins que ce ne soit plus, je ne me souviens pas, j’ai fait tout mon possible pour donner aux gens des maisons, des hôpitaux, des écoles, et, quand ils avaient faim, je leur ai donné à manger. À Benghazi, j’ai même transformé le désert en terres arables, j’ai tenu tête aux attaques de ce cow-boy, Reagan, quand il a tué ma fille adoptive orpheline. Essayant de me tuer, il a tué à la place cette
pauvre enfant innocente. Ensuite, j’ai épaulé mes frères et sœurs d’Afrique avec de l’argent pour l’Union africaine.
J’ai fait tout mon possible pour aider les gens à comprendre le vrai concept de démocratie, qui consiste en des comités populaires dirigeant leur pays. Mais ce n’était jamais assez, comme me l’ont dit certains. Même ceux qui possédaient une maison de 10 chambres, des costumes et du mobilier neufs, n’étaient jamais été satisfaits. Ils étaient si égoïstes qu’ils en voulaient toujours plus. Ils ont dit aux Zuniens et aux autres visiteurs qu’ils avaient besoin de « liberté » de « démocratie, » et n’ont jamais réalisé qu’il s’agit d’un système de panier de crabes, où le plus gros bouffe les autres. Ils étaient seulement ensorcelés par ces mots, sans réaliser jamais que, en Zunie, il n’y a pas de médicaments gratuits, ni d’hôpitaux gratuits, ni de logement gratuit, ni d’enseignement gratuit, ni non plus de nourriture gratuite, sauf quand les gens sont obligés de mendier ou de faire longtemps la queue pour avoir de la soupe.
Non, peu importe ce que j’ai réalisé ! Pour certains ce n’était jamais assez. Mais les autres savaient que j’étais le fils de Gamal Abdel Nasser, le seul vrai leader musulman arabe que nous avons eu depuis Salah-al-Din. Nasser était sur ses traces quand il a exigé le canal de Suez pour son peuple, tout comme j’ai réclamé la Libye pour mon peuple. J’ai essayé de l’imiter pour garder mon peuple libre de la domination coloniale, des voleurs qui nous détroussent.
Maintenant, je suis attaqué par la plus grande force de l’histoire militaire. Obama, mon petit-fils africain, veut me tuer, priver notre pays de liberté, nous priver de la gratuité de nos biens : logements, médecine, éducation, nourriture, et remplacer tout ça par la grivèlerie à la zunienne appelée « capitalisme. » Or, nous tous, dans le tiers monde, savons ce que cela veut dire. Cela signifie que les multinationalesdirigeront le pays, dirigeront le monde, et le peuple souffrira. Voilà pourquoi il n’y a pas d’autre solution pour moi, je dois prendre mes dispositions. Et si Allah le veut, je mourrai en suivant Sa Voie, la voie qui a rendu notre pays riche en terres arables, avec de quoi manger et la santé, et nous a même permis d’aider nos frères et sœurs africains et arabes en les faisant travailler ici avec nous, dans le Jamahiriya libyen.
Je ne désire pas mourir, mais si cela devait advenir, pour sauver cette terre, mon peuple, tous ces milliers de gens qui sont tous mes enfants, alors qu’il en soit ainsi.
Que ce testament soit ma voix dans le monde. J’ai tenu tête à l’agression des croisés de l’OTAN, résisté à la cruauté, contrecarré la trahison ; je me suis élevé contre l’Occident et ses ambitions colonialistes, et, avec mes frères africains, mes vrais frères arabes et musulmans, je suis dressé comme un phare de lumière. Quand d’autres construisaient des châteaux, je vivais dans une maison modeste et dans une tente. Je n’ai jamais oublié ma jeunesse à Syrte, je n’ai pas stupidement dépensé notre trésor national, et comme Salah-al-Din, notre grand leader musulman qui sauva Jérusalem pour l’Islam, je n’ai guère pris pour moi-même…
En Occident, sachant pourtant la vérité, certains me qualifient de « fou, » de « bizarre » [*], ils continuent de mentir, ils savent que notre pays est indépendant et libre, et non pas sous emprise coloniale, que ma vision, ma conduite, est et a été sincère et pour mon peuple, et que je me battrai jusqu’à mon dernier souffle pour garder notre liberté. Puisse Allah Tout-Puissant nous aider à rester fidèles et libres.
Que Dieu accepte ses prières………Inchallah
Gaddafi's last letter before his death
And
Hugo Chavez reads the letter sent by gaddafi during the aggression of Libya by NATO -
Message from Mr. Mouamar El Gaddafi, leader of the Libyan revolution.......
In the name of Allah, the merciful, the merciful...
For 40 years, unless it's no longer, I don't remember, I did everything I could to give people homes, hospitals, schools, and, when they were hungry, I gave them Food. In Benghazi, I even turned the desert into arable land, and I stood up to the attacks on this cowboy, Reagan, when he killed my foster daughter. Trying to kill me, he killed instead.
Poor innocent child. Then I supported my brothers and sisters in Africa with money for the African Union.
I have done everything I can to help people understand the true concept of democracy, which consists of popular committees leading their country. But it was never enough, as some people told me. Even those who owned a 10-bedroom house, new costumes and furniture were never satisfied. They were so selfish they always wanted more. They told the zuniens and other visitors that they needed " freedom " from " democracy and never realized that it was a crab basket, where the biggest food in the world. They were only bewitched by these words, without ever realizing that, in zunie, there are no free medicines, free hospitals, free housing, free education, and no free food, except when People are forced to beg or do a long queue for soup.
No, no matter what I realized! For some, it was never enough. But the others knew that I was the son of Gamal Abdel Nasser, the only true Arab Muslim leader we've had since Salah-Al-din. Nasser was in his footsteps when he demanded the Suez Canal for his people, just as I claimed Libya for my people. I tried to imitate him to keep my people free from colonial domination, thieves who us.
Now I'm being attacked by the greatest force in military history. Obama, my African grandson, wants to kill me, to deprive our country of freedom, to deprive us of free of our property: Housing, medicine, education, food, and to replace all that by la to the zunienne called " Capitalism. " Gold, all of us, in the third world, know what that means. This means that the multinationalesdirigeront the country, will lead the world, and the people will suffer. That is why there is no alternative for me, I have to make my arrangements. And If Allah wills, I will die by following his path, the path that has made our country rich in arable land, with food and health, and even helped us to help our African and Arab brothers and sisters by doing so. Working here with us, in the libyan jamahiriya.
I do not wish to die, but if it were to happen, to save this land, my people, all those thousands of people who are all my children, as it is.
May this will be my voice in the world. I stood up to the aggression of the NATO Crusaders, resisted cruelty, thwarted treason; I stood against the west and its colonialist ambitions, and, with my African brothers, my true Arab and Muslim brothers, I am Trained as a beacon of light. When others built castles, I lived in a modest house and in a tent. I have never forgotten my youth in sirte, I have not foolishly spent our national treasure, and like Salah-Al-din, our great Muslim leader who saved Jerusalem for Islam, I have not taken much for myself...
In The West, knowing the truth, some people call me "crazy [*]," strange [*], they keep lying, they know that our country is independent and free, and not under colonial control, that my vision, my Driving, is and has been sincere and for my people, and I will fight until my last breath to keep our freedom. May Allah Almighty help us to remain faithful and free.
May God accept his prayers......... inchallah
Source: Direct. CD

Niciun comentariu: