luni, 16 octombrie 2017

E mai complicat decat simpla contabilizare a resurselor militare

Hackerii Anonymous
„Ies la suprafață toate semnele unui război iminent în Peninsula Coreei. Fiecare țară își mută strategic piesele în teritoriu. Însă spre deosebire de alte războaie, deși vor fi și trupe terestre detașate în teritoriu, această bătălie va fi, cel mai probabil, una brutală și rapidă. De asemenea, va fi devastatoare la nivel global, economic și va avea un impact negativ asupra mediului înconjurător. Acesta va fi un război real, cu consecințe la nivel mondial. Sunt trei superputeri în acest conflict, iar celelalte națiuni vor fi obligate să aleagă de partea cui vor fi...”
Anonymous - They are preparing for what comes next... WW3 2017 2018 Message JOIN US: https://g…
YOUTUBE.COM


Comments
PA-z
Noul presedinte sud-corean: “To do that, we must recognize Kim Jong-un as their ruler and as our dialogue partner,” he said. “The goal of sanctions must be to bring North Korea back to the negotiating table.”


Establishmentul: David Straub, a former director of Korean affairs at the State Department and a senior fellow at the Sejong Institute, a think tank near Seoul, warned of “serious policy differences between the U.S. and South Korean presidents” over North Korea and related issues. He added that they could lead to “significantly increased popular dissatisfaction with the United States in South Korea.”

https://www.nytimes.com/.../south-korea-election...
“I will be a president for all the people,” Mr. Moon said…
NYTIMES.COM

 
Manage
Smaranda Dobrescu "Some analysts suggest Mr. Moon’s victory would lower the temperature of the North Korean standoff, prompting Washington and Pyongyang to pause and assess the effect of the new government in Seoul on their policies. Satellite images indicate the North has been preparing to conduct a sixth nuclear test, and the Trump administration has engaged in a heated campaign of implied threats and military posturing to stop it."

Ar putea sa fie o speranta?

 
Manage
Preda Mihailescu In contextul acest Trump tot repeta ce mult respecta intelepciunea Chinezului si sfaturile lui. Ori el este ponderat, pentru un plan de iesire din conflictat, care sa fie negociat sub amenintarea represiunilor ecoomice.

 
Manage
Ioan Sorin Leoveanu Acum cîtva timp a apărut un articol aiurit pe un blog care încerca să testeze pozitia Americană în cazul unor actiuni lansări de rachete si a unor teste de bombe nucleare. Curînd a fost retras si au trimis niște rachete aproape de Japonia. Restul vedem acum. Poate scăpăm de zurbagii.

PA-z
Nu cred ca va inteleg. Pozitia unui stat nu se testeaza pe un blog.

Manage
Ioan Sorin Leoveanu Media este folosită la greu iar Korea de Nord este un stat mai special. Totuși, nu atît de special încît să nu aibă asemănări cu unele năravuri din vremea Ceaușeștilor. Să sperăm că noi ne vom vindeca.

Manage
PA-z
"Korea de Nord este un stat mai special", ca un butoias de pulbere cu care cei mari vor sa-i joace pe ceilalti mari.


Cand cei mari s-au inteles in anii 1980, Romania lui Ceausescu nu-si mai avea rostul. Ce a urmat e ce vedem pana in ziua de azi.

Dupa mine, cheia de azi a problemei in Coreea este la Seul & Tokyo. In China numai daca Xi Jinpeng se hotaraste sa traga presul, precumGorbaciov in 1989 de sub Ceausescu. De ce ar renunta China la parghia nord-coreeana?

Manage
Ioan Sorin Leoveanu Eu am totuși îndrăzneala să încerc un răspuns la starea actuală. După cum stim, proiectul negociat îndelung de Obama privind cooperarea economică între SUA si Japonia si Coreea de Sud, (Asia Pacific)a fost abandonat de Trump din motive mai putin explicate. După aceasta, schimbarea rapidă a rachetelor Patriot care nu mai ereau prea utile la interceptarea noilor rachete chineze, sau a lui J-20, cu noul sistem de interceptoare, a deranjat enorm China. Pentru că s-a produs modificarea, Seulul a plătit pretul politic si probabil că si economic. Nordul a simțit că este momentul să se bage în seamă, si s-a băgat crezînd că este util. Rusii si Chinezii au deplasat si ei trupe masive în zonă, pe principiul anihilării unui posibil atac si au refăcut echilibrul. Acum, la mutare este din nou America si fortele continuă să vină ceea ce nu este prea plăcut pentru nimeni mai ales pentru dictator.
Manage
Anna Zelinski Eu chiar cred că Xi Jinpeng nu va trage preșul, nici una dintre cele 2 jumătăți ale Coreei nu o va ataca pe cealaltă și așa zisa cooperare a japoniei cu America este de fapt ocupație militară. Noroc de Yakuza că intervine în situațiile în care statului îi este interzis. Americanii le trecea prin minte să-l transforme pe împărat în președinte. Extremul Orient este o lume legată prin aceeași cultură. Poate idealizez, dar ... asta mă face fericită. Dacă vesticii în mai puțin de 300 de ani au purtat peste 200 de războaie, în Irak și peste tot unde au aruncat bombe cu uraniu sărăcit se nasc copii cu malformații, istoria se va răzbuna.

Manage
Ioan Sorin Leoveanu Nu stiu ce să răspund Anna Zelinski, chiar nu stiu. Niste oameni care lipsesc un popor întreg de majoritatea drepturilor umane, grupati după o metodă asemănătoare cu Yakuza, numită DoBang dacă nu mă însel, amenintă întreaga planetă cu bomba atomică. Cum s-a ajuns aici? Cum se poate discuta cu ei. Cu ce au greșit Nordicii să trăiască coșmarul unei dictaturi medievale ? Nu stiu, coreenii sunt harnici, isteți, cu bun simt, au multe calităti, de ce nu pot fi uniti? Istoria lor deranjează mult vecinii, ultimii imparati Chinezi au fost coreeni, si familia împăratului Japoniei se trage tot din Coreea, dar din Sud. Asia a avut o istorie tare agitată, nu vă faceți iluzii. Acum este altceva, dar, totuși cineva suflă în jar, si nu sunt americanii.

Manage
Anna Zelinski Sunt de acord cu nenorocul coreenilor din nord. Yakuza nu este ceea ce pare, despre originile împăratului japonez, nu știu ce informații aveți și dacă sunt reale. Stiu doar că Japonia a primit prin intermediul Coreei scrierea și alte valori ale civilizației chineze, pe care le-a adaptat în spiritul lor.
LikeShow more reactions
Reply
1
May 11 at 2:53pm
Manage
Ioan Sorin Leoveanu Anna Zelinski, din cite am constatat, Chinezii au fost pentru Asia ceea ce Grecii au fost pentru Europa, din punctul de vedere al puterii de influentare in dezvoltarea zonei. Dar, regatele razboinice si mai tirziu imperiul care se extindea continuu, au...See More

Manage
Anna Zelinski Despre Yakuza, este adevărat, știm din ceea ce doresc să ne transmită filmele americane. Nici eu nu-i consider duioși și virtuoși, dar mă gîndesc dacă i-am avea, pădurile noastre nu ar fi fost distruse și corupții nu ne-ar mai râde în nas. Nord-coreenii și fanfaronul lor sunt disperați de embargouri de prezența sfidătoare la graniță a militarilor de peste ocean. Dar mă bucur că seulul alimentează Phenianul cu produse alimentare, deci chiar dacă sudul aproape că este creație americană cu tot cu tefeleii lor zburliți, fratele nu este lasat la greu. Or fi vecinii îngrijorați, dar Israelul cum de are voie să aibă armă atomică? Despre împărat (deși am citit tot ce mi-a picat în mână) am să întreb pe cineva; un prieten cu tată japonez și mamă româncă.

Manage
Ioan Sorin Leoveanu Au o istorie tare zbuciumată, trei tări aflate mai tot timpul în razboi, ajutate de un vecin puternic si hraparet. Seamănă cu a noastră. Este vorba de Coreenii din Corea. Multi au rămas în Manciuria Chineză si îi găsiti pînă în Uzbechidtan. Japonia este o tară de pe altă planetă, oricum am judeca.

Manage
Anna Zelinski Mă duceți în ispită să-mi confesez taina inimii. Dacă aș crede în mitul reâncarnării, mi-aș dori să renasc în Japonia cu cireșii înfloriți și cosmogonia unică, Shintoismul și venerația pt. spiritele strămoșilor peste care s-au combinat în mod armonios Buddhismul și practica Zen. Conceptul de politețe, onoare, patriotismul, devotamentul față de Împărat, Stăpânirea de sine, igiena, grația, elementele spirituale și morale care au însuflețit CaleaBushido.

Manage
George Pala acest gerontofil psihopat are codurile nucleare.Razboiul era aproape ,Timpul nu mai avea rabdare.https://www.facebook.com/lesf.../videos/1187695804667766/...
LikeShow more reactions
Reply
1
May 9 at 5:04pmEdited
Manage

Ioan Sorin Leoveanu Atentie, acolo nu sunt doar trei mari puteri. Flota Japoneză este la nivelul celei Franceze, aviația si armata terestră a Sudului sunt la nivelul armatei Turce. Sunt forte pe care nimeni nu le poate neglija.

 
Manage
PA-z
Pe de-o parte, Seulul poate fi ras de pa fata pamantului fara ca Nordul sa incerce prea tare. Pe de alta, ce ne facem daca si sud-coreenii au dubii despre 'rezolvarea' de afara? Intr-adevar, sa ne gandim mai aproape de casa si sa ne intrebam: In ce conditii romanii de pe un mal sau celalalt al Prutului i-ar ataca pe ceilalti? Sau cei de pe o parte a Carpatilor...

 
Manage
Ioan Sorin Leoveanu Seulul are peste 20 milioane de locuitori, fără chinezi. Este un oras întins, asezat pe mai multe coline si pregătit pentru ce este mai rău. În mare parte, chiar bine pregătit. Acum, pe lîngă apărarea înaintată este si cea apropiată, ceea ce face foarte greu un atac surpriză. Este greu să trimiti rachete peste Seul sau bazele Americane. Testele ultime ale Nordului nu au reușit nici să ridice rachetele.

 
Manage
Smaranda Dobrescu Ioan Sorin Leoveanu incercati un pronostic, avand in vedere toate aceste date?

 
Manage
Ioan Sorin Leoveanu Pronostic, schimbari in Nord, unirea Sudului cu Nordul in acest an. China putin shifonata, cam la fel cu ce a patit Putin in Siria dupa lansarea Tomahowkurilor si constatarea ca sistemul S300 si S400 nu prea ajuta, pina la final, desi anuntat, tot nu iti ajuta la nimic. Mai vin si berbecutii cind vrei sa aduci tehnica de supraveghere de ultima ora ca sa echilibrezi fortele. Tehnologie pe care nici nu o mai poti recupera, dar o faci cadou si mai lasi nesupravegheata bine si Marea Neagra. Problema nu este daca Chinezii vor pierde, ci ce si cit vor pierde.

 
Manage
Draghi Puterity Mai e un aspect. Daca va fi razboi, va fi nuclear. Cum o sa reactioneze China cand o sa se pomeneasca cu zonele ei cele mai industrializate de pe coasta contaminate radioactiv? Sau cetatenii din Vladivostok?

 
Manage
Draghi Puterity Comentariul meu precedent a fost inspirat in parte si de acest articol, pe care doresc sa il recomand colegilor coprospectivi:

https://ericmargolis.com/.../no-one-needs-another-korean.../
Panmunjom, the ‘peace village’ on the…
ERICMARGOLIS.COM

Draghi Puterity Deh, bajetzi informatzi, Anonimii astia, ca doar sunt hackeri, nu-i asa? Sau am si uitat deja cum s-au pozitionat in timpul incercarii de lovitura de stat tefelista din ianuarie? 

Apropo, nu sunt singurii 


http://ussanews.com/.../cnbc-tags-a-parody-facebook-page.../

Manage
PA-z
E mai complicat decat simpla contabilizare a resurselor militare. Mult mai complicat. Toata lumea asteapta ca SUA sa faca o greseala--includ aici si EUropenii daca e sa luam in serios ideea lui Macron cum ca EUropa trebuie sa-si iasa din umbra unch
iului.. 

The People’s Liberation Army’s most influential strategist, Major-General Qiao Liang laid out his overall strategic philosophy at a book-study forum of the Communist Party’s Central Committee in Autumn 2015. His view can be taken to be that of the Chinese leadership

For a summary of Qiao Liang’s speech, see http://chinascope.org/archives/6458/76

 
Manage
PA-z
Vizita lui Lavrov la Trump, dupa ce se intalnise cu Tillerson se cere inclusa in acest context.

 
Manage
Platon Florin si modul cum s-a desfasurat vizita presed. Chinez in State

 
Manage

Niciun comentariu: