vineri, 25 martie 2016

Fuziune la bursa?

Fuziune la bursa? – 16 martie 2016

 

Smaranda Dobrescu
 

Fuziune importanta! Ce urmari poate avea in economia reala, ce burse mari ar concura in lume?
Operatorii Burselor din Frankfurt (Deutsche Boerse) și Londra (London Stock Exchange Group – LSE) au anunțat marți în mod oficial că au ajuns la un acord de fuziune în urma căruia speră să realizeze economii de 450 milioane de euro (499 milioane de dolari), transmit DPA, Bloomberg și Reuters.
/

 

 

Fuziune între Deutsche Boerse și London Stock Exchange Group

Operatorii Burselor din Frankfurt (Deutsche Boerse) și Londra (London Stock Exchange Group – LSE) au anunțat marți în mod oficial că au ajuns la un acord de fuziune în urma căruia speră să re…

PAGINADEBANCI.RO

 

Draghi Puterity Brexit, he? 

 

Smaranda Dobrescu De adormit copiii...

 

Smaranda Dobrescu S-a descurcat Cameron fara sa modifice Tratatul, asa cu o simpla amenintare si tone de hartie scrisa cu teoria chibritului.

 

Draghi Puterity Totusi, de ce tace media mainstream germana la stirea asta?

 

Smaranda Dobrescu Eu am ascultat de dimineatala Radio Romania Actualitati dar am asteptat sa citesc si ceva in presa. Pare credibila stirea, mai ales ca nu e data doar de o sursa. Trebuie s-o intrebi pe amica ta Tante Angela.

 

Draghi Puterity Ea da cu pumnul in masa si face apeluri la "onoarea Europei" de care ii e rusine, membrii ai partidului ei ii striga ei sa ii fie rusine, si chestii de genul asta sunt capetele de afis de astazi. Nici macar in revistele economice Wirtschafts Woche sau in Handelsblatt nu am gasit stirea. Ba dimpotriva, Handelsblattul canta prohodul economiei Marii Britanii. Foarte ciudat. Am senzatia ca multa lume va fi la fel de surprinsa pe aici in zilele urmatoare.

 

Smaranda Dobrescu Sa cautam in jurnalele din GB?

 

Smaranda Dobrescu http://www.theguardian.com/.../london-stock-exchange...

 

 

London Stock Exchange and Deutsche Börse agree terms on…

THEGUARDIAN.COM|DE SEAN FARRELL

 

Draghi Puterity Acum caut pe google pe intervale orare. Initial se pare ca mai mult cele americane au raspandit stirea. Abia acum in ultimele zeci de minute pare sa apara stirea si in media Europeana (Corierre della Serra mi-a sarit in ochi)

 

Draghi Puterity "Ma una cosa è certa: l'intesa tra Francoforte, cuore finanziario dell'eurozona, e Londra, uno dei principali hub della finanza globale ma fuori dall'euro, lancia un segnale preciso in pieno dibattito sulla Brexit non solo alla Gran Bretagna ma a tutta l'Europa: in un mondo sempre più interconnesso, con liquidità scarsa, rendimenti bassi e nuove regole sul capitale, l'unione fa la forza, vince chi si allea per diventare più grande, tagliare i costi offrendo prezzi e condizioni più appetibili. Il rischio è che a dominare i mercati azionari siano americani e cinesi. La fusione permetterà di risparmiare 450 milioni di euro grazie alle sinergie, ma anche più efficienza con la combinazione delle piattaforme dei derivati."

http://www.corriere.it/.../borse-dall-unione-londra...
Vezi traducerea

 

 

Borse: dall'unione di Londra e Francoforte risparmi per 450…

CORRIERE.IT

 

Smaranda Dobrescu Presa engleza vorbeste ca au cazut de acord. pres noastra o da deja facuta.

 

Draghi Puterity Codename "Project Luna" emoticon grin 

Dar cica mai au multe piedici de trecut. 

http://www.politico.eu/.../london-stock-exchange.../

 

 

How Deutsche Börse and LSE plan to conquer the world

POLITICO.EU

 

Smaranda Dobrescu Da, dar si ei spun ca au anuntat in cursul diminetii de azi intentia comuna... Sa fie germanii inca sceptici ca vor avea 54%?

 

Draghi Puterity "But perhaps the most important argument was the one the German chief executive made to his company's employees. In a townhall on Wednesday morning, Kengeter issued a passionate call for the merits of the merger: if we don't do this, we will be bought by one of the fast-growing U.S. or Asian rivals that have expanded in Europe in recent years."

De cate ori am auzit eu povestea asta la diverse firme de hi-tech cu care am avut de a face! In final a fost asa ca pentru a nu fi cumparate de coreeni au fost vandute la americani (cu preferintze interesante spre anumite etnii) care la randul lor au mutat toata partea de R&D in India, iar in Germania au ramas cei care trebuie sa faca cumva sa mearga aiurelile primite de la indieni.

 

Draghi Puterity Smaranda Dobrescu - 54%, dar sediu la Londra. Oricum, din ce am mai citit eu lumea financiara germana, e de fapt cam engleza. Incepand cu Deutsche Bank. Care poate dupa fenta asta o sa se simta si ea mai bine..

.

Smaranda Dobrescu Asa ca stam ne mai uitam la disputele pe interceptari pana ne suna apa-n cap, si ne vom lamuri. Noapte buna, Draghi!

 

Draghi Puterity Noapte buna, Smaranda. Desi stirea asta m-a facut deosebit de treaz.

Niciun comentariu: