luni, 21 martie 2016

Doresc si altii guvern tehnocrat

Doresc si altii guvern tehnocrat – 10 martie 2016


Draghi Puterity
 

Revolutiile portocalii V2.0: in Ucraina Porosenko vrea un "reboot" al guvernului. Se doreste un "guvern tehnocrat", condus de ministra finantelor Natalie Jaresko, care e "deeply embedded" in politica SUA (nascuta in SUA din parinti ucrainieni, conducea un fond de investitii, a lucrat in ambasada SUA din Kiev, a finantat un ONG pentru o "Ucraina deschisa", are legaturi stranse cu FMI-ul, s.a.m.d.). Miza e accelerarea reformelor economice si un grup de legi care sa acorde o autonomie sporita regiunilor separatiste din est.

 

 

Poroschenko plant Neustart der Regierung

Jazenjuk soll zurücktreten, die gut in die US-Politik eingebettete Finanzministerin Jaresko soll neue Ministerpräsidenten einer "technokratischen Regierung" werden

HEISE.DE|DE FLORIAN RÖTZER


Alexandru Botu Jaresco vine de la Jarescu. Tehnocratii adevarati nu se gasesc pe oriunde....

 

Gavrila Ch astia care au asa cariere fulminante nu pot fi de tot felul/numai un fel.

 

Draghi Puterity Mai multe detalii aici:

https://en.wikipedia.org/wiki/Natalie_Jaresko...Vezi mai multVezi traducerea

 

 

Natalie Jaresko - Wikipedia, the free encyclopedia

EN.WIKIPEDIA.ORG

 

Prospectiv A-z .
Interesant, tipa si-a construit in timp pozitia. Acum nu mi-e clar cum lucrurile balanseaza intre mediul privat, guvern, guvern strain etc. S-a privatizat guvernul, sau guvernul joaca in sectorul privat? Intrebari retorice caci dela Bill Clinton incoace n-a mai existat nici macar pretentia separatiei. Poate ca Romania ar trebui sa inchida usa santajului telecomandat prin legalizarea lobbyurilor etc. Numai ca asa s-ar deschide o usa si mai nenorocita...

http://www.bloomberg.com/res.../stocks/private/person.asp...

http://www.bloomberg.com/.../stocks/private/snapshot.asp...

 

Prospectiv A-z .
Cred ca trebuie sa renuntam la naivitatea asociata fecioarelor si sa spunem clar: Sistemul vrea Ucraina in anumite conditii. Ce vor ucrainienii e o alta poveste caci cine ii asculta pe acestia si pe cine sa asculti mai intai? 

Oricum, daca evolutia continua fara schimbari majore, Ucraina va trebui sa-si dea masura putintei si aspiratiilor. 

Romanii, de exemplu, au vrut doar sa traiasca mai bine si daca se putea cu munca inlocuita de ajutoare (vezi inchiderile masive de unitati economice ca o preconditie pentru acceptarea in raiul de pe Pamant, ajutoarele pentru concedieri in sectorul extractiv, pensionarile inainte de 60 ani, al 13-lea salariu etc.). Cu ce ne-am ales se cam vede--un pseudo-stat al neo-securitatii care sta de paza la o economie de extractie. 

Ucrainienii au sansa TEORETICA de a fi vazut ce li s-a intamplat altor gura casca ce au crezut ca cei din Sistem traiesc de pe urma unui perpetum mobile.

In Romania lucrurile par a se agita un pic, semn ca oamenii se trezesc. Apreciez initiativele celor ca Ana Birchall sau Gheorghe Piperea, care se lupta din Sistem cu armele acestuia. Admit insa ca sunt altii care vor sa extraga Romania din Sistem, desi nu stiu pe ce se bazeaza acestia dincolo de dezgustul cu metodele Sistemului si rezultatul acestora in ceea ce priveste Romania. Cred ca si cei din urma fac parte din societate si dialogul prospectiv poate si trebuie sa-i includa. Mai este o categorie de romani, pe care-i numesc oameni-busola, care prin ce scriu/fac ne arata cat de mult ne-am departat de principii. Acestia sunt foarte importanti caci fara o busola, toti ceilalti se pot pierde in detalii, dupa cum spune si vorba, drumul catre iad e pavat cu bune intentii!

P.S. Considerati, va rog, aceasta postare nu doar realpolitik, ci si un indemn reinnoit pentru a raspunde la sondajul din capul paginii.
P.P.S. In cele de mai sus, plec dela premiza ca Sistemul nu se poate reforma, cel putin nu din cauza a ceea ce (nu) fac romanii.

 

 

Smaranda Dobrescu " Admit insa ca sunt altii care vor sa extraga Romania din Sistem, desi nu stiu pe ce se bazeaza acestia dincolo de dezgustul cu metodele Sistemului si rezultatul acestora in ceea ce priveste Romania. Cred ca si cei din urma fac parte din societate sidialogul prospectiv poate si trebuie sa-i includa."
Ar putea fi acest dus rece administrat romanilor ca parte separata in discutie, o astfel de intentie de iesire partiala din sistem?
http://psnews.ro/din-nou-in-contratimp-cu-mersul-europei.../

 

 

Din nou în contratimp cu mersul Europei - PSnews

PSNEWS.RO|DE RADU GOLBAN

 

Smaranda Dobrescu Nu pot eu judeca opiniile oamenilor politici, insa D-l Golban un economist serios se pare ca este in continuare membru al partidului lui Geoana. Oare adoptand un atare spirit critic la adresa altora, nu ar fi fost mai normal sa adune in jurul D-lui pe cei cu pareri similare, eurosceptici sau anti europeni si sa canalizeze acest trend existent in crestere? Eu nu apartin acestui trend, dar mi se pare ca e normal sa ne definim prin ceea ce credem..

 

Prospectiv A-z .
"Ar putea fi acest dus rece administrat romanilor ca parte separata in discutie, o astfel de intentie de iesire partiala din sistem?"

Este un dus retoric--adica inexact/expus interpretarilor pe alocuri principale. Romanii au incercat si ei o desprindere/reasezare in 2012, dupa care le-a fost dat un presedinte si guvernul lui. Ma rog, cum ne spune coprospectivul Costel Avram, „Acesta [textul lui Golban] este un pamflet și se adresează exclusiv acelora care știu că nu..."

Dela Golban retin totusi ceea ce staim si anume faptul ca UE-ul la care au subscris premiantii Romaniei este pe duca. What's next?!

 

Prospectiv A-z .
Domnul Geoana are mandat sa stranga in juru-i toti radicalii liberi.

 

Smaranda Dobrescu Daca D-l Geoana aduna radicalii liberi, iar antioxidantii se lupta cu acestia , rezulta glumind ca are rolul unui oxidant. De fapt are rolul de a fi conform cu actualul sistem pe care nu-l critica, ci dimpotriva. Status-quo

 

Prospectiv A-z .
...ca orice Swiss knife/briceag elvetian, e multirol.

 

Smaranda Dobrescu Aha, de aceea vin si elvetienii..

 

 

Prospectiv A-z .
Pe romaneste, Briceag Dabuleni.

 

Alexandru Botu Si mai clar, desi s-ar putea supara unii mai senzitivi: Briceag de curatat izmene. Oltenii stiu la ce ma refer!...

 

Draghi Puterity LOL

 

Prospectiv A-z .
Un caz special de reactie romaneasca este cel al lui Adrian Severincand ii scrie a doua oara d-lui Ambasador Klemm. Desi textul sau il aseaza in categoria celor care din interiorul Sistemului si cu uneltele acestuia incearca mai binele, particularitatea cazului vine din pozitiile sale, trecute si actuala.

P.S. Pentru cei grabiti, observati macar punctul 8 al textului.

http://adrianseverin.com/epistola-sfantului-ambasador.../

 

Epistola sfântului ambasador Klemm către români - Adrian Severin

Motto: „Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane!" ​​​ Radu Gyr Perplexitate, teamă, revoltă, durere, dispreț, milă, ilaritate, disperare… Acestea sunt câteva dintre ingredientele cocktailului de sentimente insuflate de fabuloasa epistolă a Excelenței Sale, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Româ…

ADRIANSEVERIN.COM

Niciun comentariu: