vineri, 25 martie 2016

O posibila explicatie a exodului

O posibila explicatie a exodului – 13 martie 2016

 

Draghi Puterity
 

Am dat peste o teorie interesant care ar putea explica ce e cu zecile de milioane de Sirieni invitati de Mamica in Europa. Conform acestei teorii, pe langa instrumentariul obisnuit utilizat de SUA pentru "regime change" (actiuni provocative menite sa determine guvernul tinta sa reactioneze brutal, incurajarea conflictelor intre grupuri si grupari etnice, blocarea legaturilor economice, s.a.m.d.) se pare ca se incearca aici o metoda noua: "depopularea strategica". Articolul se refera la niste comentarii a lui Assange pe baza unor documente Wikileaks, pe care inca nu le-am gasit.

http://derwaechter.net/wikileaks-strategische-entvoelkerung…

P.S. Oare cum ar arata o Sirie depopulata privita de pe Inaltimile Golanului?

 

 

Wikileaks: "Strategische Entvölkerung" ist die US-Strategie zum Sturz von Assad. -

Tweet Share 0 Reddit +1 Nach der Veröffentlichung der US Depeschen durch Wikileaks u.a. aus Syrien sollte es für jeden, der es denn zur Kenntnis nehmen…

DERWAECHTER.NET

 

Smaranda Dobrescu Depopulare in scopul rezolvarii resurselor naturale in pace?

 

Draghi Puterity Articolul sustine ca se doreste blocarea accesului Rusiei la Marea Mediterana, impiedicarea livrarii de gaze naturale ale Rusiei si Iranului catre Europa, si realizarea unui pipeline spre Europa dinspre statele din Golf.

Lucruri care ar avea sens daca in urma TTIP-ului SUA ar dori sa isi controleze foarte strans "colonia Europa", cred eu. De asemenea, si trezirea (preamatura) din hibernare a ursului devine dintr-o data mai usor de inteles. 

Tot in opinia mea, e posibil ca si altor state din zona li s-au promis noi teritorii, dupa depopularea Siriei. Asta ar explica unele lucruri, inclusiv legate de atitudinea Turciei.

 

Smaranda Dobrescu E de luat in seama. Dar ce facem ca procentul de refugiati din Siria reprezinta doar o mica parte fata de exodul cumulat al altor populatii?. Acest curent nu a fost luat in considerare ca prinzand trendul si invitatia ar putea deforma intentia initiala? O atare debandada in Europa se poate repercuta asupra intregii lumi..

 

Draghi Puterity Smaranda Dobrescu - Nu am spus ca planul a reusit. Invitatia lui Merkel era adresata explicit doar sirienilor. Ca in realitate nu sirienii au fost cei majoritari care au venit, e alta poveste. Ar trebui vazut cine si-a bagat coada si cine a mizat (corect) pe inertia extrem de mare a lui Merkel pentru a deturna planul initial. Mi se pare interesant in acest context ca in zilele acestea Obama ne povesteste ca Libia ar fi o problema generata de europeni. Interse ar avea insa mai multi si din est si din vest. 

Ce va urma, va fi urat urat, oricum o luam. Cel mai probabil partidul lui Merkel, mai ales dupa pierderile rasunatoare din trei landuri de azi (care s-ar putea paradoxal sa il aduca intr-o pozitie mai puternica, dar sa nu divaghez), va spune ca ei isi indeplinesc doar partea de deal stabilita initial (depopulararea Siriei) iar restul nu e problema lor. Turcii par a fi solutia zilei, unsa cu un amestec de miliarde si promisiuni de castiguri teritoriale sau/si rezolvare a problemei curde, si amenintata mai mult sau mai putin subtil de SUA. Surplusul ramas de ne-sirieni va fi repartizat cel mai probabil celor mai putin suverane state din UE.

 

Smaranda Dobrescu Ultima asumptie s-ar putea sa nu se aplice. Ma gandesc la oponenta populatiilor respective, la organizarea de referendumuri pe acest subiect, la imposibilitatea politicienilor sa forteze populatia si sa si-o antagonizeze.. Lucrurile vor fi urate, in orice caz.. Incepand cu Franta, Polonia,Cehia, Ungaria, Slovacia, etc...

 

Preda Mihailescu Draghi Puterity @ "Tot in opinia mea, e posibil ca si altor state din zona li s-au promis noi teritorii, dupa depopularea Siriei. Asta ar explica unele lucruri, inclusiv legate de atitudinea Turciei." - este interesant ca doctoranzi Sirieni cu care vorbesc aici, imi spun de mai multi ani ca ce se petrece la Nordul Siriei este o golire de populatie, care miroase a omogenizare etnica, pentru ocuparea prin Turcia. Se cam potriveste.

 

Prospectiv A-z .
Draghi, e o interpretare cutezatoare, dar judecand vectorii *emanciparii*, cred ca originea acestora ne e datoare cu explicatii. Cred ca asistam la o cursa contra-cronometru la probe simultane...

Niciun comentariu: