vineri, 25 martie 2016

Lovitura de stat in Romania: lupta pentru putere a unor clanuri corupte

Lovitura de stat in Romania: lupta pentru putere a unor clanuri corupte – 14 martie 2016

Draghi Puterity
 
O scurta trecere in revista a articolelor scrise de Keno Verseck despre Romania (individul care il critica in Der Spiegel pe Johannis pt. retragerea ordinului lui Tökes).
- Lovitura de stat in Romania: lupta pentru putere a unor clanuri corupte


Der Name ist nur Tarnung: Bei den rumänischen Sozialdemokraten haben gewendete Kommunisten das Sagen, die sich beim Kampf um Macht und…
SPIEGEL.DE|DE SPIEGEL ONLINE, HAMBURG, GERMANY


Prospectiv A-z
Externele (alea oficiale si serviciile) si diaspora romanesti ce fac(em), dorm(im) la descantarile astuia?

Draghi Puterity In 2012, cand am sesizat o disonantza majora in politica editoriala a lui Der Spiegel privind Romania, eu am atras atentia asupra acestui individ unor prieteni din PSD. Dar probabil ca daca genul asta de informari nu vin de la institutii care se auto-alinta cu apelative de genul "Intelligence Comunity" nu sunt luate in serios.

Smaranda Dobrescu "După informaţiile despre Keno Verseck apărute în Cotidianul, Horaţiu Pepine, editor Deutsche Welle, ia luat apărarea jurnalistului pe platoforma Contributors, afirmând că unele erori din articolele acestuia pot fi scuzate, iar colaborarea cu ICR nu poate fi invocată pentru a susţine lipsa obiectivităţii."

Poate ca nu e edificatoare colaborarea cu ICR, dar ciudat tot ramane faptul ca din Maryland a pornit o actiune concertata si sincrona cu atacurile lui Basescu la adresa lui Johannis. Inclusiv tinerii aceia frumosi si liberi (Tudor Chirila de exemplu, s-au simtit brusc lezati de presedintele Iohannis. O fi aparut deja acel Messia ultraneoliberal cu program radical?

http://www.stiripesurse.ro/cine-este-jurnalistul-care-l-a...



Draghi Puterity Poate Johannis nu intelege ca chiar daca el a fost bombonica data Germaniei pentru a digera mai usor ruperea acesteia de Rusia, el trebuie sa asculte DOAR de stapanii lui americani ( din zona cabalei neoconservatoare ). 

Faptul ca un angajat platit de Congresul SUA simte nevoia sa ia apararea unui "independent" ex-DDR-ist, cred ca e destul de edificator. Treaba cu "eu scriu liber" a explicat-o foarte bine Chomsky, in Media Control: intotdeauna vei gasi pe cineva care sa scrie ce vrei tu din proprie initiativa. Ca e constiintza sau interesul care le ghideaza aceasta initiativa, pana la urma nu conteaza, tot ce trebuie sa faci e ca acesti oameni "sa aiba mai mult noroc in viatza" decat altii (Chomsky vorbea de filtre succesive, dar e doar un mecanism cu efecte similare). Desi in cazul celor doi, tare am impresia ca ei nu intra in categoria asta, a "scriitorilor liberi", ci sunt "scriitori cu misiune". Iar daca mergem pe linia "follow the money" si ne uitam la finantarea lui Rise Project, o alta gura de tun mediatic care trage pe Johannis, lucrurile primesc o oarecare coerenta. Probabil zonele de care aminteam sunt nemultumite ca noul lor asset e mai putin prolific decat vechiul lor asset, Basescu, in indeplinirea agendei lor.

Prospectiv A-z .
"cand am sesizat o disonantza majora in politica editoriala a lui Der Spiegel privind Romania, eu am atras atentia asupra acestui individ unor prieteni" Prietenii aceia nu se credeau dintr-o data mai grozavi decat inaintasii lor? In plus, ma intreb cata inteligenta mai obtine comunitatea respectiva in Romania in afara surselor deschise...

"el trebuie sa asculte DOAR de stapanii lui americani ( din zona cabalei neoconservatoare )" Chiar as fi curios sa detectam si zona de ne/ascultare. Pana acum am retinut doar pozitia Romaniei apropos *refugiatii*... Dupa cum detectez si o reactie relativ violenta a romanilor din mai multe straturi la ideea asta. Sa fie de fapt cerintele si/sau pericolul perceput de elitele romanesti mult mai mari?!

Draghi Puterity Prospectiv A-z Nu am nici eu inca o idee clara la ce comenzi NU a raspuns Reincarnatu', sau ce conflicte de comenzi ar putea exista. Stii parerea mea - conducerea Germaniei e in momentul actual un proxy al neoconsilor americani. Exista insa si alte zone germane care ar putea avea interese divergente. Eu nu stiu care sunt acelea. Poate le stie Forumul German. 

De accea, in ultima parte a mesajului am pus posibilitatea ca pur si simplu Basescu a fost un asset prea bun. Poate le lipseste initiativa lui Basescu. Altfel de ce se lucreaza atat de intens pentru revenirea lui?

Sau poate cine stie, diverse faux pas-uri ale preainteligentului si abilului nostru presedinte sunt interpretate gresit. Adica cand eu Obama vreau sa ii arat lui Bibi lungul nasului, ca oricum nu mai am nevoie de lobby-ul israelian pt. urmatoarele alegeri, si DNA-ul a pornit motoarele, vii tu si ii faci vizite?

Smaranda Dobrescu Ceva nu se leaga, Draghi. Doar daca accepti ca vizita era pregatita inca din viata anterioara.. 

Draghi Puterity Mda... desi doar pentru un muzeu, mirama-s sa se fi desfasurat atatea fortze pentru a-i minimiza "ghinionul" emoticon wink

P.S. Intuiesc ce vrea sa auda
Prospectiv A-z  de la mine. Ca exista o axa secreta Germania-Rusia. Cum am tot spus pe aici, eu nu am indicii ca ar exista asa ceva.
Prospectiv A-z .
Cred ca e mai mult decat umor in intrebarea Smarandei.

Prospectiv A-z .
"Intuiesc ce vrea sa auda
Prospectiv A-z de la mine. Ca exista o axa secreta Germania-Rusia. Cum am tot spus pe aici, eu nu am indicii ca ar exista asa ceva."

Daca ai fi stiut tu de ea, ar fi stiut si cei care o puneau cu botul pe labe. In plus, nu despre o asemenea axa este vorba in in/actiunile lui KWJ, el opereaza la alt nivel. 

Ca veni vorba, totusi, repet ce am spus aici intr-un fel sau altul: o asemenea alaturare NATURALA nu poate fi impiedicata decat prin cheltuiala de resurse. 

Revenind la KWJ, am sesizat dela inceput nervozitatea unora din proptelele zgomotoase ale lui Basescu la KWJ, ce nu stiu insa este ce atarna. Cu Ponta, de exemplu, as vrea sa cred ca a fost tergiversarea regionalizarii.

Niciun comentariu: