miercuri, 23 martie 2016

Romania in noua ordine mondiala

Romania in noua ordine mondiala – 13 martie 2016


Gheorghe Gradinaru

 

 

România în noua ordine mondială: "Vacanța s-a terminat", nu mai putem trăi din miturile...

Nu mai puțin de 9 reprezentanți ai 5 ambasade la București au fost prezenți joi, la conferința "Politica…

CURSDEGUVERNARE.RO

 

Draghi Puterity Eu intotdeauna urmaresc foarte atent cand Iulian Fota ne transmite ultimele indicatzii strategice de la licurici. emoticon wink

P.S. Ma bucur sa il vad pe el si pe colegii lui de munca, toti la un loc.

https://www.youtube.com/watch?v=GFrlZR8arRg

 

Smaranda Dobrescu Chiar asa si este. Fota atrage atentia ca dosarul privind viitorul UE ar trebui observat, tratat cu atentie.

 

Draghi Puterity De acord cu UE, insa serios, Smaranda, tu il crezi pe Fota cand de ex. iti spune ca rusii "sunt flamanzi teritorial"? Rusia, adica o tara care are si asa prea putina populatie ca sa isi ocupe intreg teritoriul? Astea sunt doar texte ale americanilor ca sa cotizam mai mult in industria lor de a̶p̶a̶r̶a̶r̶e̶ armament sau liguseli ale lui Fota ca sa se dea important printre ceilalti vatafi locali. Daca rusii chiar ar fi o amenintare, americanii ar avea tot interesul sa fim puternici la modul real, si nu cumparand armament obsolet. Asa insa, presupunand prin absurd ca ar avea dreptate, si ne invadeaza rusii, cine o sa mai lupte cand nu prea are ce pierde, pentru ca totul a fost luat? 

Hai mai bine sa mergem la sursa, si sa vedem ce spune Obama despre asta:

"The President acknowledged Russia's position in Ukraine, saying, "The fact is that Ukraine, which is a non-NATO country, is going to be vulnerable to military domination by Russia no matter what we do" due to Russian military proximity." (sursa: CNN)

Cred ca nu trebuie sa traduc in acest forum ce inseamna asta, in limbaj diplomatic. Sa mai adaug si ce a spus Junkers, referitor la viitorul Ucrainei asa peste 20-25 de ani?

 

Smaranda Dobrescu Draghi Puterity eu cred ca Fota a primit de peste ocean ideea cu viitorul incert al Europei, de aceea am fost de acord cu tine.Altfel, pe Fota nu il cred nici cand vorbeste in romaneste (ca engleza il mai scuza :-))

 

Smaranda Dobrescu Spune Fota: "CSAT este departe de a fi un consiliu adevărat de securitate națională. Are nevoie de încă câteva structuri, inclusiv structuri de experți, pe care nu știu dacă clasa politică poate să i le ofere. Inclusiv industria de apărare este la pământ."
Nu au experti, asta se vede din orice drona... Dar il au pe Adrian Severin taman "bun"de bagat la racoare cu prejudiciu calculat zero, cu interceptari trucate conform expertului autorizat, cu cei care i-au facut inscenarea in judecata sau chiar in inchisoare in tara lor. Il au pe AN, pe GG-ul nostru, etc. Ii impiedica ceva de care mi-e jena sa vorbesc..

 

Smaranda Dobrescu Un inceput de discutii privind pozitionarea Romaniei in noua ordine mondiala. Sunt pareri care poate merita sa le discutam intr-o maniera prospectiva ca sa putem mai ales sa intelegem de ce politica interna se desfasoara haotic, in sensuri de neinteles adesea, parca in detrimentul romanilor. De ce situatia din Europa nu este un subiect de discutie larg dezbatut? De ce ne ferim sa ne spunem parerea despre refugiati, lasand de multe ori sa se inteleaga ca optiunea Trump va sparge barierele political corectness si se vor descatusa frustrarile? Etc..etc

 

Prospectiv A-z  .
Ma intreb de ce (ABIA) acum incep discutiile despre pozitionare? Cumva din cauza ca s-a observat ca Nastase, Severin & altii le-au luat startul sau din cauza ca situatia se deterioreaza la viteza?

In plus, cand aud pe astia care-s la butoane din 2005 incoace, cand scriu aici exact dinaintea Olimpiadei Soci ca este nevoie pentru astuparea gaurilor din barca Romania care lua apa, cand asist la un exercitiu de fumigare a realitatii dela cei responsabili pentru pocirea acesteia, ma apuca toate alea!

Daca Daianu este asa grozav, de ce nu recomanda SISTAERA birului catre EUropa pana nu creste absorbtia fondurilor in Romania?!

Niciun comentariu: