vineri, 25 martie 2016

Prezentul Libiei

Prezentul Libiei – 10 martie 2016

 

Draghi Puterity
 

O scurta recapitulare privind situatia din Libia, si legatura ei cu prezentul:

"Hillary Clinton, who is bankrolled by heavy-duty neocons, holds chief responsibility for two calamities: the overthrow of Khadaffi and Syria's terrible civil war. Khadaffi had been restraining numerous North African jihadist groups. After his overthrow, they poured south into the Sahel and sub-Saharan regions, menacing western-dominated governments.

We also learn that Clinton's State Department green lighted over $150 billion of arms sales to 16 repressive nations that had donated large sums to the Clinton Foundation – a sort of government in exile for the Clinton clan."

http://ericmargolis.com/2016/03/hillary-haunted-by-libya/

P.S. Eric Margolis e de origine albaneza, altfel probabil ar fi amintit si de calamitatea din Serbia, care se pare ca tot doamnei Clinton i s-ar datora.

 

Draghi Puterity Meanwhile, despre Libia de dupa dictatatura lui Gadaffi:

http://www.aljazeera.com/.../cloneoftunisia-ben-gardane...

 

 

Tunisia closes border with Libya after fierce clashes

ALJAZEERA.COM

 

Prospectiv A-z .
Clintonii sunt fatza publica a ceea ce-i mai rau in Sistem. El n-a avut principii niciodata, fiind tipul arivistului zelos, ma intreb daca ea le-o fi avut pana Bill s-a manjit de putere in Arkansas...

 

Gavrila Ch se stie cum she leaned on bill to hit serbians harshly/dragostea ei de mama a fost puterea

 

Draghi Puterity Update, for the record:

"Critics have long questioned why violent intervention was necessary in Libya. Hillary Clinton's recently published emails confirm that it was less about protecting the people from a dictator than about money, banking, and preventing African economic sovereignty."

http://www.globalresearch.ca/exposing-the-libyan.../5514010
Vezi traducerea

 

Prospectiv A-z .
Brrrr! Aviz amatorilor?

 

Prospectiv A-z .
Dupa prima reactie, vezi mai sus, sa discutam un pic documentul (accesibil numai cautand citatia din articol la situl FOIA).

1) S-a ajuns la discutia despre rezervele in aur si argint ale Libiei ca rezultat al estimarii sanselor de succes ale inghetarii conturilor externe libiene, fara de care lui Muammar el-Qaddafi i s-ar fi limitat viabilitatea. E drept ca odata ajunsa la aceste rezerve, discutia a dat in ce ar fi facut libianul cu banii.

2) Interventia din Libia se pare ca a fost pilotata (initial, cel putin) de francezi.

3) E remarcabil cat de mult si bine se cunoaste situatia, la nevoie, acolo unde altii mai trimit scrisori deschise.

4) Care este problema cand citim un astfel de document? Ca am pus botul, ca acceptam raul ca firesc sau ca nu mergem cu entuziasm la furat?

 

Draghi Puterity 1. E vorba totusi de bogatii prea mari ca sa pot crede in motive idealiste sau ideologice. 

2. In Europa se stie ca Gadaffi a contribuit masiv cu bani la campania electorala a lui Sarkozy. Ma gandesc ca si asta a jucat un rol in eliminarea lui fizica. Treaba cu alternativa la francul francez (nu are Franta euro?) nu o prea inteleg. Interesant ca si Obama spunea recent ca distrugerea Libiei a fost o mizerie europeana. Initial crezusem ca i s-a cerut sa o spele pe madam Clinton cu asta, dar poate e totusi si ceva real in afirmatia lui. De urmarit...

4. Trebuie in primul rand sa stim. Stiind putem intelege, iar intelegand putem extrapola si astfel ne putem pregati mai bine pentru viitor. In rest, fiecare dupa caracterul lui.

 

Prospectiv A-z .
1/1) Nu e vorba de idealism/ideologie, ci de rolul bulioanelor in asumarea unei rezistente prelungite;

4/4) A se re/vedea discutia initiata de Stefan Kovacs despre rau.

Niciun comentariu: