sâmbătă, 30 ianuarie 2016

Derogari sugerate de la salariul minim

Derogari sugerate de la salariul minim – 22 ianuarie 2016


Draghi Puterity
 

Via Constantin Gheorghe despre cum se submineaza masuri de genul "salariu minim pe economie".

"Încă o mizerie a "capitalismului multilateral dezvoltat": folosirea emigranților ilegali pentru a reduce veniturile autohtonilor. FMI sugerează "derogări" de la salariul minim, pentru a permite angajarea emigranților. Care oricum sunt plătiți mai puțin decât localnicii. După care și localnicii vor fi plătiți la nivelul emigranților, pentru că, nu-i așa, "dacă nu vrei, găsim noi pe cineva la salariul ăla!" Valul de emigranți, cu puține excepții, este o formă de concurență neloială pe piața muncii, făcută cu premeditare, pentru a crește profitul angajatorilor, practic fără nicio investiție."

 

 

Le FMI suggère de ne pas trop payer les réfugiés en Europe

Le Fonds monétaire international suggère de ne pas accorder le salaire minimum aux réfugiés. L'organisation souligne également l'effet positif des dépenses pour…

EURACTIV.FR


Smaranda Dobrescu "La flexibilité sur le salaire minimum existe déjà dans certains pays, comme en Allemagne. En effet, les réfugiés peuvent y être assimilés aux chômeurs de longue durée, qui peuvent être temporairement exclus du salaire minimum pour les six premiers mois d'emploi."

Un model de data asta daca nu impus, macar exportabil in tarile Europei. Ar fi cea mai mare realizare a patronilor: sa plateasca un refugiat si cu timpul un nativ cu ajutor de somaj, cazand obligativitatea platii salariului minim garantat. Mare victorie neoliberala. Atat de mare incat ma duce gandul ca daca nu ar fi existat refugiati, acestia ar fi trebuit inventati!

 

Draghi Puterity Sunt si alte exceptii in Germania, elevii si studentii de ex.

 

Eugénia Paraschiv Foarte bine punctat doamnă Smaranda Dobrescu, migrația aduce nebănuite beneficii(psiho-socio-economice) capitalului; practic cu "topirea" fenomenului șomajului va fi reinventată eternitatea muncii, de la primul a la ultimul a ne vor termina făcăturile...

.

Prospectiv A-z Imigratia rezolva peste tot, dintotdeauna in capitalism, problema patronatului cu forta de munca. O rezolvare punctuala, caci pe ansamblu s-ar putea sa pierzi mai mult--vezi problemele de integrare ale familiilor sau urmasilor care devin la fel de scumpi si neproductivi ca localnicii, doar ca in numere mult mai mari.

Despre cel mai recent val veniti in EUropa am scris deja ca vor fi folositi ca parghie pentru modificari altfel inacceptabile.

Dpdv al emigrantilor, stim mai bine ce am rezolvat.

 

Draghi Puterity Cei nerentabili sunt problema statului, nu a capitalistilor. emoticon wink

 

Prospectiv A-z Draghi Puterity Iata si ce scrie Cotidianul:

"Aceasta a fost tema unei întâlniri la Forumul Economic Mondial de la Davos dintre Macron si șeful Uber, Travis Kalanick. După un dialog foarte amical, ministrul franez, presat și de o grevă a taximetriștilor care acuză Uber că angajează "cladestini", lansează propunerea compensațiilor. "Constructorii de mașini au plătit pentru dispariția cailor?", a venit răspunsul patronului american.

Kalanick i-a transmis ministrului francez că tot ce va face compania sa este sa creeze locuri de muncă. În rest, orice indemnizație acordată eventualilor defavorizați este sarcina statului francez, care poate să profite de pe urma creșterii numărului locului de muncă prin colectarea mai multor bani la buget, bani care nu ar fi existat dacă afaceri precum Uber nu s-ar fi dezvoltat. Pe scurt, un dialog al surzilor între un patron liberal californian și un ministru socialist european, un dialog care este cu atât mai relevant cu cât în acest an se preconizează semnarea Parteneriatului Transatlantic pentru Comerț și Investiții – cel mai mare acord de liber schimb din lume, care va aduce (poate chiar impune) America și modelul sau social mult mai aproape de Europa."

Exact cum spui, mai fraierii sunt problema statului, capitalistul se uita la ei ca la... cai (putere). Chestia de mai sus e prezentata in cheia "Ce l-a incuiat capitalistul pe birocratul francez!", numai ca trebuia sa i se fi raspuns: "Domnule, din cai poti face salam, din cei delocalizati ce faci, carne de tun?!"

Niciun comentariu: