sâmbătă, 30 ianuarie 2016

Bogatia lumii

Bogatia lumii.. – 21 ianuarie 2016

 

Dinica Roman a distribuit clipul video postat de AJ+.
 
 

Prospectiv A-z  http://www.theatlantic.com/.../widening-wealth.../424695/...

 

 

The World's Wealthiest 62 People Have as Much Money as the Poorest 3.5 Billion

THEATLANTIC.COM|DE GILLIAN B. WHITE

 

Smaranda Dobrescu Exista cativa parametri inlantuiti intr-o relatie cauzala: Globalizare, competitivitate, progres tehnologic, productivitate, salarii. In batalia globala cu China reducerea salariilor sau in cel mai bun caz inghetarea acestora rezolva pe scurta durata problema lipsei de investitii tehnologice. Asa au invatat si germanii ca austeritatea e maniera dominanta a succesului .Efectul este si aceasta crestere a inegalitatilor din ce in ce mai flagranta.

 

Eugénia Paraschiv Oare-o fi știre-tendință egalizarea salarizării în Uk pe viitor implementabilă indiferent de statutul cetățenilor, băștinași sau de pe alte meleaguri?Vom asista la o rescriere a rețetelor succesului în trichei(nel)a formatorilor-profesionalizării-flexibilizării forței de muncă?Cine va valorifica efectele lui divide et impera în fața diversității socio-profesionale a băștinașilor-emigranțilorz, capitalul? Cum vor fi distribuite consecințele greșitelor versus corectelor practici și cui??....?....

 

Smaranda Dobrescu De cativa ani buni agentiile de plasare a fortei de munca imigrante in UK aveau intelegeri cu patronii: ofereau joburi cu salarii mai mici decat cele ale nativilor. La primele semne de criza reala sau nu la nivelul micro patronii au folosit aceasta discrepanta salariala micsorand salariile englezilor. Tendinta este intradevar de egalizare la nivelele de jos , dar pe functii similare. Nu-mi imaginez cum s-ar putea inghiti o tendinta de egalizare si uniformizare indiferent de specializare si educatie. Nici comunistii n-o faceau.In rest, ne asteptam la tot felul de surprize. Sper ca M.Corbyn e bine, sanatos, determinat

 

Smaranda Dobrescu An Early Day Motion on the policy, tabled by Green Party MP Caroline Lucas, calls on the Government to commission research into the idea's effects and examine its feasibility to replace the UK's existing social security system.

The motion, which raises the profile of the idea but is very unlikely to be adopted into law, says the policy "has the potential to offer genuine social security to all while boosting entrepreneurialism".
A universal basic income is the idea of paying all citizens a flat, unconditional income, unusually instead of existing policies like means-tested benefits.

Stirea se refera la asigurarea unui venit minim garantat ca ajutor social in cuantum fix, fara a se mai face anchete pentru testarea mijloacelor. Cel putin asa inteleg eu, fiind vorba de un sistem de social security nou nu de un Cod al Muncii .

 

Eugénia Paraschiv Da, mersi, va fi implementat venitul minim de bază necondiționat probabil cu uk va începe și asta ar însemna egalizarea "salarizării".De fapt, viitorul societății neoliberaliste jonglează conceptual cu venitul și salariu ștergînd semnificația clasică a celor două cu ajutorul metanarațiunii securității și-a riscurilor; Probabil,cine știe, bun de muncă vei fi pînă dai colțul, nu trebuie să te piardă gîndul că-ți vinzi forța(mijlocul e forța fizică ori ideatică/munca fizică-intelectuală pentru dobîndirea scopului) pentru a viețui printre mărfuri..:)))))

 

Alexandru Botu Globalizarea este doar a saracirii, avutia se individualizeaza, crescand in timp ce se reduc cei ce o poseda. De fapt, in oranduirea comunista se verificase exemplar in practica acest concept simplu al saracirii generalizate si al inavutirii unui grup foarte restrans. Dar perfectiunea abia urma sa se vada...

 

Costel Gilca :)) Ne spala creierii. Cei bogati ii platesc cu bani buni pe unii ca sa ne convinga.....de faptul ca a fi sarac e chiar ff mishto....si ca e mai nashpa de3 cei bogati! :))
Sa ii invete pe cei bogati ca a avea bani nu conteaza iar pe cale de consecinta sa doneze banii celor saraci!

Niciun comentariu: