luni, 25 ianuarie 2016

Premierul Fico al Slovaciei are o agenda anti imigranti..

Premierul Fico al Slovaciei are o agenda anti-imigranti.. – 18 ianuarie 2016

 

Smaranda Dobrescu
 
 

Adancind si mai mult despartirea aparuta intre social democratii europeni pe tema refugiatilor, a solutiilor posibile si a cotelor, dupa declaratiile presedintelui Milos Zeman, prim ministrul social democrat Fico se alatura ideilor grupului de la Visegrad: Fico set out an anti-immigrant agenda, claiming Slovakia was "built for Slovaks, not for minorities" and announcing multi-culturalism to be a failure.

 

 

How The Refugee Crisis Splits The European Social Democrats Between West And East

The refugee crisis has exposed cracks in the EU's political foundations. Failure to agree over how to…

SOCIALEUROPE.EU|DE MARIA SKÓRA

 

Gavrila Ch Vreau a crede ca principiile social-democratiei nu prevad acceptarea de plano a tuturor celor ce vor sa imigreze in acea tara. Daca acest lucru nu se face controlat, masurat si cu mult discernamant, urmarile ar fi catastrofale. E, in definitiv, dreptul proprietarului sa decida pe cine primeste in casa.

 

Smaranda Dobrescu Foarte tanara social democrata, netrecuta inca prin diversele aspecte ale politicii, invoca de fapt principiile stangii democrate in supararea ei pro refugiati. Cu timpul, viata o va determina sa-si nuanteze ideile, sa le adapteze realitatii neasteptate:
"As the refugee crisis struck Europe, The Party of European Socialists (PES), an umbrella organization bringing together European social democrats, took a determined stand on the role of EU to provide aid and shelter for the newcomers. In October 2015 PES adopted a Presidency Declaration, entitled 'Refugees – a Progressive and humanitarian response', supporting refugee quotas. According to the document "(…) by relocating 160,000 people in need of international protection and many more in the future, Europe can show unity". The essence is clear and deeply rooted in social democratic values: equality, social justice, collectivism and respect for human rights."

 

Gavrila Ch Words, words. Imigratia necontrolata este dezastroasa pentru tarile gazda, iar exemplele abunda. Nu poti trage linie de egalitate intre cetatenii unei tari si potentiali imigranti. Casatoria cu de-a sila nu dureaza iar consecintele sunt vizibile la tot pasul. Datoria imigrantilor de a se integra prevaleaza fata de tendinta acestora de a trai conform vechilor obiceiuri. Sunt o clasa de imigranti buni, ce accepta sa invete si aplice regulile tarii gazda si o alta ce se autoghetoizeaza si de cele mai multe ori abuzeaza generozitatea programelor sociale disponibile cetatenilor. Ingratitudinea celor din urma ii face extrem de dezagreabili in ochii gazdelor. Inca din antichitate se spune: 'when in Rome, do as Romans do'.

 

Smaranda Dobrescu Cred ca problema oricarui politician este de a decide in interesul populatiei in caz ca se iveste o situatie contradictorie intre principii si vointa populatiei .In caz contrar are la indemana retragerea din politica daca principiile ii sunt lezate de o manierea de netolerat.

 

Gavrila Ch Absolut corect; si inca o zicere de pe aici: charity starts at home.

 

Prospectiv A-z Daca ar fi numai criza infiltratilor care sa-i separe pe social democratii din cele doua EUrope ...

Niciun comentariu: