vineri, 8 august 2014

Liste cu proscrisi in linie dreapta



Liste cu proscrisi in linie dreapta-4 mai 2014

Vasile Codru  Pentru prospectivi:     http://inliniedreapta.net/insemnare/cronica-unei-liste-anuntate/
Cronica unei liste anunțate - În Linie Dreaptă
Se pare că există “liste bune” și “liste rele”, depinde cum le privești. Ceea ce ni s-a reporșat nouă e că am fi făcut o listă cu persoane care scriu favorabil Rusiei și fac agitație în favoarea Rusiei și a influenței rusești în...inliniedreapta.net
Todosiciuc Bogdan Adrian ILD-ul are dupa parerea mea accente mari totalitare de extrema dreapta (nu nazism sau fascism dar o "dreapta" dusa la extrem), o rusofobie clara si un pro-americanism dubios. Pe langa asta daca ne uitam la comentatorii lor putem trage concluzii peste concluzii. Eu n-am incredere in ce zice ILD-ul. Asta cu listele si "agentii" duce la un totalitarism de genul "dusmanii poporului" si stim din istoria noastra ca asa ceva nu se termina bine.
Vasile Codru De ce pro-americanismul dubios?
T.B.A  Dubios in sensul ca nu mi se pare a fi unul autentic ci "stimulat" cumva. Nu din convingere ci din interese obscure pe care nu le cunosc dar le banuiesc.
V.C  Interesant. Eu cred ca mai toti care scriu acolo cred ce spun. La rusofobie ce sa zic ei spun ca sunt cu Politkovkaia, Soljenitin, Kasparov, Bukovski, etc
T.B.A  Pe langa asta va zic din proprie experienta ca nu poti purta un dialog contradictoriu pe site-ul lor ca esti banat si ti se sterg comentariile, chiar daca sunt decente si nu insulta (la fel si pe facebook) in schimb comentarii extreme anti-rusesti sunt permise si chiar anti-romanesti (in cazul celor care nu-s de acord cu ei). Asta e totalitarism clar.
V.C  Ei spun ca nu vor sa piarda timp. Despre totalitarism eu zic ca e deplasata comparatia. Totalitarism a fost la Stalin, Ceausescu, Hitler, Mao, etc si comparatia ar putea avea darul sa fie blasfemiatoare pentru victime. Pe acest site totusi scriu oameni bine intentionati care fac o treaba foarte buna in actualul context
T.B.A  Totalitarismul poate lua orice forme oriunde. Evident nu-i compar cu Stalin, Ceausescu, Hitler, Mao dar ceea ce fac ei tot in sfera unor preocupari totalitare intra. Sunt sceptic legat de "bunele lor intentii" mai ales atunci cand zic ca activistii anti gaze de sist sunt platiti de Rusia. Retorica lor divide tara nu o uneste. E inca un motiv pentru care zic ca sunt totalitaristi, fiindca arata directii spre "dusmani ai natiei" printre proprii lor concetateni exact ca un regim totalitar. O astfel de retorica e periculoasa.
Un Prospectiv Vasile, unul din numele co-intemeiatorilor Grupului Prospectiv, Mircea Platon, este pe o lista ILD. Preluarea aceasta din ILD disculpa cumva listele ILDiste. Ca cei care posteaza acolo cred in ce fac e treaba lor si a cititorilor ILD. In ceea ce ne priveste, hotaraste de ce parte esti si argumenteaza daca vrei sa convingi aici despre ILDisme--eu unul, nu le iau ca adevaruri apriori.
V.C  adevaruri apriorice sunt putine, cat despre Mircea Platon cred ca este anti-capitalist si antimerican. In plus emite opinii folositoare Moscovei de mai mult timp.
Un.P Cred ca avem perceptii diferite despre rolul/efectul lui Platon. N-am sa discut in numele lui, dar retine, te rog, ca afirmatii de genul celei facute de tine trebuiesc argumentate.
Mircea Platon "In plus emite opinii folositoare Moscovei de mai mult timp."
V.C  Sigur. Rog sa cititi cu atetie ce a afirmat, scris in utimii ani! Nu stiam ca e co-fondator al grupului. Scuze.
Dan Puric prezinta cartea lansata de Ovidiu Hurduzeu si Mircea Platon: A treia forta: Romania profunda. Gaudeamus, 23 nov, 2008.

 T.B.A  Eu nu l-as cataloga pe Mircea Platon in acest fel. Doar fiindca nu e de acord cu abuzurile care se fac in numele capitalismului si fiindca vede niste standarde duble in politica statului american nu inseamna ca este impotriva americanilor sau a capitalistilor. Cat despre "opinii folositoare Moscovei" si eu daca sunt impotriva unei interventii americane in Ucraina si a razboiului.  Emit o opinie "folositoare Moscovei"? Asta nu inseamna ca imi iau salariul de la Putin.
Mizeria intelectuală a capitalismului
M.P   Si ce gasiti de obiectat la acest text?
V.C  Putin foloseste familia, ortodoxia ca element de manipulare
M.P  Unde vorbesc eu de Putin in acel text? Si, daca Putin foloseste ortodoxia ca element de manipulare, inseamna ca eu nu trebuie sa mai fiu ortodox?
T.B.A  De asta zic ca sunt periculoase generalizarile "asta e cu Rusia" "asta e cu America" "asta e tradator" "asta e comunist". Presa si "blogosfera" nu isi da seama ca astfel de generalizari pot duce la un somn al ratiunii si naste monstrii in randul populatiei.
V.C  Am mari obiectii. L-am dat ca ilustrare a ceea ce am afirmat.

inliniedreapta.net
M.P Obiectiunile dvoastra sunt probabil atat de mari incat nu incap aici.
TB.A  Si in SUA se foloseste religia si familia ca element de manipulare, mai ales in campaniile si dezbaterile electorale de acolo. In toata lumea e asa, de ce crezi ca religia si statul au fost tot timpul apropiate (cu unele exceptii, dar acolo locul religiei era luat de cultul personalitatiii)?
V.C  Nu capitalismul erodeaza familia si otraveste apa ci comunismul.

Russia’s president for the first time publicly backs Russia’s Communists in preserving Lenin’s Mausoleum, comparing the Soviet founder’s body to saints’ relics
Russian president Vladimir Putin has submitted a draft law to the State Duma to establish a gambling zone in Crimea, the fifth in the Russian Federation.

M.P  Bine. Am inteles. Putin, comunistul, otraveste apa si erodeaza familia tinandu-l pe Lenin in Piata Rosie!
V.C  Cauza raului nu e capitalismul si americanii. E o eroare mare si un pacat sa afirmi asta.
M.P  Stiti sa va exprimati si cu propriile dvoastra cuvinte sau doar emiteti linkuri cu viteza cu care altii fac baloane din guma de mestecat?
M.P  "E o eroare mare si un pacat sa afirmi asta." Un PACAT? Doamne, iarta.
M.P  Bine, va las cu obsesiile dvoastra.
V.C Parerea mea este ca Dvs. sunteti in eroare, gresiti si faptul ca persistati da de banuit. Mai ales ca pareti un om inteligent.
Vasile Codru Din pacate mai multi oameni din zona conservatoare sunt admiratori a lui Putin care este un criminal kgb-ist. Multi din prostie cad in plasa maestrilor papusari. Altii au interese, parinti care au stat cam mult la Moskova ca amicul Hurduzeu de exemplu. Comportamentul ii expune. Incerc sa ma dumiresc daca Hurduzeu v-a influentat sau invers.
V.C  Mai prospectez.
T.B.A Prietene, am zis-o si o mai zic, va inselati mult daca credeti ca Rusia e "comunista". Dimpotriva, Rusia a invatat din greselile comunismului si a redevenit imperialista. Daca vreti sa vedeti adevaratele intentii rusesti studiati istoria Imperiului Rus si lasati cliseele "comuniste". Spre IMPERIU se indreapta Rusia nu spre un nou URSS. De ce credeti ca I se spune "tarul" Putin? De ce credeti ca foloseste religia? De ce credeti ca statul rus finanteaza filme istorice situate in perioada 1500-1900? De ce credeti ca se bazeaza pe oligarhi=boieri? Va spun ca un cunoscator al faptului De asta si SUA greseste in relatia cu Rusia, ii crede inca niste comunisti cand nu mai sunt asa.
V.C  Dumnezeu sa va lumineze!
V.C Bogdan, nu va contrazic aici. Diavolul are multe chipuri. Comunismul este doar o fata.
V.C  Multumesc pentru interes si va urez sa nu faceti rau!
T.B.A  Problema e alta, in imperialismul lor ghiciti de unde a luat Rusia lectii? Un articol foarte bun pe care vi-l recomand, e si aici pe grup: http://www.theworldreporter.com/.../westernization-of...

Smaranda Dobrescu La sfarsit de discutie, as avea ceva de spus si eu;poate ca Vasile Codru a dorit sa afle pozitia Prospectivilor fata de sustinerea lui Putin.Nu o va putea afla tragand o concluzie generala pentru ca la Grup fiecare e liber sa-si manifeste liber parerea, indiferent de convingerile celorlalti. Nu exista un brand al grupului, desi fiecare are pareri proprii. Nu inseamna insa in nici un caz ca daca deplangi maniera de a proceda a americanilor in Vietnam, Irak, Libia, Egipt, Siria, si acum Ucraina distrugand vieti si vizand resursele naturale ale lor in numele securitatii mondiale,esti automat de acord cu Putin in curs de a-si manifesta dorinta refacerii imperiului colonial cu mijloace cunoscute unora dintre noi din epoca stalinista. Nu trageti concluzia aceasta ca veti gresi din start! Nu trageti aceeasi concluzie despre Mircea Platon! Articolul sau despre Aligica poate fi privit si din perspectiva criticii invatacelului lui Tismaneanu care a sustinut Rosia Montana in numele interesului national si acum de cand Basescu a declarat ca nu mai sustine RM si cianurile a cotit-o la fel de convingator. Fara sa cunosc convingerile ILD, cred ca ar fi de interes sa se pronunte in primul rand asupra sustinerii sau nu a capitalismului radical de tip neocon si a reprezentantului de matca al acestuia, presedintele Basescu.
M.P  Vasile Codru: "Diavolul are multe chipuri. Comunismul este doar o fata." Si sa inteleg ca neoimperialismul SUA/neocon e un "chip" al lui Dumnezeu? E o ipostaza a binelui?
M.P Vasile Codru: "Diavolul are multe chipuri. Comunismul este doar o fata." Si sa inteleg ca neoimperialismul SUA/neocon e un "chip" al lui Dumnezeu? E o ipostaza a binelui? Dumneavoastra, sau oricare dintre cei aglutinati in hartia de prins muste de la ILD, intelegeti ce spuneti? Aveti proprietatea cuvintelor? Sau doar scuipati lozinci? Ca sa intelegeti ce spun eu in articolul pe care il pomeniti trebuie sa tineti cont de lucruri cunoscute de toata lumea, dar pe care un anumit tip de "dreapta" inepta le trece cu vederea. De exemplu: "Financial relationships between physicians and drug and medical device companies can create conflicts of interest that threaten the quality of patient care and drive up healthcare costs. As our nation struggles with these problems, it is imperative that the administration implement the PPSA without any further delay. In 2011, drug makers spent about $4 billion in direct-to-consumer ads and over $25 billion marketing to physicians. Just last week, fresh evidence emerged demonstrating once more that these tactics are driving up healthcare costs. According to a survey of some 1,800 physicians published in the Journal of the American Medical Association, more than a third of doctors “sometimes or often” prescribe brand-name drugs in place of their generic equivalents when their patients ask. They are more likely to do so if they receive food, drinks or drug samples from pharmaceutical manufacturers.
Late last month, the Washington Post published an investigation revealing that financial transactions between doctors and drug companies contributed to the epidemic abuse of prescription painkillers. According to the article, prescriptions for painkillers have roughly tripled in the past year, and the Post’s analysis of key scientific papers and court documents revealed that “the rising sales and addictions were catalyzed by a massive effort by pharmaceutical companies to shape medical opinion and practice.”" http://www.forbes.com/.../prominent-doctors-call-for.../
A group of prominent doctors wrote the below letter to the White House asking for enactment of a law which would force payments from drug companies to doctors to be publicly disclosed. The law was passed as part of the Affordable Care Act, but it has yet to be implemented. [...]
M.P  O fi si asta un putinist: "In his new book Scruton turns his attention to ecological issues: erosion of habitats, depletion of resources, accumulation of waste and, of course, climate change. He's not a catastrophist, but he's not a sceptic either, and he recognises that the future of our natural environment poses theoretical problems as well as practical ones. The familiar backstops of political discussion – notions such as individual freedom, social equality, national sovereignty, representative democracy or human rights – are not going to help us face the fact that if we carry on as we are, the entire planet may soon become uninhabitable. You could in fact see old-style politics as the root of the problem: a vast filibuster that keeps the interests of unborn generations off the agenda, not to mention the fate of other species and the biosphere as a whole.

If the standard routines of political thought prevent us from confronting the dangers that threaten our planet, we might conclude that it is time to abandon the old stand-off between rightists who want to cling to the past and leftists planning a brave new world. But Scruton will not see it that way. If environmental disaster is the question, he thinks, then leftism is still "the worst thing that can happen", and conservatism the only answer. He knows that conservatism has got itself a bad name by flirting with unbridled capitalism and promoting the idea that there's no motive like the profit motive. But that's never been Scruton's version, and for the past few years he has been conducting a grand exercise in rebranding. He still divides the world into shrewd conservatives and leftist buffoons, but in the new terminology his sort of people are now "oikophiles" (from the Greek "oiko" for house, which is the derivation of "eco"), while the rest of us are benighted "oikophobes"" http://www.theguardian.com/.../green-philosophy-roger...
Can Roger Scruton save the environment? By Jonathan Rée
M.P  Afirmati ca ati citit "cu atentie" ce am afirmat si scris in ultimii ani. Puteti sa imi spuneti si mie ce carti de-ale mele ati citit?
V.C   Yuri Bezminov - Subversion and Demoralisation
Yuri Alexandrovich Bezmenov (also known as Tomas David Schuman; 1939 -- 1997?) was a journalist for RIA Novosti and a former KGB informant from the Soviet Un...      youtube.com
Un.P  Pacepa incearca si el sa ne convinga despre rolul Securitatii si urmasilor ei in dezinformare. P'astia din servicii care-si schimba codul postal la stilul Pacepa-Bezminov e foarte greu sa-i crezi/dezminti, asa ca atunci cand vorbesc public eu decid sa-i ignor...
V.C  Sunt periculosi...
T.B.A  Pe mine ma ingrozesc "fanii" lui Pacepa. Nu numai ca a tradat tara deconspirand spioni, dar si ca sa ajungi pe postul lui in Romania de atunci trebuia sa faci mizerii peste mizerii, si da crimele politice intrau in program. N-am trait atunci dar stiu din surse care erau in sistem dar au avut moralitatea sa ramana cu grade mici si sa nu faca mizeriile respective. Cand il vad pe Pacepa ca zice ca a tradat din motive etice si morale imi dau seama cat de ipocrit este. Un om cu moralitate si etica nu ajungea general si sef in securitate. Cine il admira e un inconstient....

Niciun comentariu: