vineri, 25 august 2017

Negociatorii FMI si BM sunt asemanatori comisarilor sovietici

Intrucat inceputurile distrugerii economiei romanesti au constituit subiectul multor discutii in cadrul Atelierului Grupul Prospectiv,fara sa putem pune degetul pe rana, va propun o reamintire a perioadei in care economia noastra a luat infatisarea unei economii minuscule lipsita de industrie mare si de performante odinioara de prim rang. Redau doar parerea lui Nicolae Vacaroiu din cadrul unui interviu.
think-tank, peromaneste, discursiv, romania, economie, istorie, antreprenor, social, capitalism,…
blog.prospectiv.org
Comments
Sergiu Fendrihan
Sergiu Fendrihan ba sunt chiar mai rau, nu am facut decat sa schimbam un stapan cu altul
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Primul stapan avea pistolul in buzunar, al doilea are instrumentul financiar la purtator si foloseste intr-o limba de larga circulatie acel clasic "davai ceas, davai.."
Sergiu Fendrihan
Sergiu Fendrihan oricum prefer un socialism romanesc sanatos
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Timpul schimba perceptiile. A fost necesar sa treaca peste un sfert de secol ca sa realizam ca Vacaroiu nu era doar simbolul "saniutei" si "antireformistul de serviciu", ci fiind inca tributarul economiei planificate stia foarte bine ca dupa primul pas, acela al returnarii partilor sociale si al pensionarilor la 50 ani, mai urmeaza si alti pasi care tin de mentinerea pietelor de desfacere, de necesitatea lichiditarilor pentru refacerea ciclurilor productive, ca terapia de soc nu ni se potriveste, ca restitutio in integrum nu e chiar o solutie, fiind insotita de atatea acceptari dubioase. As spune ca nu am fost pregatiti pentru o schimbare de acest tip si ne-am dorit imediat schimbari radicale. Despre privatizarea masiva e vorba, despre convertibilitatea timpurie a leului, etc
 
Ion Lazia
Ion Lazia Pentru mine timpul nu a însemnat o schimbare a percepţiei ci o confirmare a faptului că Nicolae Văcăroiu rămâne cel mai bun prim-ministru postdecembrist din toate punctele de vedere: profesionalism, seriozitate, verticalitate, consecvenţă, decenţă şi un respect aparte faţă de instituţiile statului.
Avicenna Secundo
Avicenna Secundo Cu accente in plus... ori minus, functie de ...linia trasata coloniala.
 
Dinica Roman



 

Niciun comentariu: