vineri, 25 august 2017

Falimentul moral precede falimentul economic

O ilustră necunoscută, Cosima Dannoritzer, lansa în data de 30 noiembrie 2010, la televiziunea norvegiană, un documentar excelent, The Light Bulb Conspiracy, realizat cu deplin profesionalism, într-un stil alert şi perfect coerent, care confirma, aducând dovezi palpabile, un concept, "planned obsolescence" sau uzura morală planificată, ce făcuse doar obiectul teoriilor conspiraţiei, până atunci.
Documentarul s-a bucurat de un real succes, seria premierelor naţionale continuând, de la începutul acestui an, într-o serie de ţări europene incluzând Irlanda, Franţa, Germania şi Finlanda.
The Light Bulb Conspiracy combină cercetarea de investigaţie şi rarele imagini de arhivă, pentru a urmări povestea nespusă a uzurii morale planificate, de la începuturile sale, în anii '20, prin apariţia unui cartel secret, înfiinţat în mod expres, pentru a limita durata de viaţă a becurilor incandescente, până la poveşti actuale care implică echipamente electronice de vârf (cum ar fi iPod) şi spiritul de opoziţie, tot mai intens, în rândul consumatorilor obişnuiţi.
Mircea Platon
The lightbulb conspiracy O ilustră necunoscută, Cosima Dannoritzer, lansa în data de 30 noiembrie 2010, la televiziunea norvegiană, un documentar excelent, T...
youtube.com
Comments
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Sunt studii ... tin minte un reportaj de 2 ore facut de reporteri francezi investigand masurile active de limitarea a duratei de viata a produselor. Doverzile erau coplesitoare - dela racitoare si masini de spalat pana la calculatoare, desigur. Aveau whistle-blowers, oameni care aveau reponsabilitatea acelor departamente, si nu au mai suportat ipocrizia postului, mod de procedare, cam totul.
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Ceea ce se cheama pretentios"protectia consumatorului" s-ar putea desfiinta linistita. Ce ma intriga pe mine este modul in care se respecta conditiile de omologare a unui produs nou. Acolo exista niste caracteristici care se numesc MTBF , timp de viata, etc, iar probele de omologare simuleaza si atesta indeplinirea acelor cerinte. Probabil ca anumite modificari de componente oarecum echivalente se fac in timpul productiei de serie.
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Smaranda Dobrescu @ Nu. Fara protectia consumatorului lucrurile ar fi si mai rau :-(
 
 
Prospectiv A-z
Prospectiv A-z .
"protectia consumatorului" nu e o institutie in afara sistemului, contributia sa se circumscrie limitarilor impuse de sistem.
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Stim noi ca Protectia Consumatorului reclama la producator cazurile de obsolescenta? De obicei consumatorul reclama produse proaspat cumparate sau aflate in garantie si ea nu e onorata.
Prospectiv A-z
Prospectiv A-z .
Pentru a pastra iluzia progresului, cand ajungi la capatul lumii cu * procesul de împiețare a tuturor*, trebuie sa recurgi la tertipuri. Falimentul moral precede falimentul economic.
 
 
Dinica Roman

Dinica Roman La force d’un système économique tient à sa capacité à s’insinuer dans les moindres replis de l’existence, et en particulier dans nos assiettes. Une banale boîte de concentré de tomate contient ainsi deux siècles d’histoire du capitalisme.

http://intelart.blogspot.com/.../la-civilisation-de-la...
See Translation
Le capitalisme raconté par le ketchup La force d’un système économique tient à sa capacité à s’insinuer…
intelart.blogspot.com


 

Niciun comentariu: