vineri, 25 august 2017

Globalizeaza caci altfel te democratizez/eliberez/emancipez!

Desi apare ca o propunere neverosimila, se pare ca ea a existat. Mi-as fi facut griji daca ar fi fost propusa noua. Propunerea adresata insa tarilor Visegrad seamana cu o invitatie de a parasi UE, caci nimeni nu-si putea inchipui ca aceste tari ar fi fost de acord..
Merg struna lucrurile sub binomul Germania -Franta...
Elena Dulgheru
Comments
Avicenna Secundo
Avicenna Secundo Nu cred. Franta si Germania sunt doua uleiuri nemiscibile. Diferite in tot. Sunt aluaturi diferite. Poate doar economic.
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Pragmatismul economic poate sterge amintirea razboiului, a rezistentei, a colaborationistilor, chiar si amintirea filmului La grande Vadrouille! (Bourvil , Louis de Funes)
Doina Nicolescu
Doina Nicolescu Se pare ca Hitler a fost un prost comparativ cu d-na Merkel. Aceasta se pare ca cucereste Europa fara razboi, niciun neamt nu moare in batalie, numai prostimea din celelate tari distrusa de regulile bruxeleze.
 
 
Prospectiv A-z
Prospectiv A-z .
Ce atuuri au franco-germanii sa impuna acest diktat, sa zicem, Spaniei sau Italiei? De Romania nu se impiedica nimeni caci multe din cele cerute au fost cedate deja.


Va dati seama, acest EU-leviathan nu poate merge nicaieri doar cu Franta si Germania, acestea doua au nevoie de restul continentului, in varii grade de supunere.

Sa intelegem ca alternativa nesupunerii este cadoul Trump pentru mai micii EUrpoeni? Sub Hillary Clinton, s-ar fi mers pe diktonul: "Globalizeaza caci altfel te democratizez/eliberez/emancipez!"
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Probabil ca cele ce incercau sa fie impuse Visegradului erau un set de conditii pentru o anume viteza, poate inferioara vitezei impuse Spaniei, Austriei, Portugaliei, Italiei.
 
Smaranda Dobrescu In martie anul acesta, cand Juncker a avansat ideea cu vitezele multiple, premierul italian ca si cel spaniol au fost clari in a-si arata acordul:
Seful guvernului italian a pledat pentru "o uniune europeană mai integrată", dar cu "diferite niveluri d
e integrare".

În ce îl priveşte pe Mariano Rajoy, el a afirmat că "Spania este pregătită să meargă mai departe pe drumul integrării cu toţi care vor dori să o urmeze".
Adica nu au ridicat obiectii, nu au pus conditii si au recunoscut de facto conducerea bicefala a Germaniei si a Frantei.
Atuurile Frantei-Germaniei ar putea fi legate de falimentul unor banci italiene, poate si spaniole care se pot rezolva "ca intre prieteni"
Dan Gabriel Ghita
Dan Gabriel Ghita Ce ar fi rău in asta? In sfârșit Europa unita in adevăratul sens al cuvântului. Este singura șansa ca Europa si statele ei sa mai existe in viitor.
 
Prospectiv A-z
Prospectiv A-z .
Pentru romani n-ar fi neaparat mai rau, dar sigur nu va putea fi mai bine.

Niciun comentariu: