vineri, 25 august 2017

in "cele mai bune familii", intr-adevar, prea multe zerouri ametesc

"Ați trecut vreodată prin Viena, Londra, Paris, Moscova, Washington sau alte capitale de foste și actuale imperii? Ați văzut câtă bogăție, cât fast găzduiesc acestea? De unde credeți că provin banii care au dat naștere unor asemenea grandori? De ce credeți că salariile voastre sunt de rahat? De ce credeți că spitalele voastre arată mai rău ca pușcăriile? Pentru că grosul bogățiilor sunt aspirate de stăpânii voștri. Ceea ce fură afaceriștii și politicienii români reprezintă doar o mică parte a jafului uriaș care se petrece. Ceea ce nu s-a înțeles în România și celelalte țări comuniste este faptul că nu doar URSS-ul a pierdut “războiul rece”, ci și noi. Occidentul nu ne-a eliberat, ci ne-a cucerit și toate costurile pe care acesta le-a avut sunt plătite acum de fiecare dintre noi, dincolo de lozincile sforăitoare ale celor de la Bruxelles și Washington despre democrație și libertate, acolo unde au găsit indivizi de teapa lui Băsescu, nu s-au mulțumit doar cu spolierea fără milă a acelei țări, ci au și colonizat-o. Banii ciordiți de micii pungași locali ai acestor colonii s-au transformat astfel în pierderi de neconceput din propriile lor buzunare."
Comments
Mirel Palada
Problema amaritilor de romani este una elementara, specifica Evului Mediu. E simplu: se numeste artimetica. Ne strofocam cu toata indignarea posibila despre niste milioane, ne scoatem matzele din noi la zeci de milioane, cind noi de fapt ignoram furaciunile de miliarde. De ce? Simplu: pentru ca sintem medievali si nu stim sa facem diferenta dintre milioane si miliarde. Capitalistii verosi si nasoi au tot dreptul sa ia pielea de pe noi si sa ne exploateze ca pe niste oi proaste, pentru ca meritam. Cum zicea grecul ala anarhist? "Omul, masura tuturor lucrurilor". Pai da. Noi ne oparim cind unul fura o casa, doua case, o masina, trei masini, un pogon de pamint. Ca atita pricepem. O casa, o vaca, o cireada de vaci. Cam atit. Cit ne permite experienta directa, de tarani medievali. Cind ies miliarde de euro din tara - repet, miliarde - nu ne dam seama. Pentru ca nu putem concepe. E dincolo de noi. E sus, in stratosfera. E cum sint integralele: toti au auzit de ele, putin le inteleg. Sintem ca tribalii aia care nu stiau sa numere decit pina la doi: unu, doi, multe. Ne meritam soarta. Sa ia toate pieile posibile de pe noi, ca nu stim sa numaram. Matematica, acest instrument de exploatare necrutator.
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Jocul cu miliardele prinde mai peste tot. Exacta asta remarca Ralphton Saul la un moment dat, ca Nixon, Watergate - au fost floricele de copii. Dar oficial - spune el, eu nu am verificat :-) insa receptionat din mai multe surse - din bugetul Pentagonului in fiecare an sunt X miliarde neacontate. Nu se stie ce s-a intamplat cu ele, sunt disparute din contatbilitate. Din cate tin minte, prin 2012 avea loc un hearing, pentru a gasi soarta a 9 trilioane - adica din acelea care sunt de 1000 de ori un miliard de-al nostru, sau altfel spus, aproape jumatate din datoria Americana - care s-au acumulat la capitolul "disparuti in bilanturile Pentagonului".

Se pare ca se intampla in "cele mai bune familii", intr-adevar, prea multe zerouri ametesc.

Niciun comentariu: