sâmbătă, 21 ianuarie 2017

Sondaje ciudate

Sondaje ciudate – 26 noiembrie 2016

 

Smaranda Dobrescu

Cateva ganduri specifice unui om iesit din politica (adica supus greselii): Se intampla niste lucruri ciudate oarecum, care incerc sa le pun laolalta:
1.Ultimul sondaj il crediteaza pe PNL cu 18% si pe USR cu 19%.
2. Premierul Ciolos declara ca nu se angreneaza intr-un program politic in care nu crede.
3. Nicusor Dan declara ca el nu cere posturi in Guvern, ca nu e important programul ci calitatea oamenilor. Are de altfel un program atat de ciudat incat il poti numi oricum altcumva numai nu program de guvernare. 
4 USR cat si PNL se arata fiecare mai independent de celalalt. Ministrul Muncii insotit de cel al Finantelor recunosc ca nu mai e timp sa li se aprobe legea salarizarii, respectiv cea a redeventelor.

Prima concluzie pe care o pot trage este ca USR nu mai e interesat de guvernare ci de ocuparea pozitiei nr.1 in opozitie, aliat sau nu, functie de interese cu PNL, al doilea in ordine in opozitie. Premierul Ciolos, fie din cauza modificarilor din triaj, fie cuprins de realismul sondajelor intelege sa paraseasca ambitia de lider PNL si fie sa se intoarca in afaceri europene fie sa-si comute atentia pe PSD.

Va invit , dragi colegi la o discutie pe aceasta tema, lejera, de week end! J

 

Anna Zelinski Este adevărat că a decedat Soros?

 

Gheorghe Gradinaru http://www.business2community.com/.../george-soros...

 

 

George Soros, Billionaire Supporter Of Hillary Clinton, Dead Of Heart…

BUSINESS2COMMUNITY.COM

 

Roxana Antohi Situatia din acest an este naucitoare ! Dintre toate partidele PSD -UL are un program coerent Liberalii au inceput prin a nega tot ce propun candidatii PSD si dupa parerea mea se comporta de parca ar fi niste roboti încercând pana la absurd sa apere pe Ciolos si pe Johhanis si sa spuna ca tot ce a facut PSD -ul nu a fost bine


Roxana Antohi Doamna Gorghiu se opune cresterii salarilor dinordonanta cu 15 % dar promite marirea cu 40 % dupa ce PNL va veni la conducere. In ceea ce il priveste pe Nicusor Dan cu al sau USR, Domnul Cristoiu pe care nu pot sa spun ca il simpatizez, a punctat f bine spunând ca este un impostor politic. S-a batut cu caramida in piept ca va Salva Bucurestiul iar acum de 4 luni alearga prin tara sa salveze Romania Ia bani de la Primarie dar nu participa de loc la luarea deciziilor decat opunsnduse indiferent de problema .Am impresia ca politicienii ne trateaza ca si cum am fi cetateni turmentati . Mai am o OBSERVATIE PSD-ul nu spune pe cine va desemna prim ministru iar ALDE il desemneaza pe Tariceanu prim ministru . La toata aceasta brambureala se alatura si presedintele care invita selectiv politicieni la Demonstratia de 1 Decembrie si la Cotroceni .

 

Smaranda Dobrescu ALDE e normal sa aibe o propunere de premier, ca orice partid. Cum Tariceanu e cel mai reprezentativ, s-au pronuntat. Asta nu inseamna ca se vor opune propunerii PSD, recunoscand superioritatea scorului electoral al acestuia. Dilema mea era insa daca nu cumva o reactie tarzie a alegerii lui Trump nu schimba cumva planurile cu Ciolos premier. Ce premier s-ar pronunta ca nu crede in proiectul celor care il sustin si il pun pe afise??

 

Alexandru Botu "Ce premier s-ar pronunta ca nu crede in proiectul celor care il sustin si il pun pe afise??"
-Niciunul, fara a fi considerat pe putin neserios. Dar cum sunt cei care fac si mentin o propunere cuiva care nu se simte onorat si angajat? Ciolos, daca va fi desemnat premier, isi pastreaza independenta fata de PNL si USR (unde are cativa trimisi) de a forma in continuare un asa zis guvern necontrolat politic (de partide). 
Nu cred ca alegerea lui Trump ii deranjeaza mult pe cei de la butoane, Trump va trebui sa se impuna mai intai in America si doar peste vreo doi ani se va simti adierea si prin colonii. Pana atunci, stapanii de sclavi isi vor fi terminat ceea ce trebuiau sa faca.

 

Smaranda Dobrescu Spre noi succese in viitor ale Romaniei. Calitatea oamenilor conteaza!!!
http://sokant.ro/cosette-chichirau-usr-nu-sustinem.../

 

 

Cosette Chichirau, USR: Nu susținem scăderea taxelor

 

Roxana Antohi Ce spune doamna care vrea votul nostru Noi nu stim nimic dar votati-ne !

 

Smaranda Dobrescu Intrebare demna de prospectivi: de ce fostii sustinatori ai lui Basescu, despartiti oficial de acesta, orientati in corpore spre Ciolos si USR se autointituleaza a fi anti-sistem?

 

Anna Zelinski Nu cred că sondajul prezintă realitatea, USR nu poate avea 19%. Posibil că testează media/populația în vederea unei fraude.

 

Smaranda Dobrescu Casele de sondaj isi joaca bunul sau mai putin bunul renume la loterie. Sondajul cu 19% a fost comandat de USR.. Chiar daca acesta are doar o treime din ce se declara, caderea PNL-ului este evidenta. Aseara Basescu a declarat ca va face o alianta parlamentara cu cei care il vor desemna prim ministru. Sigur, e o ipoteza de neacceptat pentru noi, dar daca doar asa ar iesi majoritatea in Parlament? Adica PNL, USR, UDMR, PMP...Iar va face UDMR jocurile.. Depinde cine, ce ii va promite..

 

Mihai Ion Turcu Pericolul majoritatilor de stransura, carpeli, nesigure care nu pot sustine un guvern eficient poate fi un rau mai mare decat un guvern PSD, care poate fi un rau mai mic daca -si perie elita. Problemele Roamaniei sunt grave si definite pentru indiferent cine va guverna, indiferent cine va guverna nu are in buzunar solutii minune.Pentru ca PSD sa nu poata zburda prin bugete, imprumuturi si legislatie, aceasta fiind temerea, va trebui sa se organizeze solid opozitia.

 

Smaranda Dobrescu Orice opozitie trebuie sa fie puternica. Intrebarea era ce faci cu antisistemul (?) USR care ori la putere, ori in opozitie este la fel de novice, la fel de cazut din inaltul cerului. Ca sa inveti cu ce se mananca politica in legislativ, ai nevoie de macar doi-trei ani. Ca sa inveti legislatia existenta in domeniul (comisia ) unde esti membru, e nevoie de unul-doua mandate. Asta nu inseamna ca nu pot fi utili odata si odata daca vor dori sa invete separat de sa rupa cartile si monitoarele. Depinde de ei daca nu vor cadea in capcana liberala de a tranti acuze doar de dansii banuite. si vor deveni politicieni si nu specialisti.


Alexandru Botu In politica nu poti fi pentru mult timp "Gica contra", adica contra orice, adica si contra a ceea ce iti permite sa fi asa. In politica trebuie sa ai atitudine si randament. Nu poti sta deoparte pentru a nu te murdari si a nu face nimic, fara a fi foarte repede socotit incapabil si impotent. Si oricum, este destul de vizibil modul mult mai egoist de comportament al celor "curati", decat al celor inregimentati in partide. Nici eu nu creditez cu prea mult USR-ul, in timp ce imi pare tare rau de cum a ajuns PNL. Programatic, nu intamplator!....

 

Smaranda Dobrescu Cel mai greu este nu sa ii contrazici pe ceilalti cu argumente, ci sa-i contrazici pe ai tai cu argumente. Reducerea la tacere e maniera obisnuita in aceste cazuri. Cei care nu rezista isi pot relua libertatea.. E o experienta umana deosebita..

 

Mihai Ion Turcu Smaranda Dobrescu @Se va termina si campania, timp in care nu poate fi serios ceva din ce se spune, cineva va prelua guvernarea cu problemele ei stringente in conditii mondiale incerte, si daca subzista ceva din bunul simt , guvernul, presedintele si poate parlamentul( ar fi o noutate) vor incerca sa ne tina pe linia de plutire.Depinde de grupul restrans care traseaza in fapt liniile si de cate hahalere vor ramane in uz. Daca urmarim evolutia lenta din electorat, pare a exista o tendinta emergenta de refuz al politicianismului odata cu edificarea treptata a ce sta in spatele lui, interese foarte personale care nu au ceva a face cu interesul public sau consistenta statului. Am examinat listele oferite noua local spre alegere(???). Partidele sunt mult in urma electoratului privind intelegerea situatiei.

 

Niciun comentariu: