sâmbătă, 21 ianuarie 2017

Cum ii raspundem noi Domnului Soros?

Cum ii raspundem noi Domnului Soros? – 7 decembrie 2017
 
Stefan Kovacs shared his post.

 

Stefan Kovacs

December 7, 2016 · Bucharest

Cum îi răspundem noi dlui Soroș ?
----------------------------------------------
Acuma dacă acest "nevinovat bătrânel" a devenit sursă de comentarii în campanie- și nu numai la noi- ar trebui să vedem ce face un stat normal și funcțional într-o relație cu un magnat filotim și iubitor de democrație. În analiza unei astfel de interacțiuni ar trebui să ne referim la:
a. acceptare; fundația dlui. Soroș a fost acceptată cu un entuziasm nedisimulat în anul de grație 1990 - după ce a izbucnit criza cu 13-15. Statul român a fost bucuros la vremea respectivă că cineva dădea bani pentru ceva- sau a trebuit să înghită soroșienii ca parte a acordului secret soldat cu căderea lui Ceaușescu (puteți alege varianta dorită). Statul român ar fi trebuit să pună la vremea respectivă niște minime condiții- pe care nu le-a pus. Atenție !- datorită clivajului provocat de 13-15 soroșienii au venit ca "partea bună" și democratică a societății.
b. utilitate; aici începem să tușim. Tușim pentru că "Soroș ne învață ce e democrația" reprezintă o naivitate, hai să-i spunem mai elegant decât o prostie. Orice român normal la cap trimis 1-2 săptămâni în străinătate putea învăța ce e democrația- ca să nu mai zicem de cei care nici măcar nu plecau în străinătate și aterizau doar la Biblioteca Americană. Dacă statul român nouăzecist ar fi avut ceva în capul lui- ar fi solicitat dlui. Soroș- care ne amintim e un binefăcător filotim- să îi trimită pe tinerii noștri la cursuri de guvernanță, management politic, etc.- cursuri care să fie urmate în coordonare cu politica (care o fi fost aia) de viitor a guvernelor și să formeze niște cadre instruite . Dacă statul român ar fi avut ceva în cap n-par fi acceptat crearea unor monștri gen madam Guseth - și ar fi spus foarte frumos- până aici. Dacă ne oferi ceva pe care noi nu ni-l permitem- și în condiții avantajoase pentru noi- e OK. Dacă nu, vezi că Belarusul e mare, și Ucraina are fraierii ei, etc.
c. transparență;hmmm. Aici ar trebui să existe niște liste- upgradate continuu- cu TOȚI bursierii dlui. Soroș și a ONG-urilor afiliate, în ce s-au specializat ei, cum au fost ei selectați și admiși la bursă și cât au interacționat cu fundația dlui. Soroș după. Evident că așa ceva nu există- pentru că dl. Soroș ne reamintim că e un filotim bogat și nu excentric sau nebun. Respectivele liste- actualizate- ar deveni o dovadă că dl. Soroș e cinstit și are intenții bune hmmmm
d. intenții pe termen mediu și lung; aici evident că dl. Soroș ar trebui să răspundă la întrebarea "Moșule, cocoșule, de ce o faci și ce ai în ai tăi saci" ? Acum dacă suntem complet idioți vom accepta că o face precum Paco ucigașul "por nada", pentru că e prietenul nostru. Dacă nu suntem complet idioți - și presupunem că nici dl. SOroș nu e complet gaga- am dori un feedback. Bun, ai făcut acte de caritate din 1990 încoace- câți dintre demnitarii români de la rang de subsecretar de stat încoace ți-au trecut pragul și cum au influențat ei politica asta de hai să dăm tot și să devenim colonie.
e. terminare- acum presupunem că dl. Soroș e un fel de bacterie- care se întinde, se clonează, dă cu sporii prin atmosferă, etc. Dacă ne punem masca de gaze și luăm flitul în mână poate că-l vom putea opri- dar e o soluție de avarie. Ar trebui să existe un document pentru terminarea amiabilă a relației- în cazul în care statul respectiv vrea un astfel de lucru- inclusiv cu precizarea clară a activiștilor soroșieni "lăsați în spate". 
Ideea de bază e că dacă nu suntem în stare să dăm un răspuns corespunzător- vom ajunge la țara "Soroș" în care respectiva bacterie (adică distinsul filantrop) va prelua toate pârghiile puterii .Exact acum un an era un nene care spunea în FP că cea mai bună soluție pentru România e să devină colonie. Vrem să devenim colonie ? A făcut Soroș și chestii bune pentru România ?

 

 Prospectiv A-z.
"a. acceptare; fundația dlui. Soroș a fost acceptată cu un entuziasm nedisimulat în anul de grație 1990 - după ce a izbucnit criza cu 13-15. Statul român a fost bucuros la vremea respectivă că cineva dădea bani pentru ceva- sau a trebuit să înghită soroșienii ca parte a acordului secret soldat cu căderea lui Ceaușescu (puteți alege varianta dorită). Statul român ar fi trebuit să pună la vremea respectivă niște minime condiții- pe care nu le-a pus. Atenție !- datorită clivajului provocat de 13-15 soroșienii au venit ca "partea bună" și democratică a societății."

Vai, domnule Kovacs, n-ati mai zabovit un pic pe filonul asta conceptual?! Mai cu seama ultima propozitie...

..

Preda Mihailescu La acceptare este de mentionat un lucru: bursele si subventiile Soros au avut inteligenta de a fi oferite dela inceput oarecum a fonds perdu. Cred ca pana prin '92 daca nu chiat si cativa ani mai tarziu, au fost si oameni perfect onesti care au putut profita de ele. A fost de ajuns ca din marea masa de subventionati, un 10% (cifra estimativa, nu pot sa am statistici care sa o verifice) sa se arate cozi de topor meritorii, din ei a crescut nucleul dur al GDS si 22, si ceilalti sateliti strategici.

 

George Pala imi aduc aminte de un discurs al presedintelui roman, asasinat miseleste pentru ca noi astazi sa suportam jigniri nationale ca si cum am fi fii unei prostituate...discurs cand el spune ca simbolismul nu isi are loc in economie ..din pacate prin simbolism suntem redusi la mental de colonizati si .toti tac si isi cauta profitul in metrul lui patrat, in patratelul luihttps://www.facebook.com/neonnettle/videos/871587672940738/

 

Prospectiv A-z .
Daca in simbolismul de atac includem si simbolul suprem al epocii, BANUL, n-ar trebui sa ne miram de rezultate.

Niciun comentariu: