sâmbătă, 21 ianuarie 2017

Alegeri 2016 - Miza si remiza

Alegeri 2016 – Miza si remiza – 8 decembrie 2016

 

Stefan Kovacs

December 8, 2016 · Bucharest

Alegeri 2016- Miza și remiza
---------------------------------------
România a luat-o- mai mult sau mai puțin fără voia clasei politice dar categoric fără voia cetățenilor săi- pe un drum care nu este util imediat/pe termen scurt respectivilor cetățeni. Ni s-au servit mere/pere/prune de genul "voi sunteți proști/cine-a stat 5 ani la ruși/nu poate gândi ca Bush, ticăloșii de pensionari și asistații care nu vor să muncească"- în timpul ăsta cam 1% dintre noi s-au îmbogățit- dar nu într-un mod util și care să aducă vreun folos pentru țară- ci distrugând tot ce a fost- în timp ce 99% am sărăcit. Și sărăcia se vede- de la omul care nu-și poate umple măcar un sfert de coș la supermarket și până la halul în care arată Bucureștiul în zilele de sărbătoare- comparativ să zicem cun un orășel ca Nuremberg. 
Bun- aceste alegeri sunt despre a. vrem să rămânem așa, niște mici slujitori la ușa lu coana PPE-noua Corectitudine Politică, dispuși să gârâim de fericire dacă ne mai dă și nouă o tinichea sau despre b. vrem o schimbare clară- de care să profităm noi, ăia 99% și nu tehnocrații, refugiații sau LGBT-iștii. 4 ani cu un guvern tehnocrat vor distruge această țară cum n-a făcut-o nici măcar Băsescu. Ce am putut vedea din 1 an de guvern tehnocrat ? Niște oameni nepricepuți, fără un plan de ansamblu, cu niște soluții jenante până și pentru handicapați "debirocratizare/reducerea sărăciei" cu figuri patibulare despre care ți se spune că sunt cei mai cinstiți și corecți că au adus aspirina cu sacoșa sau că au luat în brațe un copil pentru poză. Niște oameni puși pe furt în mod direct (a se vedea Cumințenia Pământului) sau pe distrugere (chestia cu blocarea transplantului de plămâni) în condițiile în care singura lor preocupare e făcutul de strategii aiuristice care să fie aprobate de Bruxelles. Cioloș nu e român- Cioloș e bruxellez- îl doare în cot de cât rău a făcut țării după un an- mai e dispus să facă încă 4.
Alături de caricatura denumită tehnocrație au achiesat o aiureală- USR-ul care e un partid care nu...scuze, am uitat dacă au avut vreodată o soluție constructivă- și un partid trădat, mințit și transformat într-o pungă de plastic ruptă pe alocuri- cu alte cuvinte PNL. 
Pe partea cealaltă- everything goes. ALDE pare un partid cu adevărat liberal și mai ales decent; PRU e interesant pentru mesajul naționalist de care avem nevoie- la fel și Alianța lui MM (fără MM), PSD-ul ar merita o șansă cu condiția să ne spună că n-a făcut blat la nivel european și că nu ni-i bagă pe niciunul dintre corifeii ardeleni la conducere. Aș zice că față de dnele Guzgan și Chichirău până și Elena Udrea merită un vot. 
Aceste alegeri sunt despre noi. Vrem să trăim mai bine- sau să ascultăm încă 4 ani de alde Dragu, Cioloș și Prună cum ne explică ei că "nu se poate" ? Vrem un stat represiv- sau vrem un stat normal care se dezvoltă prin educație, cercetare, controlul statului asupra unor piețe anarhice ?
Am văzut că în SUA a învins totuși înțelepciunea. Cine va învinge la noi ? În condițiile de azi cea mai mare nenorocire e să rămânem în mâl cu un guvern tehnocrato-PNL-ist-PSD-ist.Tehnocrații afară (cu un generos șut în tur pentru alde Dragu, Prună și Voiculescu), PNL-ul la mănăstire să se pocăiască pentru alianța cu PD-L.

 Nelson Fouche Sa inteleg ca îmbogățiți sunt numai la USR, PNL, PDL etc. PSD e currraaatttt ca lacrima, PRU care este un apendic al PSD (copilul minune) este la feeelll de curat, ca sa nu mai spun Tăriceanu care este unul dintre cei mai săraci români ai tuturor timpurilor. Pai daca e sa vorbim sa nu votăm scursurile post decembriste, apăi atunci nu votăm pe nimeni. Ce spuneti de asta? Si trecem la regalitate. nu e mai bine asa? Eu zic ca o analiza reală a ceea ce se intampla in Romania presupune sa privim la rece intreaga clasa politica. Iar dupa ce o privim vedem ca nu ramane nimic. Si eu cred ca asta inseamna sa imi iubesc tara si sa imi respect strabunicul care a luptat la Mărăști si Oituz. Eu stiu ca el a luptat exclusiv pt tara. Nici pt rusi, nici pt americani. Ce-ar fi sa facem exercițiul asta? Sa ne vedem interesul ca tara. Fara sa ne plecăm inutil dupa cum bate vântul si dupa placeri ascunse ... e atâta de simplu si totusi atat de greu. Stiti de ce? Pt ca înaintașii au urmarit exclusiv interesul României. Dar la vremurile acelea exista si o scoala care, mai tarziu, era pusa pe picioare de un Spiru Haret.

 

Anna Zelinski Întrebarea este cu sau fără Cioloș. Nu putem lăsa țara, așa jefuită și neiubită pe mâna lui Nicușor Dan, Gorghiu, Isar sau Duda.

 

Nelson Fouche De acord. Numai ca nu putem sa o lăsăm nici pe mana lui Ponta, Dragnea si Firea.

 

Anna Zelinski De la Firea și Tăriceanu aș avea așteptări. Ponta ar merita reconsiderat ...

 

Nelson Fouche Pana la urma totul tine de optiuni politice. Din nefericire avem tendința permanenta, de dragul optiunilor, sa facem concesii si sa inchidem ochii in fata lucrurilor evidente.

 

Dinica Roman "PSD-ul ar merita o șansă cu condiția să ne spună că n-a făcut blat la nivel european și că nu ni-i bagă pe niciunul dintre corifeii ardeleni la conducere"

Interesant!

 

Stefan Kovacs Mie mi se pare- cel puțin văzându-l pe viermele Schulz- că social- democrații europeni s-au vândut cam demult. Să sperăm că nu e cazul PSD_ului nostru- măcar și pentru că nu l-au chemat la târg...

Niciun comentariu: