sâmbătă, 21 ianuarie 2017

Comunitatea academica si plagiatul lui Kovesi

Comunitatea academica si plagiatul lui Kovesi – 30 noiembrie 2016
 
Gavrila Ch
 

Este extrem de frustrant sa observi lasitatea comunitatii academice cand vine vorba de plagiatul sefei DNA. 
 Unde este chimistul/altfel competent in ale lui/ Marius Andruh ce vitupera in cazul similar Ponta? Daca se va intampla vreodata sa-l revad, ii voi spune cateva lucruri ce pot sa-i modifice pH-ul pentru cateva zile - Marius, nu te juca cu aciditatea organismului tau.
...altfel, hal de academician cum n-a fost vreodata Marin Sorescu.

 

 Prospectiv A-z.
Daca esti coada de topor de Dreapta, nu se pune!

 

Dinica Roman http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21458132-marius...

 

 

Marius Andruh, CNATDCU: Daca ai gasit in partea originala a tezei de doctorat 1%…

HOTNEWS.RO|BY HOTNEWS.RO

 

Gavrila Ch o scalda individul asta tare neacademic!

 

Preda Mihailescu De ce neacademic - are o idee centrala corecta si sustenibila. Modul de prezentare este presarat cu aiureli de genul "am auzit ca un doctorat trebuie sa fie facut la 60 de ani", lucru care imi produce unele indoieli. 

Teza principala insa, din punct de vedere academic este insa foarte valida: mult mai toxica este o lucrare de doctorat prudent scrisa, dar care preia o idee centrala din exterior si o vinde mai bine decat autorul original, decat o lucrare carpita din toate unghiurile. De ce? Simplu: pentru ca cea de a doua nu va fi nici odata citita de specialisti, nu va avea vreun impact ACADEMIC. Ah, impactul social, faptul ca individul se lauda cu merite pe care nu le are, si le sustine cu un titlu - aceea exista. Dar este o dauna sociala, nu academica. 

Cand unul insa vinde ideea altcuiva, fapt care in mod necesar devine inceputul unui parcurs uneori de o viata, de incercari de a bloca si umbri pe autorul original - asta este academic vorbind mult mai nociv. Pur si simplu pentru ca este desigur mai probabil ca autorul original sa fi putut aduce mai multe contributii stiintei decat plagiatorul. Si caractere din acestea au existat de cand este lumea.

 

Gavrila Ch Ideea era ca Andruh sa pronunte decizia de plagiat, asa cum a facut fara atatea ambiguitati in cazul Ponta, unde vitupera proletar. Parti-pris-ul lui este evident si deci jenant, in ciuda diversiunii cu care vrea sa impace si capra.

 

Prospectiv A-z Dl. Andruh intra pentru Kovesi in semantica, ceea ce n-a fost dispus sa faca pentru Ponta. Tocmai din cauza zonei gri a semanticii, plagiat este ORICE care nu-i inclus in ghilimele si atribuit autorului. Cum sunt unii pentru care fie Ponta, fie Kovesi a plagiat, e clar ca formalismul detectarii plagiatului e o regula efectiva in a sorta lucrurile, desi poate fi acuzat de un anume simplism--care simplism e mult mai sanatos (si realmente fara costuri pentru autor) decat alternativa.

 

Preda Mihailescu Ah, nici nu stiam cine este personajul si cu ce scop vorbeste in dodii. Asa stand lucrurile, pare chiar incurcat la minte - caci pledoaria lui nu este clar a fi favorabila lui Kovesi. Ar trebui mai intai sa argumenteze ca aceasta ARE o parte originala bine conturata, si ca ACEEA este 100% originala, caci ne-a explicat ca pana si 1% ar fi devastatot. Deci vorbeste pentru instalatia de incazire verbala a aerului - dar romanii care ii cunosc atributiile, inteleg ce trebuie sa inteleaga, anume ca ar vorbi pentru Kovesi https://www.facebook.com/images/emoji.php/v7/fa5/1.5/16/1f642.png:-)


Gavrila Ch Justificarea lui este totalmente specioasa, caci asta urmareste, in definitiv, ascunzandu-se dupa truisme ce abat atentia multora/mai ales gura casca.

Niciun comentariu: