sâmbătă, 21 ianuarie 2017

Dupa referendumul italian

Dupa referendumul Italian – 5 decembrie 2016

 

Smaranda Dobrescu

Marine le Pen dupa referendumul italian: "Italienii au respins UE și pe Renzi. Această sete de libertate a națiunilor și de protecție trebuie să fie ascultată!", a scris Le Pen pe Twitter, la scurt timp după ce a început să se contureze rezultatul votului.

Le Pen l-a felicitat de asemenea pe liderul opoziției de dreapta pentru campania pentru votul "Nu" la referendum.

"Felicitări prietenului nostru @matteosalvini pentru această victorie pentru NU!", a scris ea, referindu-se la liderul Ligii Nordului, Matteo Salvini."


Sorin Mester Anticipeze o reacţie a tandemului Iohannis-Ciomoş, în care se va reitera nevoia de a strânge rândurile în interiorul UE, pentru salvarea valorilor comune europene si evident, reafirmarea hotărârii de a fi admişi în spaţiul Schengen...

 

Smaranda Dobrescu O conducere "principiala" ramane fixata in proiect indiferent ce cataclism intervine ca sa schimbe orbita de evolutie a planetei Romania. Un referendum pe indiferent ce tema vitala Romaniei ar fi valabil, macar ca decidentii sa cunoasca impotriva a cati romani guverneaza...Sau, pentru cati...

 

Sorin Mester Desigur, consecvent e doar...cu tot respectul pentru patruped. Planetă România nu este singura în Univers, ale carui legi ne influenţează traiectoria. Am citit aserţiuni conform cărora nu diplomaţia e problema principală, ci politica. Diplomaţia, chiar si dupa '89, avea capacitatea de anticipare în timp scurt, mediu si lung, a tendinţelor în spaţiile de interes, cu precădere pe cel tradiţional, european. Astazi, constatăm din ce în ce mai des, perplexitatea ca reacţie publică, în fata modificărilor rapide în arhitectura politică a statelor.

 

Prospectiv A=z .
N-am urmarit situatia in Italia indeaproape sa cunosc miza referendumului samd. Stiu totusi ca economia italiana e in galeata, am si discutat aici despre asta. Presupun de aceea ca acest referendum ar fi ajutat sistemul (global) in caz ca Renzi avea castig de cauza. In cazul italienilor, a ajuta sistemul inseamna a plati pentru toate oalele sparte in sectorul financiar cu nivel de trai, pensii, asigurari sociale etc. Italienii au votat pentru a striga lumii ca de fapt ca imparatul sistem este gol. Urmeaza... francezii?


Smaranda Dobrescu "Duminică, italienii nu au fost de acord cu reducerea prerogativelor Senatului și cu reducerea numărului senatorilor la doar o sută de reprezentanți, mai mult ceremoniali, ai regiunilor italiene. Italienii au vrut ca, pe mai departe, Senatul să poată demite guvernul prin moțiune de cenzura. Aparent, este un vot ce are legătură strict cu politica internă italiană, însă situația precară a sistemului bancar din Peninsulă, cel mai afectat de Brexitul din iunie, face ca referendumul să aibă implicații majore pentru zona euro.

A fost un referendum pentru euro, nu pentru Constituția italiană, spune pe Twitter fostul lider al Partidului Independenței din Marea Britanie, Nigel Farage, politicianul care a demisionat din fruntea formațiunii cu care se identifica, speriat de Brexitul pe care și l-a dorit. Farage are dreptate, nu însă datorită rezultatului referendumului italian, cât deciziei lui Matteo Renzi de a demisiona din fruntea guvernului. Instabilitatea ce se anunță în Italia poate zdruncina zona euro mult mai grav decât Brexitul, căci Marea Britanie nu face parte din grupul euro."
http://www.cotidianul.ro/referendumul-care-lasa-euro-in.../

 

 

Referendumul care lasă euro în aer și Italia fără guvern

COTIDIANUL.RO

 

Prospectiv A-z .
Multe bune si rele in articol. Sar direct la comentariat:

ana
+9
Italienii au nerv, nu stau ca romanasi in bordeie si sug acadele de mamaliga. Romanasii trebuie sa inteleaga ca atat timp cat sus sunt politicieni borfasi, n-au nici o sansa la o viata mai buna. Nu-i progres pe nici o ramura, politicienii borfasi distrug tot, nici acum nu-i prea tarziu sa-i trimitem la batut tarusi cu fundul. Alegeti numai NATIONALISTII si partide care tin cu tara, nu promisiuni in bani, banii sunt din imprumuturi facute pe spinarea copiilor nostri!

Exile
+42
Renzi a încercat o manevra a la Basescu sa ia puterea de la Senat ca sa conducă el dupa cum ii dicteaza Soros si degeneratii din clubul lui, căti o mai fi ramas, prin ordonanțe, dar poporul i-a dat o cizma in fund. Clovnul Farage care se da mare victorios, deși ne amintim șocul de pe fata lui cand s-a anunțat ca a reușit Brexit o da cu prohodul UE. Alții cânta sfarsitul economic al Italiei, uitând ca Spania a fost fara guvern un an de zile si a avut creștere economică. Italia va fi OK si Europa la fel. Urmează Merkel...

 

Smaranda Dobrescu Spunea D-l Piperea in urma cu cateva zile:
"La final, nu ar fi rau sa vedeti cam cine sustine propunerile lui Renzi de solutionare a problemelor economice "nationale", probleme care, de fapt, sunt ale unor banci iresponsabile : Banca d'Italia si Goldman Sachs. 
Banca centrala a Italiei si Banca Galaxiei, unde, la un moment dat, au lucrat sau vor lucra toti tehnocratii - unul dintre ei este dl Barosso, fost sef al CE, altul este dl Mario Draghi, actual presedinte al Bancii Centrale Europene sunt principalii sustinatori ai referendumului lui Renzi. 
V-ati prins? 
Ma si mir ca nu au iesit pana acum corifeii BNR sa ne explice ei cat de grav ar fi riscul sistemic daca Italia nu ar accepta, prin referendum, sa spuna "da" la referendumul lui Renzi. 
Sau o fi venit iarna?"

Niciun comentariu: