sâmbătă, 21 ianuarie 2017

Efectul despaduririlor in Carpati

Efectul despaduririlor in Carpati – 3 decembrie 2016

 

Smaranda Dobrescu

Aseara la A3 am vazut un film despre efectul despaduririlor masive din Carpati asupra faunei. Mamifere mari, cum doar la noi se gasesc si-au pierdut pe suprafete mari habitatul si pe cale naturala sau cu ajutorul vanatorilor de lux s-au imputinat in mod drastic.(in special ursii). Acelasi lucru l-am regasit intr-un studiu la nivelul planetei:
""At some point the earth is going to say 'enough."
A damning new report from the World Wildlife Fund has found a precipitous decline in the world's animal populations as thousands of species scramble to survive against a sole enemy: humans.
The 2016 version of WWF's biennial Living Planet Report, published Thursday, found a 58 percent overall decline in vertebrate populations from 1970 to 2012, the latest year with available data. The nonprofit warned that if current trends continue, the world could lose more than two-thirds of wildlife by 2020."

Aici e vorba de fapt de cel mai periculos efect al neoliberalismului/neoconservatorismului actual. Se cheama distrugerea planetei. Pentru profituri mari si imediate personale exploatarea solului si subsolului se face fara nicio moderatie. Modificarea climei nu este luata in seama, exploatarea carbunelui continua. Insusi Trump in lipsa unei alternative de joburi a promis in Virginia de Vest in campania sa redeschiderea minelor pe carbuni. Marii oameni de afaceri nu vor sa investeasca in investitii ecologice si in favoarea sanatatii oamenilor. Globalizarea merge inainte fara sa existe reglementari clare impotriva celor care produc ieftin fara sa-si reduca noxele. Tratatele de comert nu sunt mutuale in privinta conditionarilor de mediu, automobilul electric nu este incurajat suficient cu fonduri necesare finalizarii cercetarilor pentru utilajele adiacente complementare necesare (bobine de inductie pentru alimentare pe sosele) pentru a nu deranja marii fabricanti de automobile alimentate la baza cu petrol. Apele sunt infectate prin fracking si exploatare cu cianuri, cancerele pulmonare in marile metropole supra poluate infloresc, etc.Deznadejdea oamenilor in fata unor astfel de actiuni ireversibile nu poate fi potolita prin nimic, precum abuzurile ireversibile ale capitalismului. Iata de ce actualul capitalism este cu adevarat criminal, inainte de a-l incrimina pentru tendintele nedemocratice, de inegalitate de venituri, de lipsa de solidaritate umana. El e principalul responsabil de distrugerea unicei locuinte umane: Pamantul.

 

Doina Nicolescu Sper sa traiesc pana cand oamenii se vor destepta si vor impune limite neoliberalismului care ne distruge planeta! Reamintesc ca despaduririle salbatice au dus in Romania si la cresterea efectului devastator a inundatiilor. In viitorul apropiat vom constata si in Europa schimbarea climei din cauza despaduririlor ( va amintiti efectul taierii padurilor amazoniene).

 

Prospectiv A-z .
"Iata de ce actualul capitalism este cu adevarat criminal, inainte de a-l incrimina pentru tendintele nedemocratice, de inegalitate de venituri, de lipsa de solidaritate umana. El e principalul responsabil de distrugerea unicei locuinte umane: Pamantul."

Aceasta concluzie merita spusa si repetata pana ne intra incap si nu ne vom mai scoate ochii unii altora pe tot felul de motive manufacturate sau care palesc in comparatie (coruptie, rasa, religie etc.). Ecocidul este rezultatul neconfruntarii frontale a arhi-inamicul speciei din ziua de azi: Capitalismul dezlantuit.

 

Dinica Roman Trump e mai surprinzator decat s-ar banui. Tocmai s-a intalnit cu Al Gore sa afle opinia acestuia despre incalzirea globala...

http://on.wsj.com/2gJqTIA

 

 

Al Gore Says Meeting With Donald Trump on Climate Change Was 'Productive'

BLOGS.WSJ.COM|BY MICHAEL C. BENDER

 

Smaranda Dobrescu Vom urmari cu interes cum se va materializa aceasta preocupare

 

Mihai Ion Turcu Este normal sa incerci sa fii edificat despre ce este, da sau nu, si in ce masura, efect uman in schimbarea climiatica. Sunt sustineri pertinente ca in cauza se afla o ciclicitate planetara.

Niciun comentariu: