sâmbătă, 17 decembrie 2016

Rumen Radev este presedintele Bulgariei

Rumen Radev este presedintele Bulgariei – 14 noiembrie 2016


Smaranda Dobrescu

Rumen Radev, a câştigat al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, conform sondajelor la ieşirea de la urne, citate de Reuters. Fostul şef al forţelor aeriene din Bulgaria, Rumen Radev, 53 de ani, a obţinut 58 % din sufragii, în timp ce candidata proeuropeană din partea GERB, Ţeţka Ţatceva, 58 de ani, a obţinut 35,7%.

Radev este considerat pro-rus, la fel ca premirul Borisov. Acesta s-a opus unei flote comune româno-bulgare, sub umbrelă NATO, la Marea Neagră, inițiativă a României. Geografia si latinitatea ne vor izola din nou? Si daca pe 19 decembrie electorii americani isi vor schimba parerile?

 

 

Bulgaria, alegeri prezidențiale. Pro-rușii iau toată puterea, premierul demisionează

Schimbări majore pe scena politică din Bulgaria. Premierul bulgar Boiko Borisov a demisionat în urma rezultatului scrutinului prezidențial de la sud de Dunăre.

DCNEWS.RO|BY DCNEWS


Prospectiv A-z

Acesti lideri sunt pro-rusi, cum ne spune presa romaneasca sau sunt pro-natiune, iar acest lucru ii indeamna la o atitudine mai putin belicoasa fata de Rusia care sa nu-i faca numaidecat anti-EUropeni/americani? Intreb acest lucru deoarece in discutiile din Romania, a fi 'pro-rus' este un inchizator de discutie. Ar trebui sa ne dea de gandit, mai ales cand se striga atat de des, 'Lupul!'.

Dela victoria lui Trump incoace, poate romanii vor gandi de 2 ori la chestiunea asta si vor intelege ca 'America first!' a lui Trump se traduce in romaneste ca "Romania inainte de toate!' Apoi sa ne amintim ca n-a trecut nici macar o saptamana de cand Trump era considerat de tabara Clinton drept papusa ruseasca.

 

Smaranda Dobrescu Puterea de basculare a romanilor in materie de idei este uimitoare, daca ar fi sa remarc usurinta cu care se imprumuta argumente pana acum puse in cealalta balanta. Gandirea binara de tip ori cu rusii ori cu americanii nu e in masura sa stimuleze nici energiile nici inteligenta romanilor. Romania first, definita in interese ar fi primul pas si acesta ar determina pe al doilea, adica aliante geostrategice si economice cu care avem cele mai multe interese. Pana atunci, oare exista un plan de despartire de NATO, de UE, sau doar o atmosfera festivista intretinuta de diversi "lideri de opinie"? Stim noi oare ce intentii reale are Trump, daca SUA mai ramane in NATO, daca UE va merge cu mai multe viteze, masura menita sa reflectam asupra acceptarii acestui statut?.

 

Prospectiv A-z .
Foarte bune observatii, dar 'Mai intai Romania!' ar trebui sa se transforme in realitate indiferent de raspunsurile la aceste intrebari.

 

Smaranda Dobrescu "Romania first, definita in interese ar fi primul pas si acesta ar determina pe al doilea, adica aliante geostrategice si economice cu care avem cele mai multe interese.comune"

 

Prospectiv A-z .
"Romania first!" inseamna atat de multe pana ajungem la aliante ca ma intreb de ce sunt aduse acestea in capul discutiei. Ce treaba au aliantele cu oprirea taierii lemnului, reluarea accesarii fondurilor EUropene intrerupta de Ciolos, finantarea educatiei si sanatatii, crearea unei banci de investitii in economia romaneasca etc.?

Romania e in NATO si UE, nu se pune altfel problema. Dar NATO si UE nu cer undeva Romaniei sa scuipe coji de seminte in directia Rusiei/Chinei etc. Cei care vor sa ne faca sa credem altfel sunt epigoni ai slugoilor lui Basescu, care si-au motivat JAFUL cu nu stiu ce angajamente asumate unilateral cu axe si alte inchipuieli.

...

Smaranda Dobrescu In Romania e nevoie de a se implini probabil dubla experienta pro-americani - pro-rusi pentru a deveni constienti de identitatea si datoria fata de noi, tara si copiii nostri.

 

Dinica Roman https://www.facebook.com/bogdan.alex.duca/posts/10207998125696788

 

Bogdan Duca

November 14 · Bucharest · 

Un şofer care circula nervos şi cu viteză pe autostradă aude la radio:
 "Pe autostradă un nebun circulă cu viteză pe contrasens"
"Doar unul? replică nervos şoferul. Toată lumea a înebunit şi circulă pe contrasens pe autostrada asta!!!"

Faptul că SUA a ales pe Trump, Marea Britanie a ales să iasă din UE, în Franţa se pregăteşte Le Pen de victorie, Italia e tot mai vocal anti-Bruxelles, toată regiunea noastră are o opţiune geopolitică diferită de România, nu îi face pe români să se gândească că ei au o problemă.....

 

Dinica  Roman  https://www.facebook.com/bogdan.alex.duca/posts/10207995079260629

 

Bogdan Duca

November 13 · Bucharest · 

Din această seară, politica externă românească aşa cum a fost gândită în ultimii 20 de ani, a dat faliment.
Iar România a devenit o ţară singură, înconjurată de vecini care nu au niciun motiv să îi fie aliaţi sau să o iubească.

Şi cu toate astea, televiziunile noastre încă promovează pe autorii acestui faliment: Cristian Diaconescu, Chifu, Fota şi alte genii ale servilismului ca politică externă....

Like · Reply · Remove Preview · 1 · November 14 at 4:21pm

 

Dinica Romanhttps://www.facebook.com/bogdan.alex.duca/posts/10207994967097825

 

Bogdan Duca

November 13 · Bucharest · 

Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor (PSDM, stânga, prorus), a obţinut 55,41 % din voturi, potrivit rezultatelor anunţate de Comisia electorală de la Chişinău după procesarea a 90% din procesele verbale, adică 1,31 milioane de voturi valabil exprimate .
Via Mediafax.

România, tare mă tem că ai rămas singură.....

 

Smaranda Dobrescu Daca acceptam ideea ca politica externa a dat faliment si intamplarea face ca vecinii nostri sa aibe alte orientari ar trebui sa interzicem accesul la televiziunile romanesti private a politicienilor/analistilor cu alte viziuni? Am inteles ca ne pregatim de ceva schimbari, dar nu de o dictatura..

 

Dinica Roman Nu-i musai sa acceptam ideea falimentului, dar un moment de reflectie ar fi benevenit.

 

Dinica Roman http://m.ro.sputnik.md/.../italia-uniunea-europeana-renzi...

 

 

Premierul Italiei: timpul dictatului UE a luat sfârșit

RO.SPUTNIK.MD|BY SPUTNIK

 

Dinica Roman https://www.rt.com/.../366647-trump-syria-isis-russia.../

 

 

Trump warns that by attacking Assad, US will 'end up fighting…

RT.COM

 

Smaranda Dobrescu Intalnirea lui Renzi cu primarii din regiunea Alessandria este redata si aici usor diferit. Nu stiu in ce masura Sputnik preia stirile telle-quelle
https://in.news.yahoo.com/italy-no-longer-obey-eu-diktats...

Italy will no longer obey EU diktats, says Renzi

Alessandria (Italy), Nov 8 (IANS/AKI) Italy will no longer obey the "diktats" of the European Union, which must share the burden of the migrant influx, Prime Minister Matteo Renzi said on Tuesday. "The time when we took orders and diktats is gone for good," Renzi told local officials

IN.NEWS.YAHOO.COM


Prospectiv A-z https://www.facebook.com/mircea.geoana/posts/1366614376689619

 

Smaranda Dobrescu Nu stiu daca Cehia si Slovacia au uitat anul 1968 nici ca s-ar desparti de Polonia in interese. Ce spune de fapt Geoana este ca situatia e nasoala. Putea nici sa nu scrie. E cel mai evident lucru.

 

Prospectiv A-z .
Poate ca nu au uitat si si-au adus aminte cine n-a miscat un deget in sensul supararii intelegerii despre partea lor de lume. Ca si ungurii in 1956. Ca si romanii care rezistau in munti pe promisiunile ca vor veni...

 

Smaranda Dobrescu Daca `68 inseamna ceva pentru cele doua tari, atunci isi aduc aminte si cine le-a luat apararea si ar putea avea ceva deschidere catre aceia. La fel si ungurii poate-si aduc aminte de miile de arestari facute in Romania comunista in 1956 urmare revolutiei lor.. Dar evident, nu cu sentimentalisme se face politica si pragmatismul fiecaruia e justificat. Restul amanuntelor vor alcatui subiectul unor filme premiate la Cannes..

Niciun comentariu: