sâmbătă, 17 decembrie 2016

Nu exista doar miscari orange

Nu exista doar miscari orange – 15 noiembrie 2016

 
Prospectiv A-z

Interesant, marile puteri detesta 'vidul politic,' adica jucatorii independenti/neafiliati. Pana acum s-a discutat doar de miscarile oranj, iata-le si pe celelalte:

http://www.cotidianul.ro/ordinea-euroatlantica-in-retrager…/

Tentativă rusească de lovitură de stat în Muntenegru

Două evenimente îngrijorătoare concomitente nu sunt de ajuns. După rezultatele alegerilor de la Chişinău şi Sofia, unde favoriţii Moscovei preiau preşedinţia ţărilor vecine cu România la est şi la sud, ştirea că Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, şi-ar fi cerut scuze pentru tentativa eşuată de lovitură de stat din Muntenegru vine să confirme că în estul Europei şi în Balcani a început operaţionalizarea doctrinei ruse de securizare a aşa-ziselor vecinăţi apropiate.

Potrivit "The Guardian", Serbia a predat mai mulţi cetăţeni ruşi care sunt suspectaţi că au fost implicaţi în tentativa de lovitură de stat din Muntenegru (19 octombrie 2016). Muntenegrul, cu riviera la Budva, fief al oligarhiei ruse, a mai fost ţinta unor atentate antiguvernamentale cu paternităţi dubioase.

Mai multe surse diplomatice au declarat pentru cotidianul britanic că Guvernul de la Belgrad a predat, în secret, cetăţeni ruşi după o intervenţie a şefului Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, care a efectuat o vizită în Serbia la 26 octombrie 2016, cu scopul de a detensiona situaţia.

Anterior, surse judiciare din Muntenegru au confirmat că un grup de "naţionalişti ruşi" ar fi plănuit să îl asasineze pe premierul Milo Djukanovic pentru a aduce un partid de opoziţie la putere. Tentativa de lovitură de stat ar fi avut loc chiar în ziua alegerilor, pe 19 octombrie a.c. (Reuters).

"Organizatorii acestui grup criminal sunt naţionalişti ruşi a căror premisă iniţială a fost că guvernul muntenegrean condus de Milo Djukanovic nu poate fi schimbat la urne, ci că trebuie schimbat cu forţa", a declarat Milivoje Katnic, procuror specializat în lupta împotriva crimei organizate. Procurorul nu a precizat şi numele partidului prorus.

O sursă apropiată de Guvernul de la Belgrad a declarat că Patruşev, fost şef al FSB, şi-ar fi cerut scuze pentru acţiunile cetăţenilor ruşi şi a catalogat tentativa de lovitură de stat drept o operaţiune care nu a fost aprobată de Kremlin.

Persoanele care au participat la acest complot plănuiau să se îmbrace în uniforme de poliţie, să intre în sediul Guvernului din Muntenegru, să îl asasineze pe premierul Milo Djukanovic şi să instaleze la putere un partid prorus.

Ministrul sârb de interne, Nebojsa Stefanovic, a negat faptul că Guvernul din ţara sa a deportat cetăţeni ruşi implicaţi în lovitura de stat din Muntenegru.

După preluarea membrilor comandoului, publicaţia sârbă "Vecernje Novosti" a informat că "Rusia este gata să transfere Serbiei şase avioane MiG-29 şi un număr neprecizat de vehicule blindate".

La Moscova şi Belgrad nu s-a spus nimic despre faptul că s-ar fi discutat acest aranjament, transferul echipamentului militar fiind decis în spatele uşilor închise la a 15-a reuniune a Comitetului interguvernamental pentru comerţ, economie şi cooperare tehnico-ştiinţifică Rusia-Serbia de la Suzdal.

Moscova intenţionează să transfere fără plată cele 6 aeronave, cu condiţia ca sârbii să suporte cheltuielile de reparaţii.

Preşedintele sârb, Tomislav Nikolic, a declarat că intenţia Rusiei în ceea ce priveşte transferul de aeronave este un semn de cooperare sinceră şi prietenie între cele două ţări. Dar, având în vedere recentul scandal cu expulzarea din Serbia a teroriştilor ruşi care operau în Muntenegru, scandal muşamalizat de Belgrad la rugămintea Moscovei, oferta nu pare a fi un simplu gest de generozitate, ci plata pentru o greşeală asumată de Kremlin.

Avertismentul lui Dodon: „România să stimeze independenţa şi integritatea teritorială a Republicii Moldova"

"Republica Moldova stimează independenţa şi integritatea teritorială a României, astfel că şi România trebuie să facă la fel". Igor Dodon, care a mai spus că a văzut că la nivel de instituţii de stat din România „au fost trasate unele obiective pentru unirea din2018", a fost solicitat de Agerpres să detalieze afirmaţia privind existeţa unui presupus plan privind unirea. El a răspuns: „Am auzit mai multe declaraţii ale mişcărilor unioniste din Republica Moldova şi ale unor personaje politice din România". "Chiar am văzut că şi la nivel de instituţii de stat au fost trasate unele obiective pentru unirea din 2018. Am auzit şi declaraţii ale unor persoane oficiale. Atunci când am lansat un apel către conducerea României să ne explice, foarte clar, care este poziţia statului vecin faţă de toate aceste lucruri, nu am primit răspuns. Insist să am răspuns!".

În privinţa politicii faţă de România, Dodon a reiterat, totodată, parteneriatul cu Bucureştiul „pe toate domeniile de interes reciproc". "Nu am fost, nu sunt şi nu voi fi antiromân. România este vecinul nostru. Sunt prietenii noştri buni. Vom continua parteneriatul cu România pe toate domeniile de interes reciproc. Dar am fost, sunt şi voi fi antiunionist. Am menţionat acest lucru de mai multe ori."

Generalul Rumen Radev este noul preşedinte al Bulgariei

Candidatul susţinut de Partidul Socialist bulgar (BSP), generalul Rumen Radev, a câştigat categoric alegerile prezidenţiale din Bulgaria. Noul preşedinte este cunoscut ca favorabil reconsiderării relaţiilor cu Rusia, refacerii echilibrului geopolitic tulburat în Balcani şi Europa de Est, stopării emigrărilor şi ridicării sancţiunilor europene contra Rusiei, susţinând că Peninsula Crimeea este teritoriu rus.

Generalul Radev a fost comandantul aviaţiei militate.

Într-un interviu acordat cotidianului austriac "Die Presse", preşedintele bulgar în funcţie Plevneliev s-a arătat neliniştit de tentativele Rusiei de a "destabiliza Europa", acuzând în special Moscova de finanţare a mişcărilor ostile Uniunii Europene.

Radev şi-a susţinut neutralitatea, argumentând că „este general al NATO format în Statele Unite", că apartenenţa la UE şi NATO nu are alternativă, iar că un bun dialog cu preşedinţii SUA şi Rusiei este în interesul Bulgariei.

Aurel I. Rogojan
http://www.cotidianul.ro/ordinea-euroatlantica-in-retrager…/


 

Ordinea euroatlantică, în retragere. România, încercuită

Ordinea euroatlantică, în retragere. România, încercuită

COTIDIANUL.RO

 

Comentariatul Cotidianuui pare a indica o lucratura anti-ruseasca...

Topor
+2
Securitatea , inainte de '89 , dadea socoteala romanilor , ata cat dadea , si avea un juramant fata de Romania . Cand in dec. '89 , partenerii au dat acordul rusilor de a-l investi pe spionul gru , generalul nicolae militaru , ministrul al apararii si acesta decima lucratorii din din securitate , din um 0110 , s-au gandit la viitorul luminos al natiei romane ? Ei nu au facut decat sa ne arunce , cu bataie lunga , tot in bratele rusilor .... . Erau obisnuiti ca in 1945 ... ! Acum , cine poate sa spuna exact ce se intampla cu sri ? Ce rezultatea are munca sri , se vede .... . Nu mai avem paduri , nu mai avem resurse , nu mai avem terenuri agricole , apele sunt furate si alea , iar aerul e tot mai poluat ... . Astazi , bnr ne spune ca ies din tara mai multi bani decat intra .... . Asta , asa ca un , varf la gramada .... ! Acum , ne mai lipsea grija securitatii granitelor .... ! 

Antipropaganda
+2
Am dubii în legătură cu scenarita loviturii de stat. Despre câți puciști vorbim? 5-10? Ruși. Cum vine asta. O țară de 600 de mii de locuitori este preluată de un comando de 10 oameni? Rusia este atunci genială. La ce ne mai trebuie armată. Realitatea este probabil alta. Putem admite că gruparile de opozitie din Muntenegru s-au aliat cu niste rusi care le-au facut rost de arme (din Donbas). Dar nu pot crede ca 10 rusi legendari s-au dus sa cucereasca singuri Muntenegru. Acesta cred ca este adevarul. Iar Rusia s-a grabit sa acopere scandalul. Nu, nu cred ca Rusia poate da lovituri de stat fara suportul si initiativa unor forte locale. Nici America nu poate da asa ceva. Se poate bombarda la lumina zilei dar asta nu inseamna preluarea puterii prin lovitura de stat ci razboi. Inainte de a ingurgita dezinformarea, trebuie sa stapanim termenii: lovitura de stat presupune existenta unei mari mase de opozitie in randul aparatului de stat. Ca in Turcia. Nu vine un comando de 10 oameni si da lovitura de stat. Cei 10 oameni pot omora un sef de stat dar asta nu este lovitura de stat ci doar un atentat. Lovitura de stat se da de catre opozitie.

Constantin Moldovean
+17
"O sursă apropiată de Guvernul de la Belgrad a declarat că Patruşev, fost şef al FSB, şi-ar fi cerut scuze bla,bla." Adică: "Mi-a spus o vecină c-auzit de la o cunoștință care-ar fi aflat de la un prieten, etc". Aurel I. Rogojan, pleci de la un zvon și faci o teorie, absolut tembelă, cu pretenții savante, despre expansionismul rus. ...... Dottore, de ce ce nu scrii matale despre cum au ucis americanii 3.000 de civili sârbi pentru a-și trage-o bază militară pe teritoriul sârb? De ce nu scrii cum OTAN a cotropit - încălcând rezoluții ONU - provincia sârbă Kosovo ? Pentru toate astea sunt dovezi clare, nu zvonuri. Ceea ce faci matale se cheamă bârfă, nu jurnalism.

nicu cohen
+24
Le vine rindul si l a noi . Amalgamul asta orwellian UE se va prabusii . Tot ce-i tine in Romania pe euro atlantici este terorea politieneasca , manipularea politica si exploatarea financiara prin forta bruta care o exercita asupra populatiei .... Nu dreptatea sociala .

Topo
+26
In timpul razboiului din Serbia , marele Constantinescu a dat drept de survol avioanelor care au atacat vecinii nostri , fara ca sa-i ceara cineva asa ceva . Ungaria , membra NATO la acea vreme , nu a permis survolul .... . Cat de tampit s fii sa nu realizezi in ce situatii jenante ne-am bagat singuri ... . Acum ne intrebam de ce suntem in stadiul de a rmane singuri in cu... rul gol inconjurati de tari care-si vad de ale lor , cu o america tot mai indepartata si o europa ametita si tot mai infumurata ....

SOBOLANU
-14
GREA ESTE POLITICA NE VEDEM INCERCUITI !!!!!!!FARA APARTENENTA LA NATO AM FI DUSI PE COPCA DE ASTA TREBUIE SA FACEM ORICE SA ALOCAM ANUL ASTA 2%PENTRU ARMATA !!!!!!!!!!SEMNEAZA UN CET RO DEMN SI CURAJOS PENSIONAR NU SCLAV UE DAR ADEPT AL NATO SI CARE VOTEAZA UN PARTID NOU P.R.U UN PARTID NATIONALIST NU XENOFOB CARE SA NE OFERE DEMNITATEA DE A FI ROMANI SI IDENTITATEA NATIONALA !!!!!REFERENDUM LA PRIMAVARA DE IN SAU ROEXIT NU SCLAVII UE !!!!!!!

cu lupa
+13
Muntenegru are o populatie de 621.383 de locuitori, ce mai este de comentat de o tara cat populatia unui judet din Romania...

Cu Ochii Pe Voi
-2
Sursa: ni-donald-trump-russia/ "Donald Trump va vorbi cu președintele rus, Vladimir Putin, reprezentând o țară care nu reduce forțele sale armate, ci le crește la nivelul perioadei Reagan, a declarat Rudolph Giuliani, consilierul noului presedinte american, pe postul de televiziune CNN. Potrivit ex-primarului din New York, viitorul șef al Casei Albe intenționează să crească potențialul militar al Statelor Unite, pentru a fi în măsură să negocieze cu liderul rus de pe poziție de putere. CNN: Vreau să vă întreb. Potrivit adjunctului ministrului de externe rus Serghei Riabkov, guvernul rus a menținut contactul cu oameni din anturajul lui Trump în timpul campaniei electorale. Ce ne puteți spune despre aceste contacte? Rudolph Giuliani, consilierul lui Donald Trump, fostul primar al New York: Nu știu nimic despre contactele cu guvernul rus. Am luat parte activă la campanie – ca să spun așa, zi și noapte, alaturi de Donald Trump, timp de o sută de zile. Daca ele [contactele] au avut loc, atunci au fost undeva … n-am văzut așa ceva. Este adevărat că Donald Trump vrea să se ocupe cu Rusia de domeniile în care putem lucra împreună – ceva ce Hillary Clinton, John Kerry sau Barack Obama nu au reușit să facă. Dar aveți în vedere, el are de gând s-o facă în mod diferit. Nu uitați promisiunea lui de campanie de a crește în mod semnificativ armata și de a pune capăt politicii de non-intervenție. Vom crește numărul de trupe de la 420.000 la 550.000 de soldați. Vom crește numărul de nave până la 350 …Vom mări numărul de aeronave moderne la 1.200 de unități. Vom mări numarul de unitati de puscasi marini de la 27 la 36 de batalioane. El [Trump] se va ocupa de Putin, reprezentand o țară care nu reduce forțele sale armate, ci crește numarul lor pana la nivelul armatei lui Reagan. El va face acest lucru pentru a fi în măsură să negocieze pacea de pe poziție de putere, nu în condițiile unei țari care reduce dimensiunea armatei."

 

Prospectiv A-z  .
Judecand dupa distanta dintre articolul lui Radu Golban si comentariile la acesta, luata impreuna cu ping-pongul dintre Rogojan si comentariat, nu pot decat sa trag concluzia ca ordinele de zi pe unitate au fost primite.

In ce foc incrucisat se afla Romania!

http://www.cotidianul.ro/donald-trump-obliga-berlinul-sa.../

Donald Trump obligă Berlinul să aleagă

Donald Trump obligă Berlinul să aleagă

COTIDIANUL.RO

 

Smaranda Dobrescu "Doar aşa se explică şi dorinţa de dialog al noului lider de peste Atlantic cu Vladimir Putin. Un NATO fără cotizanţi în vecinătatea Rusiei reduce potenţialul de conflict între cele două mari puteri, iar de contagiunea Germaniei, încă stăpână pe Europa, se va ocupa o Londra liberă de dogma integrării europene.

Un lucru este cert: America nu va mai finanţa nici siguranţa Berlinului în detrimentul relaţiei cu Rusia, şi nici nu se va îndatora pentru a contribui la bunăstarea Germaniei."

S-ar putea intelege de aici:
1. Daca noi nu cotizam suplimentar la NATO, adica daca nu asiguram acei 2% in defavoarea maririi salariilor, posibilitatea conflictului intre Rusia si SUA se diminueaza.
2. Radu Golban mizeaza exagerat de mult pe bunavointa Angliei
3. Participarea SUA in NATO devine incerta
Concluzia din cele trei enunturi ar fi: Romaniei i-ar conveni ca SUA sa ramana in NATO pentru ca sa limiteze posibilitatea conflictului si nici sa nu se inarmeze suplimentar. 
Repet, nu sunt parerile mele, ci ceea mi se pare mie ca decurge logic din concluziile lui Radu Golban.

 

Prospectiv A-z .
Dl. Golban e disciplinat, se achita. Sunt atatea erori (de c/omisiune) in ce scrie ca textul sau are doar valoare de inventar.

 

Draghi Puterity Exista si alte opinii:

http://foreignpolicy.com/.../the-dawn-of-pax-germanica.../

 

 

The Dawn of Pax Germanica

Like it or not, Angela Merkel is now the main guardian of the norms, values, and institutions that make up the Atlantic…

FOREIGNPOLICY.COM

 

Prospectiv A-z.
Frau Mekrel e rezultatul unei 'dependency path,' Mr. Trump unei alteia. Vom vedea din ce-s facuti in curand, desi daca germanii pun conditii acum, e ca si cum ar cauta nod in papura unei lumi in putrefactie.

 

 

 

Niciun comentariu: