luni, 12 decembrie 2016

De ce nu cred in anticoruptia sponsorizata

De ce nu cred in anticoruptia sponsorizata – 8 noiembrie 2016
 
Smaranda Dobrescu

"Există o strânsă legătură între cei trei actori publici analizaţi mai sus. Sugând de la aceeaşi ţâţă, acelaşi lapte, trinomul DNA, PNL, USR susţine cu îndârjire lozinca "Dacian Cioloş - bun pentru România". Implicit interesele economice şi strategice ale licuricilor chiar dacă acestea sunt deseori profund antiromâneşti. Nu trebuie să avem încredere în anticorupţia sponsorizată. Pentru că această anticorupţie îşi are obârşia în afara ţării, inevitabil, sponsorii externi au interesele lor, multe dintre ele opuse celor româneşti. Cele trei instituţii, aparent diferite, au de fapt aceeaşi "mamă".


 

De ce nu cred în anticorupţia sponsorizată

De ce nu cred în anticorupţia sponsorizată

COTIDIANUL.RO

 

Mihai Ion Turcu Se pare ca avem sansa de a scapa de "corectitudinea politica" de care tine si cliseul "anticoruptiei".

 

Preda Mihailescu Sunt tare curios cat poate sa schimbe o alegere! Eu nu prea cred in multe. Un state department tixit de pc, o diplomatie tixita de pc, nu se schimba de azi pe maine!

 

Mihai Ion Turcu Speranta mea este pentru mai multa libertate de actiune nationala si mai putine presiuni globaliste "corecte politic" bruxelleze. Tocmai aflam ca la Bruxelles "eternii" sunt "socati".

 

Preda Mihailescu Mihai Ion Turcu @ O sa fie niste scuturaturi - Dumnezeu singur, care desigur doreste ca perioada satanica sa fie limitata in timp - stie cate de profunde. Aici, pe Pamant, eu nu cred prea mult in persoana unui invingator - au fost anii de tribulatii pe plan international intre amircani, rusi si chinezi, cu o Europa cu capul aplecat. Dar acestora le-au corespuns si lupte interne in America, in care se vede ca cei care au sperat in limitarea puterii oligarhilore aparent au castigate CEVA. Vom vedea cat au castigat. Si toate acestea vor avea impact si asupra polticii din Romania.

Parerea mea umila ramane ca in restransul spatiu de libertate care ne sta la dispozitie, totul va depinde de promptitudinea cu care vom putea scoate la atac si actiune o formatie de rezerva care sa afirme cu decizie interesele nationale si locale fara a se aseza inca odata impotriva valurilor. Va fi oare Marian Munteanu o alterenativa? Sau economul din Austria? Sa speram - cert este ca momentul propice este acum cand capusele sunt speriate. Cat va dura? Nu pot sa uit cele doua saptamani dintre Craciun 1989 si 12 Ianuarie 1990, cand toata armata de securisti era speriata. La mine in Elvetia ma curta gales seful Taromului care era cunoscut de reprezentant local al "puterii", si imi dadea tot felul de declaratii de inocenta. Dupa 12 Ianuarie insa i-a linistit Iliescu, si nu mai era nevoie de declaratii de inocenta. Cu capusele de la Bruxelles va fi eventual mai complicat - dar asta depinde de profunzimea fortelor care au impiedicat victoria oligarhiei. Caci daca el nu sunt suficiente pentru a bloca global pozitiile acestora - atunci ei vor simti destul de repede, si se vor replia! Dumnezeu sa ne fie alaturi pe drumul Sau.


Smaranda Dobrescu Foarte de acord cu sperantele D-lui Turcu. Problema este ca personajul sa-si tina promisiunile si sa nu nasca noi probleme la care nici nu ne-am gandit. Deja in cateva state lumea considera ca conform promisiunilor, salariul minim se va mari. Asa sa fie!. Sper sa ne obisnuim sa traim si fara D-na Nuland si D-l Klemm! 


Ion Lazia Ai dreptate Smaranda, dar această procedură de înlăturare a adversarilor politici pe care îi considera şi duşmani cu ajutorul parchetului şi instanţelor a folosit-o şi cultivat-o prin judecătorii numiţi de el, deveniţi inamovibili, mai ales cei de la Î.C.C.J. ori Parchetul General. Tot cu aceste persoane, procurori şi judecători, Iliescu a devenit "intangibil" bucurându-se de o "imunitate absolută" chiar şi în ziua de astăzi.

 

Smaranda Dobrescu Poate se naste aceasta tendinta la destui conducatori nascuti fara democratie in sange, precum o avea Ion Ratiu. Totusi, Iliescu nu i-a trimis la inchisoare nici pe Coposu, nici pe Campeani sau Cunescu..In privinta imunitatii sale fata de raspunderea ce a avut-o dupa 22 decembrie, vom vedea. Bun prilej de adancire a prapastiei din societate, in ciuda faptului ca fara adevar societatea nu poate sa inainteze pe drumul corect.

 

Mihai Ion Turcu deocamdata aflam ca licuricii proximi sunt "socati", s-ar putea sa ramana asa cerand interventia ecarisajului.

 

Smaranda Dobrescu Faptul ca noi am luat in calcul aceasta posibilitate nu ne produce nicio satisfactie. Ecarisajul e molipsitor..


Mihai Ion Turcu Executivul si legislativul american sunt dominate de republicani. Republicanii care nu anunta o revolutie ci o revizuire a opticii americane, la care Europa va trebui sa se adapteze. Cele mai mari probleme are Germania, implicit guvernarea bruxelleza. Nu este vorba de o revizuire tactica ci de o revizuire de proiect. Proiectul "mai multa integrare" (uniformizare cu decizie oligarhica nestatala) va trebui inlocuit cu "mai buna cooperare" (in diversitate, cu decizie nationala).In acest sens se releva a exista o presiune in corpul social american, incepe sa se exprime una incorpul social german, exista opozitia la proiectul integralist a Grupului Visegrad,din care din pacate nu facem parte.A existat referendumul din UK. Germanii vor avea alegeri anul viitor, noi luna viitoare (prea repede pentru a include idei de configurare adaptata la o schimbare de proiect global care se anunta fara a fi inca definita in consecintele ei, dar noi suntem reactiv adaptabili, din pacate nu proactiv organizati).

Niciun comentariu: