sâmbătă, 17 decembrie 2016

Necesitatea marelui imprumut

Necesitatea marelui imprumut – 14 noiembrie 2016

 
Smaranda Dobrescu

Ani de zile am fost curiosi sa aflam care a fost necesitatea marelui imprumut extern facut in 2009 de conducerea tarii. Ne-am construit diverse ipoteze, care mai de care aratand cu degetul spre beneficiile bancilor, in special cele cu capital strain. Exista o speranta ca acum sa aflam cate ceva. Romanii si-au manifestat civismul si au facut numeroase sesizari la DNA .

 

 

DNA a deschis dosar penal aupra imprumutului luat in 2009 de la FMI - Banci asigurari - Ziarul BURSA

Directia Nationala Anticoruptie DNA a constituit un…

BURSA.RO

 

Alexandru Botu Pentru "Centura de siguranta", asa ni s-a spus.

 

Smaranda Dobrescu Ce definitie o mai fi avand si centura asta? De exemplu daca romanii nu mai au ce pune pe masa, pot apela la centura de siguranta? Basescu explica ca inseamna stabilitatea leului in principal si eventuale imprumuturi externe cu dobanzi mici de pe piata de capital!!

 

Alexandru Botu Denumirile pompoase precum "centura de siguranta' ascund totdeauna lucruri care nu pot fi spuse, cele spuse fiind pentru "turtificare", adica pentru a te lasa pagubas in a intelege explicatia data (Tin minte ca acest cuvant l-am auzit prima data de la Prof. Tarnoveanu, cel care ne preda geometria analitica si care ne-a spus ca la o intrebare incuietoare n-ai decat doua solutii de raspuns: una imorala, insirandu-i tot felul de sofisticareli, pana il turtifici si-l determini sa se retraga fara a mai dori alta explicatie, alta sa te documentezi serios si sa-i propui o intalnire dupa ce ii vei putea da un raspuns corect, cinstit, clar). Multi, si noi stim deja care, aleg varianta turtificarii.

 

Draghi Puterity Probabil sistemul vrea sa il inlocuiasca pe Isarescu cu cineva si mai conform.

 

Alexandru Botu Superlativul de la "mai conform" s-ar putea exprima prin: "preda cheile!", Domnule Draghi Puterity?

 

Draghi Puterity Cam asa ceva... https://www.facebook.com/images/emoji.php/v6/fcb/1/16/1f641.png:(

 

Smaranda Dobrescu Si cine e vinovat ca nu s-a discutat in Parlament?

 

Alexandru Botu Parlament? Pai daca incepeau unii sa puna intrebari, ce iesea?

 

Smaranda Dobrescu Motivul e de inteles; incalcarea legii e mai putin explicata.

 

Draghi Puterity Formal DNA-ul ar putea avea dreptate. Dar tot ce a facut el pana acum a dus la o si mai puternica inrobire a tarii. De ce ar fi acum dintr-o data altfel? Scenariul "light" ar putea fi ca ii fezandeaza pe cei patru ca sa fie ei mai conformi cu sistemul.

 

Smaranda Dobrescu Poate nu mai e sprijinit din afara sau nu va mai fi. Poate chiar simte animozitatea din jur; poate trebuie schimbat Guvernatorul si pedepsit Basescu. Sa ne amintim de toate luarile de pozitie din parlament ale lui Valer Marian, ingropate si ignorate total. Acolo se vorbea de cifre masluite de buget(confirmate si de D-l Stan), etc

 

Prospectiv A-z .
Bun demers, va impine in fatza altceva.

 

Draghi Puterity Mai bun pentru Romania?

 

Prospectiv A-z .
Trebuie sa se intample altceva mai intai pentru ceva mai bun pentru Romania. Dulaul nu lasa osul jos decat daca...

 

Smaranda Dobrescu ...daca vine ursul.

 

Alexandru Botu Sau daca-i apare un alt os mai aratos!...

 

Alexandru Botu Sa nu ne bucuram prematur, nu?

 

Alexandru Botu Cel impins in fata va fi unul cu numele primului fara ...extensia specifica numelor romanesti? Ce lipsa de imaginatie!...

Niciun comentariu: