sâmbătă, 17 decembrie 2016

Pe ce se bazeaza popularitatea premierului?

Pe se bazeaza popularitatea premierului? – 10 noiembrie 2016

 

Smaranda Dobrescu

Ma intrebam zilele trecute prin ce s-a remarcat guvernul tehnocrat ca sa merite premierul o atare popularitate pe motiv ca e onest. Nu contest aceasta calitate, nici nu am pretentia ca-l cunosc pe D-l Ciolos, doar incerc sa-l deslusesc dupa faptele sale. Iata unul cu totul remarcabil: desi economistii din vremuri indepartate considera ca ajutoarele de stat acordate doar pentru marii investitori distorsionează concurenţa, defavorizând companiile mici şi mijlocii, guvernul a dat ajutoare de stat la 6 mari companii straine, refuzand companiilor romanesti un ajutor de cateva ori mai modest. Despre capitalul romanesc si dezvoltarea firmelor romanesti, nu vorbim. Iata ca am gasit o actiune demna de mentionat a guvernului tehnocrat. https://www.facebook.com/images/emoji.php/v6/fcb/1/16/1f641.png:-(

 

 

Capitalism pe banii statului. Guvernul a aprobat subvențiile pentru corporații

Ministerul Finanţelor a aprobat şase ajutoare de stat pentru multinaţionalele care investesc în România, printre companiile care vor primi subvenții aflându-se Pirelli,…

RO.SPUTNIK.MD|BY SPUTNIK

 

Steve Stejerean Probabil voi sunteți Bucureșteni ! Eu sint din Sălaj ca si Cioloș ! Sălăjenii sint oameni cumpatati si onesti asa ca nu va mai legati de el ca ma supăr ! Si voi nu știți ce fac eu cind ma supăr ! Binye ?

 

Prospectiv A-z .
Domnule, ce exprimare este aceasta, in gluma sau chiar aveti vreo suparare asa mare incat sa credeti ca bucurestenii si salajanii ar fi de pe planete inamice?!

 

Steve Stejerean Prospectiv A-z  -Eu dacă am zis am zis ! Si am multe argumente ca sa nu ii consider pe Bucureșteni egali cu oamenii de bun simt din Ardeal in general si Sălaj in special ! Domnul meu , eu nu vorbesc de planete inamice ( numai un Bucureștean arogant putea sa se exprime asa ) , vorbesc despre bunul simt si modestia noastră , a Ardelenilor in totala discordantza cu ingimfarea produsă de simtul superiorității marii majoritați a locuitorilor din capitala . Si nu inventez prostii , eu am simțit pe propria piele ! Cite damigene cu palinca , cascavaluri , șunci si cirnati am carat eu la București , plocoane pt ca aveam nevoie de tot felul de aprobări , negații , transferuri doar pt a fi umilit de portarul de la MICM , MIU Ministerul Învățămîntului . Umilit de recepționerii de la hoteluri ( Astoria , știi ?) sau de chelnerul de la Cina ( care m-a băgat știi tu unde si m-a făcut bozgor deși eu sint Roman ) sau la Hanul lui Manuc doar pt ca nu am vrut sa accept sa le plătesc notele de plata cu data si anul adunate șmecherește ! Ultima lovitura am primit-o cind m-am întors prima data in tzara in 2001 si am făcut prostia sa zbor la București . Primire in stilul caracteristic ( plecare la fel ) Bucureștean ! De atunci am zis : la Budapesta ca deși nu le vorbesc limba sint amabili ca peste tot in lume . Pt toate cite am îndurat acolo , întotdeauna si oricui voi spune - Nu e om ca Ardeleanul . De acord ?

 

Prospectiv A-z .
Domnule Steve Stejerean, carui rearanjari de planate datorez eu tratamentul asta? Desi nu sunt ardelean, sunt excedat de falsul sens de superioritate cultivat de ardeleni si intretinut de restul romanilor habarnisti.

De aici, sa traga fiecare ce concluzie doreste, dar e si ultima data ca fac apel direct la buna cuviinta.

Like · Reply · November 11 at 6:21pm

 

Steve Stejerean Da , sint mindru ca-s Ardelean ( pina si sex simbolul Petrica Roman se falea ca are os de Ardelean , mama lui de copil de Bolshevik rasfatzat ) iar nu " shmeker de Bucuresti " !

 

Steve Stejerean Prospectiv A-z -Adio , n-am cuvinte !

 

Smaranda Dobrescu Domnule Stejerean, erati membru la noi cand am discutat despre initiativa UDMR de a monta in Ardeal banere cu textul "Salvati-ne de Bucuresti" cu adresa la cateva orase din Ardeal. Eu, sunt ardeleanca , locuiesc in Bucuresti si am sarit in sus. Am considerat ca in aceste vremuri tulburi , noi, romanii avem nevoie sa ne simtim egali si solidari in fata tuturor neprietenilor si in fata tavalugului istoriei. Altfel nu se poate. Mi-ar fi facut placere sa rezonati cu noi in aceasta chestiune. Altfel, orgoliile locale numai ne vor dezbina. Si retineti ca nu doresc sa fiu nici didactica, nici critica. Sunt doar mahnita in calitate de ardeleanca de o astfel de abordare.

 

Steve Stejerean Smaranda Dobrescu -La capitolul solidaritate impotriva extremismului sint cu tot sufletul alaturi de toti cei care se opun extremismului de orice parte a baricadei ! De fapt toata polemica asta fara rost ( eu ramin fidel modului meu personal de a gindi pt ca are radacini in experienta mea de viata !) a inceput de la un comentariu al meu mai hazliu sa nu va legati de Ciolos si sa bateti moneda pe capul lui Ponta ! Eu incheiasem cu " ma supar , si voi nu stiti ce fac cind ma supar !" Daca , continuarea era o intrebare " chiar , ce faci cind te superi ? " eu as fi raspuns , " fac ce facea bunicul " , apoi " ce facea bunicul tau " , eu as fi raspuns ca ma duc sa ma culc ! Dar cu voi nu poate omul glumi , ca de , simandicosi si elitisti , intr-un cuvint - superiori noua muritorilor de rind ! Hai sa nu uitam totusi de Caragiale si Dandanache si sa ne relaxam putin ca la un show cu Divertis ! Batyem palma , ori nu ? Si inchei cu " Pentru toti Romanii din aceasta tzara ( ce noroc pe mine , ca sint in Seattle ) , soarele rasare-n Bucuresti ! Ashe !

 

Smaranda Dobrescu No, pentru ca eu-s de vina ca n-am pus intrebarea la timp, macar o continuu acum: si ce bunicul tau se ducea la culcare lasandu-l nedumerit pe Prospectiv A-z , cu gandul la "adio si n-am cuvinte?" 
Si mai spun ceva: nu suntem deloc elitisti, suntem doar poate prea seriosi si preocupati si aveti dreptate avem nevoie si de destindere.

 

Preda Mihailescu Steve Stejerean @ Va spun doua lucruri. A. Si eu cunosc niste Salajeni destepti si cumpatati. si B. Ciolos nu da dovada a fi unul - si cu siguranta nu da dovada in acest act tradator de Salajeni si Bucuresteni laolalta, prin care REFUZA orice subventie unor intreprinderi mici si mari Romanesti, si da TOTI banii unor corporatii internationale. Caci da, dl Stefan de Salaj - au fost firme mai mici si mai mari Romanesti care au aplicat pentru subventii, si au fost refuzate. Caci nu erau destul de mari, destul de importante. 

Daca ati incerca sa ramaneti la aceasta simpla tema pe care noi o discutam, ati uita repede de originea geografica a celui care a sustinut asemenea decizii, intelegand ca din pacate rezultatul nu mai are mare lucru a face cu originea.

 

Ion Lazia Sigur, problema ajutorul de stat acordat companiilor străine, ori investitorilor cu capital străin, trebuie aşezată pe criterii obiecive, dar în strânsă concordanţă cu politica macro ori micro economică a celor ce şi-au asumat guvernarea. Eu unul nu aş acorda astfel de ajutoare dincolo de cota de 50% din investiţiile efectuate, dar indiferent de "naţionalitatea" capitalului investit. Cine trebuia să impună guvernului Cioloş limite riguroase, ţinând cont că este un guvern "tehnocrat" şi cu un mandat limitat alcineva decât cei care i-au dat susţinere parlamentară.

 

Roxana Antohi Dupa ce s-a dezvaluit ca domnul Ciolos primeste un salariu bunicel de la UE 8500 Euro iar domnul Borc facea parte din Consiliul de Administratie Lafarge ,numit de statul roman ce sa ne mai miram .Este clar ce interese 
apara acest govern

 

Mihai Ion Turcu Domnul Dacian Ciolos este "comisar european".

 

Smaranda Dobrescu Doua lucruri mi se par de neacceptat in aceasta maniera de a proceda: Companiile straine primesc ajutoare de stat, fara sa faca nimeni probabil apel la textul legii concurentei si faptul ca simultan cu ajutorul de stat companiile straine isi pot repatria profitul unde vor. In acest timp alte si alte companii si firme romanesti mai mici si sute de IMM-uri intra in faliment si fac obiectul predilect al controalelor ANAF care le penalizeaza pentru intarzueri de cateva zile. Sigur, ar zice concetateanul D-lui Ciolos, companiile mari fac locuri de munca, nu puzderia de firme mici romanesti. Da, dar cele mari , straine au voie de la stapanirea bruxeleza sa negocieze salariile cum vor ele exonerate de regula contractului colectiv care le impunea un salariu minim peste cel pe economie acordat absolventilor cu studii superioare. Asa s-a ajuns ca 70% dintre angajati sa aibe un salariu net de sub 1700 lei. Sigur ca nu premierul actual a hotarat sa fie asa, dar el putea sa modifice Codul Fiscal cu repatrierea profitului.

Roxana, venitul lunar luat de premier de la CE este legal. Acesta se numeste indemnizatie de confidentialitate stipulata in contractele de munca pentru cei pe care ii considera vechiul patron ca e bine sa fie discreti dupa parasirea unei slujbe. Masura particulara in cazul D-lui Ciolos poate fi interogata in privinta moralitatii, caci tot CE stipuleaza ca un astfel de personaj pe perioada primirii indemnizatiei nu are voie sa critice sau sa discute in termeni contradictorii politica Comisiei Europene. In acest caz, interesul cui il reprezinta premierul?

 

Mihai Ion Turcu Srim foarte bine ca economia romaneasca industria si parte din agricultura, in care statul a fost investitor unic, a "trebuiet" sa fie "privatizata" ( conditii de aderare la UE). Efectele le cunoastem. Cunoastem politicile bancilor straine si ce anume finanteaza. Cunoastem sistemul de taxare care sufoca micile intreprinderi etc. Stim care sunt politicile de personal ale ofertantilor straini de locuri de munca, copiate si de investitorii autohtoni (sclavie).Acesta este "sistemul" in care ne straduim sa aratam cat de bine ne incadram ( "ne facem lectiile") si gasim solutii ilicite de a-l ocoli ( coruptie) tehnici pe care le avem scrise cu rosu in toate programele nationale. Domnul Ciolos, adus la guvernare intr-o absurda criza de guvernare, este mandatat de "sistem" sa promoveze sistemul. Este cu siguranta un om cumsecade dar executa un "to do list". Problema este "lista" .

 

Smaranda Dobrescu Lista este necunoscuta, nu doar noua, ostasilor simpli ci chiar parlamentului

 

Roxana Antohi eu la moralitate ma refer Stiu ca este perfect legal salariul sau de la UE

 

Prospectiv A-z .
Aha, acum e randul lui Sputnik-Moldova sa preia stirea asta comentata la noi acum ceva vreme, cand observam ca mai multe state EUropene faceau la fel in sensul asta...

 

Dinica Roman https://youtu.be/GlIyNdrZ4CI

 

 

Florin Zamfirescu despre Ciolos , Nicusor Dan discurs…

YOUTUBE.COM

 

Smaranda Dobrescu Ne preocupa in cel mai inalt grad soarta alegerilor americane, agitatia produsa de Soros, revederea practicilor sorosiste folosite acum un an si la noi, dar nu remarcam o stire cu oarece relevanta pentru cel ce doreste sa-si impuna platforma ca prim ministru peste inca o luna.aici, in Romania

Via Gheorghe Gradinaru
http://inpolitics.ro/acuzatie-exploziva-ciolos-l-a...

 

 

Acuzatie exploziva: Ciolos l-a ingropat pe Voiculescu pentru postul de comisar…

INPOLITICS.RO

 

George Pala incerc eu cu emotivitate prin ce s-a remarcat ...un viticultor exceptional, care da un gust bun vinului Château Mouton Rothschild https://www.youtube.com/watch?v=fxOGpwnWcEQ La priorité consiste selon le Commissaire CIOLOS à laisser désormais le temps au secteur d'assimiler les réformes et s'adapter. Il a pris position contre la création d'une nouvelle catégorie « vins de cépage » considérant que les règles actuelles sont suffisantes.See Translation

 

 

Renaud - Societé tu m'auras pas

Une excellente chanson de Renaud toujours d'actualité

YOUTUBE.COM

 

George Pala aici il putem gasi pe dl din salaj dacian vierul ( VIÉR1, vieri, s. m. (Rar) Podgorean, viticultor. https://www.facebook.com/images/emoji.php/v6/f2d/1/16/2666.png Îngrijitor, păzitor de vie. – Vie + suf. -ar.
sursa: DEX '09 (2009) ) ...cinstit dar vier in care este scos , plecat , cazut din gratii chiar varf de lista in 2013 LES PRINCIPAUX SORTANTS PAR RAPPORT À 2013 , pe langa marii bancheri viticultori Rotschildzi (a se vedea tabelele) http://bistrotdusommelier.eu/.../2015-11-26b-LA_REVUE_DU... Ieri seara fiind invitat la filarmonica la un concert coral vis a vis l-am zarit pe dl Tokes laszlo iesit la o tigara la casa vinurilor ardelenesti erdelyi BoroK haza si fiind vorba de un concert de Psalmi nu am putut decat sa il apostrofez cu jumatate de gura.As fi voit sa-i cant sat Traznea rasuna/ traznea iti ureaza dum dum drept in freaza ...sau ip si nusfalau te cheama .... sau moisei si Muresenii de campie te saluta dar fiind in intarziere a scapat ...Iesind de la concert si continuandu-mi investigatia viticola In motorul economiei nationale (kaufland) m-am impiedicat de o alta marca banchero viticola (casa Isarescu) ...si astfel am aflat ca meritele lui Julien sunt IN VINO VERITAS

 

Dinica Roman O fi adevarat ca la recenta vizita la Bucuresti a hoitului politic parisian, Hollande, Ciolos ar fi primit recomandarea sa arda niste vii prin Romania?

 

George Pala nu cred ca ard daca sunt verzi

 

Alexandru Botu Dar daca, cu toata canonada de propaganda nu ajunge noul premier, ce se va intampla cu Domnul Ciolos? Si poate nici nu este important ce se va intampla cu Domnul Ciolos, dar ce se va intampla cu toti cei care s-au conformat sa-l sustina ca pe un nou Messia? Inteleg ca in alte parti sustinatorii sunt platiti mult prea bine in campanie, ca sa le mai pese de ceea ce urmeaza, dar la noi sa fie la fel?
Am senzatia ca Domnul Ciolos, acum doar separat de PNL, daca va ajunge premier foarte repede se va distanta de acest partid, deoarece nu cu oameni livrati de PNL va dori sa faca noul guvern.

 

Preda Mihailescu Eu m-as gandi ca cel mai important este ce se va intampla cu deciziile de tradare si vanzare luate de el. Caci astea sunt cele cu efect persistent. Ca el intra la inchisoare, la Bucuresti sau la Trontheim, este egal. Dar trebuie odata o baza legala pentru a intoarece inapoi decizii anti-constitutionale si anti-nationale luate de armate si armate de slugarnici.

Dinica Romanhttps://www.facebook.com/bogdan.alex.duca/posts/10207987838839623

 

Bogdan Duca

November 13 · Bucharest · 

Dacă România nu va avea parte de o guvernare patriotică, deconectată de la interesele unilor sau altora (chiar dacă unii sunt americani iar alţii...verze de Bruxelles) am mari dubii că vom avea vreo şansă în viitor.
Repet, anul acesta, care nu s-a încheiat, a trecut prin trei mari seisme politice care ne afectează direct: Brexit, puciul eşuat din Turcia şi alegerea lui Trump.
Toate trei seismele ne arată că felul în care România şi-a gândit planul de ţară în ultimii 16 ani este ....cu bulină roşie de risc ridicat (dar şi de pornografie- politica noastră externă e de fapt un act homosexual pasiv la care ne supunem ca naţiune).

Dacă nu schimbăm ceva acum....

.

Alexandru Botu Oare de ce cei care au avut tot timpul majoritate parlamentara nu au demis guvernul tehnocrat?

 

Prospectiv A-z .
Oare de ce eunucii nu pot procrea?

 

Alexandru Botu Cu Parlament cu eunuci/
Tara-i pusa pe butuci!
Astazi paznici nu avem:
Eunucii-s fete in Harem.


Dinica Roman https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1774894759425577&id=100007152090607


Cristian DogaruIn Basarabia a pierdut Ciolos in fusta. Un vot impotriva tehnocratilor apatrizi...Sper ca si la Bucuresti sa ia aceleasi castane sluga corporatista Julien....Important mi se pare, in conditiile in care romanii sunt 55% iar la alegeri s-au confruntat un pro-rus cu un pro-european, ca pro-europeanul a luat-o pe coaja...Iata binefacerile politicienilor pro-europeni, care au si furat cat au putut in Moldova lasand un urma un dezastru similar celui post-CDR in Romania...Au compromist pana si votul pe criterii entice

 

Mihai Ion Turcu Daca nu vom vedea noi de noi vor vedea altii ...de ei (Echivalent cu "Sa fie bine ca sa nu fie rau" Gheorghe Hagi, persoana total serioasa). Ne-am intrecut in a "urma indicativele din lista", una mereu adaugita, pentru a fi credibili in decizia nationala privind orientarea noastra strategica, vedem urmarile, nu ne schimbam decizia, nu insemneaza ca interesele noastre legitime trebuie sa fie suspendate, cu atat mai mult cu cat,privim harta si ultimele evolutii politice din jur, Romania este important sa fie stabila si solida. Nu suntem in situatia de "joc de glene"....

Niciun comentariu: