sâmbătă, 17 decembrie 2016

Are Victor Ponta dreptate?

Are Victor Ponta dreptate? – 13 noiembrie 2016

 

Prospectiv A-z shared Victor Ponta's post.
 

Are Victor Ponta dreptate?

De ce da, de ce nu?

 

Victor Ponta

November 10

Vom avea in 2017 o cheltuiala bugetara suplimentara fata de 2016 de circa 5 miliarde RON (tehnocratii pur si simplu ne pacalesc cand spun ca "nu sunt bani") ; banii sunt dar conteaza ce alegem sa facem cu ei. Taberele politice si-au anuntat optiunile - acum urmeaza ca pe 11 Decembrie sa decida si romanii!

Avem 2 variante in discutie :

1. Cresterea salariilor din educatie si sanatate ( nu doar doctori si profesori ci asistente, invatatori, personal auxiliar) conform legii adoptate in Parlament prin votul PSD, ALDE UDMR si Grupul Minoritatilor - impact bugetar brut de 4 miliarde RON 
2. Cresterea alocarii pentru cheltuieli militare de la 11.23 miliarde RON in 2016 (circa 1,4 din PIB) la 16,15 miliarde RON ( 2% din PIBul din 2017 care va fi mai mare decat cel din 2016) anuntata ieri de Dl Klaus Iohannis in scrisoarea de felicitare catre Donald Trump

Fortele politice care candideaza la Alegerile din 11 Decembrie au anuntat ce vor sustine prioritar :

1. PSD si ALDE vor sustine cresterea salariilor din Sanatate si Educatie
http://www.agerpres.ro/…/rovana-plumb-impactul-bugetar-gene…

2. Dacian Ciolos , PNL ( si probabil si USR) sustin cresterea cheltuielilor militare ca sa respectam solicitarile NATO ( si in special ale SUA) conform deciziei lui Klaus Iohannis 
http://www.stiripesurse.ro/klaus-iohannis-sunt-de-acord-cu-…

Argumentele partilor :

1. PSD si ALDE sustin ca Sanatatea si Educatia sunt prioritati absolute in Romania / fara salarizare decenta nu se poate face reforma in aceste domenii/ Guvernul a marit salariile in perioada 2012-2015 si aceasta este o strategie pe termen lung ( nu "populism in campanie" cum sustine PNL- care insa are in Programul sau "dublarea" salariilor 
- din majorarile salariale circa 30% se intorc imediat la buget prin TVA si alte taxe/ restul se cheltuie in economia reala in timp ce banii de cheltuieli militare vor merge catre companiile europene sau americane care reprezinta furnizorii NATO ( in niciun caz nu catre militarii sau producatorii romani)!

2. Klaus Iohannis ( si implicit Dacian Ciolos si PNL) sustin ca trebuie sa crestem cheltuielile militare pana la 2% din PIB ca sa indeplinim cerintele NATO si sa ne aparam de Rusia!

Daca va uitati pe datele oficiale si in 2016 Romania aloca deja mai multi bani decat tarile vecine : Bulgaria 1,3 % , Ungaria , Slovacia si Cehia circa 1% din PIB .

Dar puteti sa si vedeti ca Romania trebuie sa faca un mare efort de peste 1 miliard EURO ca sa reziste Rusiei ( care are un buget militar anual de peste 50 miliarde!!!) / in conditiile in care principalul nostru aliat NATO in Marea Neagra Turcia (care aloca peste 15 miliarde) are deja o relatie privilegiata cu Rusia!

Domnul Iohannis a dat de inteles prin mesajul sau ca alegerea lui Donald Trump implica o decizie a noastra de crestere a alocarilor pentru armata - parerea analistilor internationali este exact inversa in sensul in care tensiunea fara precedent din 2015-16 dintre SUA si Rusia are toate sansele sa fie inversata! 
http://www.nato.int/…/pdf_20…/20160704_160704-pr2016-116.pdf

In final decizia este politica : daca banii disponibili sunt limitati ce consideri prioritar? Iar oamenii au avantajul ca pe 11 Decembrie macar stiu ca in functie de votul lor se va merge pe varianta 1 sau varianta 2! 
http://www.romaniatv.net/…/guvernul-a-sesziat-ccr-cu-privir…

 

 

Guvernul a sesizat CCR cu privire la majorări salariale NEJUSTIFICATE în sistemul bugetar. CINE SUNT VIZAŢII

WWW.ROMANIATV.NET|BY ALINA COSTACHE

 

Prospectiv A-z
Steluta
+3
de ce nu taie ACOPERITUL Ponta din bugetele uriase ale serviciilor secrete preocupate de politie politica si prefera sa taie din inzestrarea militarilor romani ? . . . . . Este oficial ca serviciile secrete romane consuma un buget cat al ministerului sanatatii in timp ce romanilor le spune Csolos si Johannis ca nu au bani pentrui salariile medicilor . . . . . E oficial ca Romania are pentru serviciile secrete cel mai mare buget din UE raportat la PIB fara sa-i fi aparat pe romani de jaful multinationalelor care a facut ca 70% din economie sa nu mai apartina romanilor . . . . . .Este oficial ca anul trecut in Romania s-au aprobat mai multe interceptari pe "siguranta nationale " decat a facut-o orice alta tara din UE desi la noi deja fac lobbistii corupti ai ambasadelor ce doresc muschii lor

V Ruse
-5
Nu este prima dată când ponta ne demonstrează că se închină nu numai la Mao și la Fidel Castro, dar și la Putin. De nenumărate ori Dragnea, ponta și Tăriceanu au criticat dur SUA și UE, iar mai nou prietenul lor Bogdan Diaconu a aruncat steagul Uniunii Europene. Persoane importante din PSD, din ALDE, PRU, dar și din presă (Bogdan Chirieac și Ovidiu Zară) se laudă că dacă PSD va câștiga alegerile vor scoate România din UE și din NATO. Ovidiu Zară a afirmat la România TV a lui Ghiță că deja se formează un nou pol de putere la Marea Neagră format din Rusia, Turcia, Bulgaria și România dacă va câștiga PSD alegerile. Tot atunci Zară a argumentat afirmațiile sale cu legăturile de rudenie dibtre Năstase și Erdogan, Năstase cununându-i fiica lui Erdogan, dar și marea prietenie dintre ponta și Erdogan. Prietenia dintre PSD și ruși este dovedită și de paptul că ponta și dragnea s-au învinovățit unul pe celălalt că au fost pe ascuns la Moscova. Atunci vom vedea cum cei care astăzi lucrează în UE, vor fi expulzați în România. Probabil vor merge și vor lucra în Siberia și de acolo le vor trimite ruble părinților lor din țară.

Exile
+1
Ponta are dreptate. Pentru cei care dau cu bată in balta de dragul atacului pentru ca e PSD ist le recomand cartea profesorului Azar Gat "War in Human Civilazition" unde se explica foarte clar ca un buget militar de 2% sau mai mult este nesustenabil. Deasemenea trebuie ca cineva sa ii reamintească președintelui Johanis ca dupa ce au pierdut controlul asupra UE prin Brexit, Turcia prin lovitura de start eșuată, Filipine care s-a alăturat alianței BRICS si recent Statele Unite prin alegerea lui Trump, Cabalezii sunt pe ducă. Razboiul mondial a fost evitat, iar prioritățile României nu sunt provocarea Rusie pe la Marea Neagră si alte războinicii de prisos.

ionel
+6
O TARA FARA ARMATA INZESTRATA SI INSTRUITA ESTE CA O STANA FARA CAINI DE PAZA , NICI UN VECIN NU RAVNESTE LA BOGATII SAU TERITORII STIIND CA AR PUTEA SA O INCASEZE . ARMATA ESTE BUNA LA TOATE SI MAI ALES LA CALAMITATI . SA NU FIM TAMPITI ROMANIA ARE NEVOIE DE ARMATA INSTRUITA SI INZESTRATA . ARMATA ESTE PAZA TARII IMPOTRIVA RAPITORILOR . TREBUIE REVITALIZATA INDUSTRIA ROMANEASCA DE APARARE .

escu
-1
Ponta vorbește fără să gândească. Un fost prim ministru și viitor parlamentar nu trebuie să aibă astfel de idei trăsnite. Au mai fost unii în funcții înalte, de miniștri, care considerau ARMATA ROMÂNIEI cauza relelor cu care se confruntă cetățenii români. Nu Ponta, alocarea bugetară trebuie să fie, poate nu prea mare, dar care să satisfacă nevoile de apărare ale țării. Ceea ce avem acum este doar o glumă, este o făcătură, a armată de mercenari pusă în slujba americanilor, din dorința voastră, a politicienilor, de a fi pe placul americanilor. Chiar trebuie să urmăm armata SUA peste tot în lume unde ei vor să implementeze gluma lor de democrație? Ceea ce trebuie este o regândire și o restructurare a întregului sistem de apărare, formarea unei armate bine dotate și instruite care să satisfacă cerințele noastre de securitate, într-o Europă Unită, dacă asta va mai dura, precum și nevoia de siguranță a cetățenilor români în propria lor țară. Că vom face sau nu față unui presupus atac al Rusiei este greu de presupus la nivelu de înarmare al acesteia, și nici NATO nu garantează 100% acest lucru. Pericolul mai mare vine de la piticii din zona adiacentă și chiar din interior, care nu ascund agresivitatea la adresa României.

http://www.cotidianul.ro/rusia-nu-e-dusmanul-nostru-nu.../

 

Prospectiv A-z .
Niculae Moromete
-14
Ca sa poata intelege Ponta : cand ai autoturism ( tara ), ca sa poti circula( exista ca tara ), legea( tratat NATO ) te obliga sa inchei o polita de asigurare RCA ( 2 % ) . Da ?... Poti face o discutie si sa-ti pui intrebari cu privire la beneficiarii celor 2 % : ajung la Mija, Moreni, Cugir, Zarnesti sau in Portugalia, Franta, SUA ? 

Lae @ Niculae Moromete
+12
Eu zic ca are dreptate Ponta. Nu ne'a invadat pe noi Brejnev si at face'o Putin ? Ma indoiesc; este o isterie manipulate-CLAR. 

Valahu @ Niculae Moromete
+8
Cel mai important lucru este sa-i aducem acasa pe cei plecati. Pentru asta trebuiesc crescute salariile ca sa le stimulam intoarcerea. Eu voi vota cu Victor Ponta si deci PSD nu pentru ca mi-ar fi deosebit de simpatici dar merita o razbunare pentru mizeria ce l-i s-a facut dupa Colectiv.

Lemnaru
-7
Doctrina militara europeana , in curs de formare si implementare , grabita fiind si de schimbarile din SUA , va aduce o schimbare profunda in linia de aparare de la granita estica . In varianta ca Rusia nu va deveni o democratie , pentru ca exista si aceasta sansa , poporul rus dorind cu siguranta sa se bucure de viata si civilizatie asa ca celelalte popoare europene , bariera nucleara se va muta pe zona estica a uniunii . Este ceva logic . Indiferent de numarul focoaselor detinute de rusi , peste un oarecare numar aproape ca este inutil sa ai si altele , riposta unuia atacat fiind mortala , tarile din UE vor putea sa-si consolideze linia de aparare , prin reconfigurarea sistemelor nucleare si poate chiar prin dezvoltarea de noi tipuri de arme . Puterea tehnologica a UE este mult peste cea a Rusiei . Oricum , in varianta unui nou razboi rece , care pare sa fi inceput deja , perdantii vor fi iarasi rusii . Asta-i viata . 

Tudor
+8
USA & NATO imping esticii , deci si pe noi , romanii , sa fortam umflarea bugetului pentru aparare la 2 % din PIB pentru a ne arunca second hand-urile lor la pret de noi-noute . Nu frica de Rusia este cauza , ci gaselnita pentru INARMARE PROSTEASCA A ROMANIEI .

Salvamar
+11
daca trebuie sa crestem alocarea finaciara in domeniul apararii ca sa cumparam arme d ela americani, sa nu le moara industria de aparare, Ponta are dreptate. Am bagat o groaza de bani ca s acumparam niste vechituri de F16, la care portughezii au renuntat ca erau scoase din uz (da noua tot ne-au cerut 5 milioane euro. bucata), apoi am platit sa fie reconditionat si dotate cu armanet (nu ni se spune cat am dat americanilor pentru asta) si in final am platit si cate 5 milioane de USD pentru fiecare pilot pregatit sa zboare cu aceste avioane. Acum problema se pune a utilitatii acestor avioane.In caz de razboi, aviatia Romaniei face fata sa apere Romania? In final, cu cine ne pregatim sa ne batem? 

alzara sibiu medic
-1
1.Nu e duşman ,e un megavecin care ne poate oricând face probleme . 2.Vezi implicarea Rusiei în Moldova 3. Nici vorbă să te opui militar cu succes . 4.Oblgativitatea EGALĂ a % de alocare din PIB . 5.Cei 2% investiţi în industria militară naţională ,restul e mită . 6.În afara NATO / UE devenim satelit al Moskovei . 7.Moldova s- a rusificat mai mult în 100 de ani decât s- a maghiarizaArdealul &Co. în 800... Ce nu e limpede ?

Pkly
+15
Odata,mai demult,povestea cu armament era cam asa:-Pe plansetele 'mai marilor' se proiecta generatia I-a,in fabricatie era 'in lucru' generatia a II-a,la stoc a III-a si in uz generatia a IV-a. Chestia e ca se vindea si p'atunci destul armament dar din generatia a-IV-a iar la prieteni si din generatia a III-a ! Intrebarea-intrebatoare e:-Din ce generatie or fi fost 'frekatele' luate de la iEnglezi de rRomanika-bramburica care erau ruginite rau si pregatite pentru casare sau,recent,cumpararea de avioane hodorogite de la lusitani pentru care s-a asteptat peste un an ca sa fie smirgheluite si vopsite frumos ?!? Si ar mai fi ceva...cine ia caimacu' la aceste vanzari de armament cu sume astronomice ca se stie de cand lumea ca se dau comisioane de comisioane ? Lume-lume...

IQ100
+14
Reformulez postarea, ca nu oi vad sa fi trecut: iarasi are dreptate , iarasi spune adevaruri incomode. Indiferent de balanta de putere in USA si Rusia, indiferent de pozitia lor reciproca (negociere sau adversitate) a te inarma ca sa rezisti Rusiei este o mare ...."naivitate" , pt ca nu poti rezista. Si in caz de Doamne fereste cu victoria NATO, in secunda 1, prima care dispare este Ro. NATO zice ca reationeaz in 72 ore , varianta Obama, ca nu vine sau ca sa platim noi daca vine, varianta Trump deocamdata.Mai destept e sa aperi de rusi prin metoda traditionala romaneasca: pupandu-i si pe ei putin , chiar mai la coada, dupa ce i-ai pupat si pe ailalti, asa cum face Pontacul. Toti acesti bani pt inarmare care ne saracesc, nu ne intaresc pozitia ci ne-o slabesc, suindu-ni-i pe rusi in cap. Dar prin 2% se imbogatesc producatorii si vanzatorii straini de armament, ca si comisionarii romani, pe care poate DNA ar trebui sa ii ia la intrebari...


 

Prospectiv A-z .
trist
+6
dvs si politicienii jignesc sute de mii de intelectuali prin sintagma "pomeni electorale", va veni o zi in care veti avea nevoie de ceva si veti gasi doar usi inchise. in Constitutie se precizeaza ca Statul garanteaza un trai decent deci un salariul decente este o garantie de stat nici decum o pomana, dar viata are multe meandre asa ca sunt convins ca intr-o zi veti intelege ca ati umilit oameni care va pot fi patrinti sau bunici. 

Anonim
+8
Rusia nu este nici amica Romaniei. Daca un atac in forta este exclus in viitorul previzibil, perpetua si insistenta imixtiune in varii forme in spatiul romanesc, dincolo si dincoace de Prut, nu o arata deloc binevoitoare fata de Romania. Din nefericire pentru noi, nici apartenenta la NATO nu este o garantie reala de securitate pentru Romania. 

Mircea Popescu
-7
Hopa, daca niste tarisoare de marimea catorva judete romanesti, aflate nu la o bataie de pusca de Rusia si fara o istorie a relatiilor de "davai ceas, davai palton" cu marele "pretin" de la Rasarit cheltuiesc mai putin decat Romania, atunci. domnul fost prim-ministru a tras concluzia ca mult mai sigura este apararea pe care Turcia ar putea-o asigura Romaniei. Ca vezi, Doam..., scuzati, Alah, turcii au o relatie privilegiata cu Rusia si tensionata cu imperialistii americani, cam la fel de tensionata ca cea pe care a avut-o si Che Guevara, idolul tanarului Ponta, mic Titulescu in devenire, Doar nu degeaba i-a promis bunului sau prieten Erdogan o moschee uriasa pe Dambovita in care sa se roage, undeva in pridvor, ca si ala-i prea mare pentru o mana de musulmani din Bucuresti. Doar daca Guevara-Titulescu nu considera ca trebuie crescut numarul ienicerilor invitati sa apere pe gratis Romania si ... moscheea. Pe cand introduceti moda salvarilor si turbanului, efendi Ponta? Ca botforii ii pupati dumneavoastra la Stambul.

EVA
+10
Eu, as da in primul rand 1% pt. cercetare, cea care duce la DEZVOLTARE, pt. ca oricum ca inarmare, nu putem SA NE COMPARAM cu RUSIA, TURCIA. Pe noi pana sa ne atace rusii, ne ataca INTERLOPII , ne ataca CAMATARII, PROXENETII , etc., asta e tot TERORISM. O garda nationala, care sa fie gata in caz de NECAZURI , SA SE APERE TARA, casa cu casa , trebuie. Ca alianta, eu vreau tot cu UE si SUA, dar NATO sa aiba relatii cu RUSIA, nu cu ARABIA SAUDITA, QATAR, sau alte state care sprijina TERORISMUL. Deci SUA, NATO, UE, sa fim aliate si cu RUSIA, crestini ca si noi, mai apropiati de UE, de OCCIDENT.Ce treaba am eu cu TURCIA, care ne-a praduit 400 de ani, d-le PONTA?

Saul
+7
Sunt de acord ca Romania trebuie sa aiba o armata functionala si la standarde tehnologice actuale. Totusi, Ponta are si el un punct de vedere pertinent. Inainte de a pompa 2% in Armata, pe contracte de achizitii, trebuie sa platiti MULT mai bine acest popor, pentru a incerca sa stopati exodul afara si natalitatea negativa. Milioanele de romani care nu s-au mai nascut din 1989 incoace si milioanele de romani care au emigrat, nu sunt victimele Rusiei ci ale modului criminal in care au gandit politica tarii chiar romanii. 

Ileana Rollason
+20
Nu-i nici o "pomana electorala", ispraviti cu sorosismele, Cotidianul, Ponta are dreptate. "Divide et impera" numai americanii fac, în lovituri de stat peste tot, numai americanii "investesc", baze militare peste tot (peste 1000 în lume) numai americanii au. Neo-nazism de export. Motivul esential pentru CARE-L acuza, acuma, Hitlery agresoarea, pe Trump ... " "pLus ca NATO, în Europa, nu-si are, si niciodata nu si-a avut rostul. Ponta are dreptate, în România-i destula saracie, de ce sa nu fie investite miliardele în tara, pentru omul de pe strada? ce-are? pus ca NATO, în Europa, nu-si are, si niciodata nu si-a avut, rostul. Organizatie terorista.

 

Prospectiv A-z .
Aelia
+25
Declaratia lui Ponta este curajoasa si pertinenta. Eu nu vad la acest moment un pericol rusesc. Cei mai in varsta pot face caz de ceea ce a fost, un pericol. Astazi nu vad ce interese ar avea Rusia sa atace Romania, cand rusii trebuie sa-si refaca economia distrusa de un alcolic si o haita de banditi rusi sau straini. Rusia daca va fi atacata, desigur ca se va apara si o va face cu tot arsenalul ce-l are. Problema este ca Romania, cu scutul antiracheta, este in prima linie si va fi cea care va fi distrusa in prima ora, pentru ca Rusia sa aiba o centura de aparare. Putin a si spus ca daca Rusia va fi atacata, nu va mai purta razboi pe teritoriul ei. Pe de alta parte se pare ca relatiile cu USA se vor ameliora cand va fi investit Donald Trump. Interesul nostru este sa crestem nivelul de trai, investitii, iar o relatie buna cu Rusia ne-ar ajuta enorm. Dupa ce Basescu a bagat batzul prin gard la urs, va fi mai greu dar nu imposibil. Sa speram ca va fi pace.

Saul @ Aelia
+5
Aelia, Rusia a forfecat un sfert din teritoriul suveran, national românesc - Basarabia si Bucovina de Nord si a inventat un asa-zis popor moldovenesc. A deportat, a asasinat, a deznationalizat sute de mii de romani, chiar milioane deca este sa vorbim de deznationalizare. Aceasta AGRESIUNE imperialista nu poate fi data dupa cires, cum incerci dumneata. Ideea discutiei este alta. Cu 2% din PIB sau cu 1% este tot aia in fata Rusiei. România are un popor strans de gat de politicile economice de la noi. Banii daca exista trebuie dati poporului, nu cheltuiti pe contracte de armament, care in fata arsenalului conventional si nuclear rusesc sunt oricum o gluma. Noi avem firme care scot din tara zeci de miliarde de euro pe an, in timp ce 70% din populatia angajata a României are salarii de circa 1300- 1500 de lei in mana. 

dan
+26
Fara aliante corespunzatoare Romania nu poate rezista Rusiei.E demonstrat de istoria noastra recenta. Sa aii o ramata functionala,dotata e la fel corect. Dar a avea o natiune bolnava, needucata este un risc la fel de mare ca si amenintarea ruseasca. Romania a avut destule resurse si pentru armata si pentru educatie. Le-a irosit

Andrei @ dan
+4
Romania a fost aliata cu Franta si Anglia inainte de WWII si ne/au lasat pe mana germanilor. Uniunea Europeana a promis Ukrainei un parcurs european, Nuland i/a pacalit si a facut o lovitura de stat anti/ruseasca , tara a intrat in haos si se va destrama. Sa nu ai incredere decat in ai tai. Tratatele sunt facute ca sa fie incalcate, cum a facut si Hitler cu Molotov si asa cum au facut Statele Unite cu majoritatea tratatelor semnate, incepand de la cele cu nativii americani, la tratatul semnat de Clinton cu Yugoslavia lui Milosevici, s.a.m.d. Suntem pro/americani, dar nu putem accepta sa fim partasi in crimele de razboi din Orientul Apropiat si Africa de Nord, si mai ales daca sorosisti il dau pe Trump la o parte si provoaca un razboi cu Rusia, caz in care devenim carne de tun si tara trimisa in epoca de piatra.

IQ100 @ dan
+2
si sa isi distruga propiria industrie e armament, alt sabotaj/alta pr@stie; cat de cat , buna rea, nu te controlau altii ce si cat produci...acum de exemplu chiar un "aliat"te poate sabota daca se intelege cu "inamicuil" sa fii cucerit si sa devii teritoriu tampon

Nastratin
-1
Cat de prosti puteti fi , de luati de bune toate afirmatiile lui Ponta ? Sau va chioraie matele de foame ? Acuzati , nici voi nu stiti prea bine pe cine , ca s-au atuncat banii Romaniei pe tehnica militara veche , dar nu vreti sa stiti cine a aruncat banii ? Nu , ca e pericol ! Ia luati de colea : ,, În schimbul a 116 milioane lire sterline (134 milioane euro), GUVERNUL ADRIAN NASTASE a achiziționat, la 14 ianuarie 2003, două fregate datând din 1986, pe care Londra le scosese din uz în 2002. Începând cu 1997, Flota militară a Regatului Unit s-a redus de la 137 la 99 de nave, număr calculat de conservatorul Liam Fox pentru The Daily Mail, iar Londra a încasat doar 580 milioane lire (670 milioane euro). Din această sumă, ROMANIA A SUPORTAT O CINCIME, deși a luat NUMAI DOUA din cele 38 de nave. BAE Systems este cea mai mare companie de armament și tehnică militară din Europa având clienți pe cinci continente și cu vânzări anuale de miliarde de lire sterline. Compania privată BAE Systems este cea care a luat cea mai mare parte din prețul plătit de România, în timp ce la bugetul statului britanic nu a intrat decât suma de 200.000 lire (230.000 euro). '' Bai ametitilor , voi realizati ce potlogarie a facut Adrian Nastase ? Pai daca statul britanic a incasat numai 230 000 euro , unde este diferenta pana la 134 milioane ? Si voi le pretindeti acum romanilor sa- creada pe Ponta ? IQ100 , partz! Vai de capul tau de prost ! P.S.: ,,Ministry of Defence police arrested Barry George, 61, and his Romanian-born wife Georgiana, 41, and seized documents. Mr George acted as BAE's agent during the Romanian frigate deal, under which the MoD sold two surplus frigates in 2003 for £116m. BAE received most of the proceeds in a contract to refurbish the warships for the Romanian navy.'' I-auzi soro , nevasta escrocului asta , Georgiana , este romanca ! Si la noi ? Nimic ! Votati PSD ! 

Nastratin
-2
Mare porc trebuie sa mai fie Ponta asta ! Asta daca nu minte macar o data pe minut nu se simte bine ! Bai astia din reteaua de propaganda ruseasca fara rost si fara folos ,, KOPEIKA GAURITA '' incorporati acum in gasca de propaganda electorala a PSD-ului care ii dati dreptate inconstientului vesel , romanului mandru , galacticul Veve si care turbati de manie ca Romania a aruncat banii pe armament vechi si greu de intretinut , ia intrati voi pe net si vedeti cine a aruncat banii romanilor ! ,, În schimbul a 116 milioane lire sterline (134 milioane euro), GUVERNUL ADRIAN NASTASE a achiziționat, la 14 ianuarie 2003, două fregate datând din 1986, pe care Londra le scosese din uz în 2002 '' . Si vine acum gunoiul de Ponta sa ne spuna ca nu avem nevoie sa ne inzestram armata ? Sariti la gatul PSD-ului , mincinosilor ! Bai , voi sunteti bolnavi de minciuna !

 

Preda Mihailescu "parerea analistilor internationali este exact inversa in sensul in care tensiunea fara precedent din 2015-16 dintre SUA si Rusia are toate sansele sa fie inversata! " - tensiunea poate fi inversata. Dar Trump a insistat mult asupra faptului ca trebuie aliatii din NATO sa faca eforturi militare mai importante, blah blah. Nu stiu daca spune asta ca patriot sau ca exponent al industriei de armament, dar mesajul a fost repetat!

 

Prospectiv A-z .
Discutia de mai sus, initiata de Ponta, cred ca e despre altceva: Mai sunt rusii arh-inamicul Romaniei sau nu?

Altfel, toata discutia e academica. Dincolo de observatia ca: Valoarea unui tratat este exact cat investesti in el.

Daca romanii decid ca NATO este important, cred ca discutia ar trebui avuta doar despre destinatia celor 2%. Mai precis, cat din acest procent poate fi directionat catre productie interna este elementul cheie.

Pe de alta parte, TOTI cei care striga sus si tare ca taxele trebuiesc si mai reduse ajung sa constate ca n-ai de unde plati 2% din GDPul nominal daca profitul este scutit de taxe si exportat de catre multinationale care reprezinta ca. 90% din economia romaneasca... Ponta, un 'socialist' care a redus si el taxe la cererea stapanilor externi, nu se poate lega si de asta?

 

Dinica Roman http://www.zerohedge.com/.../nato-panics-putin-urges...

 

 

NATO Panics As Putin Urges Trump To Force Alliance Withdrawal From…

ZEROHEDGE.COM

 

Preda Mihailescu Nu se stie - este intrebarea de ce a castigat totusi.

Niciun comentariu: