joi, 18 august 2016

Urmari ale Brexit-ului

Urmari ale Brexit-ului – 19 iulie 2016


Prospectiv a-z

Fragmentarium Politic
iulie 18, 2016 la 1:18 pm

Brexit: "Oricine vorbeste primul, pierde"

Urmarind declaratiile de duminica ale unor ministri britanici importanti in materie de Brexit si post-Brexit, mi-am amintit volens nolens de o strategie a lui Bernard Madoff: "Cine vorbeste primul, pierde". Nu era o chestiune de "magie", ci una de psihologie si diplomatie a negocierilor. Maddof incerca astfel sa fie primul care detecta la celalalt zona de interes si intentiile, pe baza carora hotara pe loc de unde sa-l apuce si cum sa-l traga in propriul joc.

http://f-hd.net/madoff-2016-mini-serial-online-subtitrat/

Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a afirmat că articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, care permite să se notifice în mod oficial dorința țării de a părăsi UE, nu va fi activat până la începutul anului 2017. Negocierile pentru ieșire vor dura atunci cel mult doi ani: Marea Britanie va părăsi UE cel târziu la începutul anului 2019. Comisia Europeană refuză să înceapă negocierile înainte ca articolul 50 să fie activat, dar pentru Davis, dialogul este inevitabil. „Noi nu avem ce negocia, doar să găsim unde sunt interesele lor", a spus el.

http://www.agerpres.ro/…/mb-ministrul-pentru-brexit-nu-gara…

Ministrul britanic al Comerțului Internațional, Liam Fox, a avansat si el 1 ianuarie 2019 ca posibilă dată a ieșirii efective a Marii Britanii din Uniunea Europeană. El a mai anunțat că Londra a început deja discuții informale pentru încheierea unor acorduri bilaterale de liber schimb cu mai multe țări, printre care se numără Australia și Canada. El va efectua săptămâna viitoare o vizită în SUA. Preocupat de viitorul statut al MB de țară nemembră a UE, a mai menționat că dorește ca atunci când țara sa va părăsi efectiv blocul comunitar să fie pregătite mai mult de zece acorduri de liber schimb cu alte state.

http://www.agerpres.ro/…/marea-britanie-ar-putea-iesi-din-u…

Ministrul apărării britanic Michael Fallon a declarat luni că este prea devreme pentru a putea spune când va activa Marea Britanie articolul 50 și cât va dura pentru a elabora strategia privind negocierile de 'divorț' dintre Regatul Unit și blocul comunitar european.

http://www.agerpres.ro/…/ministrul-apararii-britanic-prea-d…

Asadar, strategia de raspuns a Londrei la cerinta Bruxellesului de activare rapida a clauzei de iesire din UE este de amanare pana in momentul in care isi va construi alternativa. Aceasta tergiversare a MB va tine UE incurcata, practic o va bloca in incertitudine, o va priva de spatiul de manevra. UE se va vedea impiedicata sa-si deruleze propriile planuri de salvare, s-ar putea confrunta chiar cu un veto britanic, avand in vedere remanenta acestui drept pana in ultima clipa, a parasirii blocului comunitar. Toti ochii sunt atintiti spre Brexit: Va activa Londra rapid Articolul 50, dand timp UE sa se salveze, ori va spune "Dupa mine, potopul!"…?

 

 

Madoff 2016 Mini-Serial Online Subtitrat

Mini-Serialul Madoff urmareste schema de frauda a lui Bernard Madoff, un renumit broker, sfatuitor de investitii si finantator care a reusit cea mai mare frauda financiara din istoria Americii. Acesta a deschis pe Wall Street o firma cu numele Bernard L.Madoff Sercuritate Investitiala LLC, in care m

F-HD.NET|BY ADMINNISTRATOR

 

Smaranda Dobrescu Probabil ca si UE are cai de santaj impotriva GB. Scotia si poate Irlanda vor presa la randul lor clarificarea situatiei pentru a demara procedurile de aderare la UE, daca aceasta va mai exista.Accesul la piata comuna va fi probabil conditionat de libera circulatie a persoanelor pana la iesirea oficiala .

 

Prospectiv A-z .
Ca intr-o casatorie, autostrada santajului are benzi in abele sensuri.

 

Alexandru Botu Nici macar nu a fost o casatorie, ci un concubinaj.

 

Prospectiv A-z .
...si pe stil romanesc nou, 5 ani impreuna si nu mai conteaza la impartirea bunurilor!

Chestiunea este ca britanicii vor exploata maximum din aceasta miscare in premiera, nu-mi dau seama ce pot face EUropenii in afara da a-i exclude de facto imediat/ inainte de a-i exclude de jure.

 

Smaranda Dobrescu Excluderea implica o perioada de negocieri: Accesul la piata libera, circulatia fortei de munca, a cetatenilor, recunoasterea stagiilor de munca efectuate in tari pereche europene, etc. Inceperea negocierilor o poate demara doar GB. Cum art. 50 din Tratatul de la Lisabona nu prevede şi un interval privind începerea negocierilor, Bruxellesul nu poate obliga în niciun fel Londra să declanşeze procedura, iar liderii britanici, inclusiv dintre cei care au sprijinit campania, precum Boris Johnson sau noul premier nu prea se grăbesc în acest sens.

 

Alexandru Botu Adica, Doamna Smaranda Dobrescu: Adio, dar raman cu tine! Inca nu te-am perpelit destul.

 

Mihai Ion Turcu Scotia trebuie sa-si schimbe si forma de guvernamant din monarhie in republica. Ideea de a ramane sub coroana Angliei care nu maieste membra UE , scotia fiind, este greu de imaginat. Greu de imaginat si ca ar ramane regat aducand pe tron o dinastie scotiana (?).

Niciun comentariu: