marți, 16 august 2016

Sirul de amenintari cu motiunea de cenzura

Sirul de amenintari cu motiunea de cenzura – 11 iulie 2016


Prospectiv A-z

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că, în cazul în care Guvernul Cioloș ar intenționa să vândă o companie din domeniul strategic al României, partidul său convoacă Parlamentul în sesiune de cenzură și depune moțiune de cenzură.

Dragnea a fost întrebat duminică la România TV cum comentează faptul că Guvernul Cioloș ar intenționa să vândă câteva mine de sare din România.

"În primul rând, Guvernul Cioloș nu are niciun fel de legitimitate ca guvern interimar să vândă vreo bucățică, vreo piatră din România. Asta este exclus. Ca să poți să vinzi ceva în România trebuie să ai totuși în spate o susținere legitimă, o susținere populară și să prezinți argumente serioase pentru ca din România să plece ceva. Plus că asta este un domeniu strategic. La noi în programul de guvernare spunem clar: mai ușor cu privatizările de dragul privatizării. Dacă este o companie care este în pământ, care este praf și pe care statul nu poate să o rezolve, să o refacă profitabilă, da, dar companii care au venituri foarte mari, strategice, nu avem de ce să le vindem. Eu cred că dacă acest guvern încearcă să facă acest lucru atunci putem convoca Parlamentul într-o sesiune extraordinară pentru moțiune de cenzură", a afirmat liderul PSD.

Liviu Dragnea a mai spus că în situația în care vreun act al guvernului pune în pericol securitatea națională, siguranța națională, interesele strategice, atunci PSD va depune moțiune de cenzură, chiar dacă în acest fel s-ar putea ajunge la alegeri anticipate.

"Când au venit în Parlament să ia susținerea (Guvernul Cioloș - nr.) nu au vorbit de privatizări. Au spus că fac lucruri bune, că eficientizează unde e de eficientizat și că au o relație bună cu Parlamentul. Nu au făcut niciuna din astea. Vor să facă al treilea lucru — să vândă?", a spus Dragnea.
_________________
Pesedistii si-au adus aminte de monopolul de legitimitate ce-l au in Romania? Era si timpul!

 

Preda Mihailescu Democratie inseamna sa poti da vina pe altii pentru ca fac ce ai facut si tu!


Smaranda Dobrescu In urma cu vreo doua luni Calin Tariceanu a propus discutarea in Parlament a unei motiuni prin care sa-i fie interzis guvernului Ciolos sa aibe alte activitati decat cele de administrare curenta. Adica sa nu emita ordonante de urgenta, legi organice, sa nu faca reforme anuntate, sa nu vanda nimic. De ce o fi refuzat Dragnea acea propunere excelenta care ar fi rezolvat problema si nu ar incuraja diversi excentrici precum D-l Boc(pardon, Borc) sa propuna reducerea pe principiul doi la unu a personalului bugetar. ? Mie mi se pare total incoerenta atitudinea acestui lider terorizat de dosare.

 

Ioan Sorin Leoveanu Atunci cind ai bagat in faliment Fabrica de Apa Grea pentru ca nu poti sa vinzi productia si avind numai doua reactoare di patru, surplusul este prea mare si fabrica este una megalomana, este bine. Ca peste citiva ani se va termina stocul si vom fi nevoiti sa cumparam la pretul celor care produc si sa o caram peste tot globul, iarasi este bine si democratic. Atunci cind ai votat un guvern si l-ai investit, iarasi este bine, pentru ca acel guvern devine legitim la fel ca oricare alt guvern. Dar ce sa vezi, daca guvernul vrea sa privatizeze ceva nu mai este bine. Exista cai democratice de rezolvare a problemei, de ce atita zgomot si propaganda ?

 

Smaranda Dobrescu Un guvern de tehnocrati este un guvern legal, cu atributii restranse si fara llegitimitatea conferita de alegeri. El nu reprezinta pe alegatorul roman care nu l-a mandatat cu nimic. Ca s-a falimentat fabrica de apa grea este un gest echivalent in inconstienta cu distrugerea industriei de aparare.

 

Draghi Puterity Smaranda Dobrescu - "Tinerii frumosi si liberi" se descurca si fara apa grea, cat timp exista suficienta bere...

 

Ioan Sorin Leoveanu Asa este, dar aici o analiza atenta exclude ascunderea in spatele votului democratic. Nu cred ca atunci cind participa la alegeri, un intreg partid nu are competentele pe care sa isi bazeze guvernarea sau alternativele necesare unei politici economice

 

Smaranda Dobrescu Se vor aranja poate cu austriecii sa le vanda la un pret baban gazul metan extras din Marea Neagra, proprietatea noastra, unde avem si noi 10 procente din total concesiuni. Cred ca pana si principiala ta"mamica" si-a schimbat parerea despre energia nucleara.

 

Ioan Sorin Leoveanu Ce bine ca exista Marea Neagra si avem noi gaz metan, ca atunci au si Austriecii si Rusii si cine mai pofteste.

 

Smaranda Dobrescu Corect!!


Draghi Puterity Smaranda Dobrescu - Mamica nu si-a schimbat-o cu adevarat, ea intotdeauna a fost pentru energia nucleara. Dar dupa Fukusima s-a speriat rau de tot ca o sa o zboare furia populara pentru ca a revenit la o politica pro-nucleara, si a scos (intr-o saptamana parca) o lege cu energiile regenerabile. Lege pe care cu fiecare ocazie (gen campionate de fotbal) o mai ciunteste pe ici pe colo in punctele esentiale. In ritmul actual, trecerea completa pe energii regenerabile o sa dureze 100 de ani...

http://www.heise.de/tp/artikel/48/48772/1.html

Energiewende in 100 Jahren?

Die Große Koalition drosselt den Ausbau von Wind- und Solarenergie

HEISE.DE|BY FRANZ ALT

 

Ioan Sorin Leoveanu Cu energia nucleara este greu tare. Noi avem reactoare cu uraniu saracit, cele mai moderne. Reziduurile produse de ele sunt folosite in cele normale, unde produc din nou energie, si de acolo, am putea obtine un reziduu bogat in Plutoniu, care reprezinta problema adevarata. Se pot obtine bombe sau depozita in conditii exceptionale de siguranta. Nu am descoperit noi apa calda, nici pe cea grea sau super grea.

 

Smaranda Dobrescu Draghi Puterity , oare de ce la ultima intalnire de la Paris cand s-a decis procentul necesar a fi respectat pentru a se reduce emisiile de bioxid de carbon, nu s-a facut un pas mai departe sa se spuna in cat timp?

 

Ioan Sorin Leoveanu Draghi Puterity , berea si aglomeratia sunt compatibile. Cu cit sunt mai desi bautorii, cu atit creste temperatura, transpira si au nevoie de alta bere. Asa ca de unde bani de asigurare medicala?

 

Smaranda Dobrescu Ioan Sorin Leoveanu MI-ati amintit de rigoarea si chiar teroarea in care lucram pentru ansamble sau subansamble pentru Cernavoda. Cate file de proceduri, cate controale, !! Uneori lucram si cu garda discreta la usa laboratorului.

 

Ioan Sorin Leoveanu Si francezii ne amenintau ca atunci cind vom da in folosinta Cernavoda ei se vor muta din Europa. Le-au luat-o Englezii inainte.

 

Draghi Puterity Smaranda Dobrescu - Pentru ca mamica mizeaza temporar pe carbune... Nu poate reveni la energia nucleara, pt. ca 95% din populatia Germaniei o refuza. Are nevoie de timp pentru ca energiile regenerativa sa prodduca bani pentru "cine trebuie", adica pentru marile concerne. De aceea incurajeaza disproportionat doar eolienele off-shore, si mai exact pe cele care au fost preluate de fonduri de investitii. Modelul actual, descentralizat, cu milioane de producatori mici si mijlocii, indivizi sau comunitati, e descurajat cel mai puternic sub diverse pretexte, de genul ca destabilizaza reteaua de energie (de fapt opusul e adevarat, pentru ca se consuma mai mult local, ceea ce e si mai eficient, pt. ca trebuie s se transporte mai putin si pierderile [care pot ajunge la 40%] sunt mai mici).

 

Draghi Puterity Ioan Sorin Leoveanu - Oricum mai bine o bere rece decat apa. Chiar si grea... ;)

 

Smaranda Dobrescu Draghi Puterity Populatia nu mai primeste subventii daca trece pe eoliene sau energie solara? Eu, care ar fi trebuit sa fi stiut motivul inca ma tot revolt ca am fost obligati sa inchidem unele exploatari miniere eficiente, in timp ce englezii si polonezii nici treaba nu au. De fapt polonezii cred ca au revenit si le-au scos din conservare. Conservarea e un lucru destept care te apara de labilitatile politice si de lipsa de perspectiva la fel de non-politica.

 

Ioan Sorin Leoveanu Smaranda Dobrescu , am auzit un Presedinte care avea linga el un Director SRI cum il certa in legatura cu retetel de combustibili pentru Candu pierdute dupa revolutie, dar il linistea spunind ca acum daca le cauti le gasesti pe Internet, sic. Apropo de partide si modul de obtinere a votului popular.

 

Smaranda Dobrescu Draghi Puterity faci si tu atat caz pentru un neutron in plus in nucleul atomilor de hidrogen!! :-)

 

Smaranda Dobrescu Ioan Sorin Leoveanu Unii spun ca pe internet gasesti si arme si virusi noi, etc. Nimic nu ne mai mira. Numai eu care caut un ceai inofensiv aflat pe toate dealurile, nu-l gasesc, neam!! Ei, ala costa 5 lei!

 

Ioan Sorin Leoveanu Da, teoretic se gasesc de toate pe internet, nu am insa incredere in mai nimic gasit acolo. Ce ar rezulta daca s-ar apuca cineva sa faca combustibili nucleari de pe goagal si sa-i si vinda? Ar fi ca tortul de morcovi. In legatura cu apa grea, cu neutronul nu ar fi o problema, cind lipseste insa neuronul, apar problemele, Doamne fereste. Poate sa cada si Guvernul si sa te trezesti cu Dragnea tipind ca nu vindem sarea. (O dam degeaba) O politica de dezvoltare bazata pe sare, gaz si chimie, nu se poate. Tit, sa vina investitorii sa cumpere sarea, sa ia gazul sa dea redeventa ca o sa cumparam noi ingraseminte si plasticuri ca ne-am imbogatit din redeventa. Si la o adica facem si agricultura bio si mincam vegan.

 

Draghi Puterity Smaranda Dobrescu - populatia nu primea subventii, in sensul propriu al cuvantului, ci doar garantia unui pretz de vanzare pe 20 de ani si prioritate fata de celelalte forme de generare de energie. Acest pretz garantat a tot scazut in paralel cu alte masuri de limitare a instalarii de panouri fotovoltaice (unele pasate la UE ca sa le impuna ea) s.a.m.d..

Totusi, industria solara inca mai supravietuieste pentru ca pretul de productie a scazut atat de mult sub prezul de livrare a energiei electrice incat se poate vinde direct celor interesati (si e o schema care aduce rendite de 5-6% pe an celor care investesc in astfel de instalatii, ceea ce in ziua de azi e foarte mult). A redus insa masiv atractivitatea pentru investitiile in instalatiile mici, individuale. 

P.S. Tu ai temeri ca unii coprospectivi s-ar putea sa nu stie "formula apei grele"? ;)

 

Smaranda Dobrescu Draghi Puterity , ai dreptate cu formula apei grele, si ma rusinez. :-(

 

Draghi Puterity Era o gluma, Smaranda! De fapt impungeam si eu o victima colaterala.Poate eu ar trebui sa ma rusinez.

 

Smaranda Dobrescu Draghi Puterity si eu am luat-o ca pe o gluma , dar valabila! Acum, ce sa facem, ne vom rusina amandoi! :-)

 

Draghi Puterity Cum de ciripeste Dragnea? E Lulutza plecata in vacanta?

 

Mihai Ion Turcu Guvernele Romaniei trebuie puse sub interdict, toate. Subsolul trebuie decretat constitutional bun inalienabil al natiunii. (Candva cu vre-o 40 de ani in urma, am fost cofondatora al Asociatiei Chinologice din Romania. Exista o rasa de ogari "Afgani". Un britanic a voit sa cumpere de la un bastinas un exemplar. " I-mi vindeti cainele acesta?" . "Acesta nu este un "caine" este un afgan care nu se vinde".

Niciun comentariu: