marți, 16 august 2016

Despre Summitul NATO

Despre Summitul NATO – 9 iulie 2016

Prospectiv A-z


Smaranda Dobrescu In presa romaneasca a aparut cam peste tot informatia ca Rusia are deja la Sevastopol plasata flota sa iar Obama si Erdogan au vorbit la summitul de la Varsovia despre cresterea prezentei NATO la Marea Neagra - surse 
Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, dupa prima zi de Summit: "Am discutat despre planurile pentru brigada multinationala NATO in Romania, plus preluarea capacitatii scutului antiracheta. Decizia despre prezenta navala NATO la Marea Neagra - aminata pentru octombrie " - Hotnews.

Prospectiv A-z .
"Am discutat despre planurile pentru brigada multinationala NATO in Romania, plus preluarea capacitatii scutului antiracheta." 

Preluarea capacitatii scutului e facuta pentru a-i asigura pe EUropeni ca SUA nu se joaca cu pielea lor, dar poate cineva, va rog, sa explice ce-i cu aceasta brigada multinationala?

Smaranda Dobrescu Cererea de infiintare a brigazii multinationale a fost propunerea noastra, la pachet cu flota din Marea Neagra. "Comparativ cu cele patru batalioane din Polonia și Țările Baltice, state NATO care au acționat unitar și complementar, România și-a asumatun obiectiv cutezător pe care la summitul NATO îl concretizează, și anume brigada multinațională. 2000 de militari români vor fi în permanență prezenți în componența acestei brigăzi, în vreme ce peste 1000 de trupe aliate vor contribui. Negocierile în acest sens continuă, însă Bulgaria, Polonia și SUA vor participa cu certitudine."(caleaeuropeana.ro)
Stirea e prezentata peste tot de presa noastra ca o mare victorie a noastra. Oare Romania e mai securizata fata de rusi cu aparatura, tehnica militara si trupe de razboi in coasta lor? Oare ce anume justifica atata entuziasm si aer victorios dupa Varsovia? Se pare ca totusi comandantul NATO, trecand peste parerea lui Obama a avut inspiratia sa amane hotararea cu prezenta flotei pana dupa discutia programata NATO-Rusia in vederea incercarii de detensionare a relatiilor.

Doina Nicolescu 2000 soldati romani si 1000 soldati straini nu cred ca sunt tocmai o forta de aparare. Salut amanarea hotararii privind crearea unei flote militare. A fost informat presedintele nostru cat costa Romania participarea la aceasta flota? Chiar avem bani pentru asta?

Smaranda Dobrescu Costa, oricum mai mult decat cei 2% care trebuie alocati la n obiective. In schimb, suntem lideri regionali in probleme de aparare! Gadila placut urechea unui presedinte. Si in 1996-2000 presedintele isi dorea cu ardoare acest titlu!



Prospectiv A-z . 
Fostul președinte Traian Băsescu a declarat duminică seară, la România TV, că preşedintele Klaus Iohannis a avut "o declaraţie neghioabă" la finalul summit-ului NATO de la Varşovia.

"A ieşit ca unul care nu înţelege de ce a fost acolo; eu îi spun că a fost cam degeaba. România a vrut o flotilă sub comandă NATO, ceea ce nu s-a întâmplat. România a dorit să abiă acelaşi tratament ca ţările baltice şi Polonia pe flancul sud-estic, ceea ce iar nu s-a întâmplat. Cât priveşte dislocările de forţe în Letonia, Lituania, Estonia şi Polonia - se vorbeşte despre batalioane de luptă, iar la noi se vorbeşte despre o brigadă de antrenament. Flancul nord-estic primeşte trupe ale altor state, noi suntem cu trupele din flancul estic. România rămâne cu 2000 de militari pe care îi aveam aici oricum şi Bulgaria cu 400 pe care îi avea oricum. Iar Polonia cu o companie de logistică la schimb cu cea pe care o dăm noi. Noi nu avem un aport internaţional, pozitiv, peste forţele armate ale statului. Pe noi NATO ne apără foarte bine, dar a fost o confuzie în capul decidenţilor români. În comunicatul summitului se vorbeşte despre faptul că NATO face o demonstraţie că poate să-şi apere aliaţii prin detaşarea acestor batalioane. Scrie negru pe alb. Nu a vrut să extindă demonstraţia şi în sudul flancului estic, pentru că nu doreşte o tensionare la maximum a relaţiilor cu Rusia", a spus Traian Băsescu.

"Preşedintele în funcţie a avut o declaraţie neghioabă. Nu a reuşit decât să-şi pună propriile trupe sub steagul NATO. Dar chiar dacă sunt militari NATO, îi plătim noi. E OK, dar e doar pentru antrenament. Noi nu avem un aport peste capacitatea noastră, dar asta nu înseamnă că suntem mai puţin importanţi. România nu este dezavantajată petru că avem aici sctul antirachetă care este apărat cu aviaţie, cu forţe navale cu orice. Dacă Marea Neagră va deveni zonă de risc major, avem unităţi care sunt în situaţia de gardă avansată şi se instalează în teatru de posibil război în maximum 48 de ore", a mai spus Băsescu.

Totodată, Băsescu a comentat o declarație de la finalul summit-ului NATO de la Varşovia, a lui Klaus Iohannis care a subliniat că a obţinut includerea în declaraţia finală a unui punct la care "personal" ţine "foarte mult", privind ameninţarea la adresa democraţiei şi a statului de drept pe care o reprezintă "proasta guvernare şi corupţia".

"Aici reinventăm apa caldă. Nu cred că acesta este un succes al României, este o teorie lansată de mulţi ani şi nu se adresează numai României. Pentru că sunt state mult mai corupte decât România şi e foarte bine că s-a introdus. Să nu credeţi că în Grecia, Italia sau Ucraina, stat partener, problemele de corupţie sunt mai mici. Numai că noi ni le punem în vitrină. Asta e altă socoteală. Aici preşedintele chiar se pune singur într-o situaţe ridicolă. Afirmaţia că proasta guvernare şi coruţia aduc atingere securităţii naţionale este în strategie încă din 2005. Este foarte bine că acum aceste exigenţe sunt puse în faţa tuturor statelor, nu doar a României şi Bulgariei. Dar eu nu cred că dl. Iohannis a introdus această formulare; este o formulare americană pentru că şi ei în ultimii trei ani pun mare accent pe anticorupţie", a spus Traian Băsescu, la România TV.

Smaranda Dobrescu Presedintele actual cat si cea care i-a luat interviul dau impresia ca nu stiu ce s-a intamplat la Varsovia, orbiti de ideea ca tot ce au cerut romanii- si de data asta au stiut ce sa ceara, nu ca zilele trecute in UE (!!) s-a indeplinit O informatie utila ar fi aceea ca tarile europeme nu doresc sa-si faca armata proprie si sa-si asigure securitatea continentului singure. 
Ce spune Basescu pare mai aproape de realitate doar ca sustine totul pe dos decat a facut-o pana in 2014. Inclusiv el vede ca nu mai suntem atat de corupti precum alte tari. Despre Deveselu, opera lui, nu vorbeste prea mult. Presedintilor le e dat sa fie mai pe faza cand au un alt unghi de apreciere al lucrurilor?

Preda Mihailescu "Presedintilor le e dat sa fie mai pe faza cand au un alt unghi de apreciere al lucrurilor?" - Raspunderea este ea un unghi, o dreapta, sau un spatiu? Caci de raspundere vorbim aici ...

Prospectiv A-z .
...poa' sa ninga, poa' sa ploua, KWJ si tras axa noua!

http://www.cotidianul.ro/noua-axa-a-lui-iohannis.../



Prospectiv A-z .
Nevotantul
+9
Domnul Președinte nu prea știe atitudinea poloneză față de români de-alungul istoriei. În secolul XIV un domintor moldovean cheamă un episcop catolic polonez cu intenția de a ne integra în marea familie europeană. Numai că "vlădica polon" (N. Iorga Istoria lui Stefan cel Mare) s-a preocupat numai de polonizare și a fost alungat. Stefan cel Mare spre a avea liniște la nord acceptă vasalitatea față de regii Poloniei pentru Pocuția. După un deceniu polonezii intră în Moldova ca dușmani și sunt nimiciți la final în bătălia de la Codrii Cosminului. N. Titulescu pleacă de la șefia Ligii Națiunilor prin mașinații poloneze care urau succesul României Mari. In 1941, cu riscul pedepsirii de către atotputernica Germanie a lui Hitler, România le-a salvat Tezaurul și partea din Armată grație cărora au avut guvernul și armata din exil. Drept mulțumire, în perioada comunistă în CAER și Pactul de la Varșovia au prigonit Romînia cât au putut. După refuzul bulgarilor la Marea Neagră, urmează al polonezilor care au de exportat mere și lapte la ruși. Lăsați-l la Sibiu să înfunde pe scenă cepul de la butoi, de marea și cu mare fast sebare a berii. 


??????
-4
Sa observam va "valorile" siatemului in privinta prezentei de trupe straine pe teritoriul national ar fi suferit transformari spectaculoase de la mandatul lui Traian Basescu la cel al lui Johannis ? Pe de alta parte ,asemenea acorduri sau completari ale acordurilor, considerati ca mai trebuiesc ratificate si de parlament si avizate de CCR , cel putin din perspectiva principiului "suveranitatii" ?
Observati oricum ca odata ajuns la CCR un astfel de acord verificarea este una de ansamblu si nu una punctuala ? Deci, considerati ca CCR are atributii si in ceea ce priveste verificarea incadrarii acordurilor ulterioare in limitele formei initiale a Tratatului NATO negociat si adoptat si ale Constitutiei Romaniei si in masura in care parlamentul consimte se ajunge si la revizuirea acordurilor initiale ? De ce considerati ca Traian Basescu ar fi adoptat o pozitia prin care exprima opinia nemodificarii acordurilor anterioare ?

Santa Klaus
+3
Disperarea innecatului. Se agata de orice "axa", bate campii disperat doar ca sa se auda,.. si singur,.. caci nu mai vrea nimeni un aliat imprevizibil, ultimul din europa. Insa mai intreb,.. Exista un CSAT,. unde sunt alde astia cu stele si dotttorate. Oare astia stiu ,sau lasa pe Johannis singur la ananghie ?

raulescu
+4
In loc sa va ocupati de razboaie-sistem antiracheta util altora(!!),trupe NATO in Ro, soldati in Afganistan( ce apara ?), soldati in PL,aparare la M Neagra- mai bine v-ati ocupa de creat locuri de munca !!.Ce faceti voi inseamna bani aruncati, scandal artificial cu rusii, impozite,SARACIE !!! Sunteti slabi la minte !!!

Radu
+4
Ce axa mai vrei si tu, JohAnnus?...Nu ne-a ajuns cretinul alalalt cu axa lui?...Vreti voi si ilegalistii din CSAT sa stati pe o axa...ciorile naibii! Polonia a declarat ca vrea cu America, dar nu vrea cu Uniunea Europeana...ai schimbat cumva macazul si nu ne spui si noua...ne pregatim de Roexit?...sau noi suntem mai ai dracului si vrem si cu Europa si cu America, sa-i pupam in cur pe toti?...sau sa facem cum zicea Gazosu', cu Marele Licurici...Ati pregatit deja imprumutul pentru achizitionarea de armament second hand de la Marele nostru "prieten"? Unde este armata romana, cretinule?...Ne trebuie brigazi internationale pe teritoriul Romaniei, ca sa ne apere? Ati cerut acordul acestui popor ca sa aduceti trupe straine pe teritoriul nostru? Sau CSAT-ul ilegal hotareste pentru el?...Mai devreme sau mai tarziu, cu tot DNA-ul vostru masluit, o sa ajungeti unde va este locul pentru tradare...impreuna cu ei... Asa sa ne ajute Dumnezeu!


JE SUIS RARINCA
+5
Dupa ce un individ cu origini incerte, si ala fost prezident al Romanilor a supt-o marelui Likurici mai bine de 10 ani, dupa propia exprimare . Acum vine si acest purtator de Nutrii in Cap , si doreste si dansu in continuare sa o suga marelui licurici, dar cu o conditie mai speciala . Doreste sa o suga marelui Likurici prin invaluire , adica pe axa Varsovia -Washington dupa propia declaratie. Putem sa ne opunem acestei placeri, eu spun ca nu prea putem sa ne opunem.!! Stelu ..

ProUSA
-4
Asteptam cu drag si nerabdare cumparatorii de bunuri romanesti dar si investitorii americani si polonezi.


JE SUIS RARINCA @ ProUSA
+5
Care bunuri romanesti bai ..Gagauta-Proasta. Romania mai are economie?? Romania mai are Industrie?? Romania mai are Agricultura?? Romania mai are cercetare?? Romania mai are Sanatate?? Mai are Invatamant. Extractie a carbunelui a petrolului, combinate petro chimice etc. Ai idee Guzgan Prostan cat mai apartine Romanilor din actuala economie. Tot ce a construit Nicolaie Ceausecu [[poporul ]] in cei peste 40 de ani , de la Hidrocentrale, Termocentrale, Metru, Casa Poporului , Combinate nu mai apartin Romanilor Cretinopat Sifilitic, sau au fost distruse de catre noi democrati cotropitori. Pe ce pamant traiesti imbecilule?? Romania este o colonie in toata regula Bastard Jegos.!![[ Stelu ]]


romanul furat
+9
Va feriti de rusi d-lor din politica? Dar de poporul roman-de care va bateti JOC de 26 ani- cine va apara ?

scott
+1
Aceasta este o stire buna, poate ca demnitatea poloneza sa ajunga si in Romania, ca pana acuma doar nevertebrate sau ghiocei am avut !

Smaranda Dobrescu Eu nu inteleg de ce Summitul s-a facut inaintea si nu dupa intalnirea NATO-Rusia. Negocierile si discutiile, tu alianta militara, NATO le porti cu cei care ti se opun nu cu cei care ti se supun orbeste si inca ceva pe deasupra. Ar fi putut sa evite idei nastrusnice cu axe, cu obosirea CSAT-ului cu numar de militari si cu comandarea acestora, etc. Si mai ales nu am fi fost in postura sa cerem flota si aparare aeriana la Marea Neagra.

Prospectiv A-z . 
Fara acel decor, nu l-am mai sudalmi pe KWJ, ci ne-am duce direct la sursa....
.
Smaranda Dobrescu Iata un alt punct de vedere privind participarea, afirmarea si castigurile Romaniei la Summitul NATO (via Gheorghe Gradinaru)
http://www.biziday.ro/.../de-ce-romania-fost-un-fel-de.../



Prospectiv A-z .
Acest comentariu merita o postare separata, atat de mult da de gandit!

1) Romania nu-i parte egala din socotelile de aparare ale NATO pe motiv ca a ramas exact ca in ianuarie 1990, o tara la rascrucea vanturilor? In alte cuvinte, rusii inca au un drept de veto si/sau planul Vestic a RAMAS ACELA DE DESFIINTARE?
2) Romania nu-i parte egala din socotelile de aparare NATO pe motiv ca prin destructurarea dirijata de VEST si implementata de premiantii Romaniei s-a redus pana la ZERO capacitatea de auto-aparare? De fapt, este Romania o vulnerabilitate din cauza incapacitatii multilateral-dezvoltate?

Bazat pe cele de mai sus, 
3) Care ar fi viitorul Romaniei, respectiv al romanilor? Insurectia sau asignarea romanilor pe bgucati unor tutelari vecini?

4) Ma intreb daca cel putin unii din noi nu suntem prea duri cu KWJ & Ciolos? Am scris Ciolos si nu guvernuLUI care are clar multe elemente impuse.

Smaranda Dobrescu Pluteste o senzatie dupa atatea rezumate ale Summitului scrise si percepute de catre jurnalistii romani insotitori ai delegatiei de genul " aici, in spatiul nostru va fi teatrul de operatiuni si nu-i rau, semn ca suntem importanti si chiar lideri zonali". Nu contam economic, faptic, istoric, almanahuri si tratate de istorie ne acorda doua randuri, dar in sfarsit vom conduce chiar noi o companie multinationala! Wow!!



Oficial ne merge bine. Din cauza neclarităţii poziţionării strategice a României, dar şi a preocupării autorităţilor…

Prospectiv A-z .
GG, Oana Popescu ne ofera un bun rezumat si zero analiza. Dintre cele doua fete ale tatei, Oana n-a fost politehnista!

Eu raman la comentariul adaugat la postarea facuta de Smaranda Dobrescu mai la deal.

Mihai Ion Turcu Ce scrie in final articolul si ce observa si Domnul Prospectiv A-z explica situatia.Romania devalizata de amatorii de chilipir cu concursul clicilor zise politice care guverneaza tara, nu poate comanda si plati o f;lota de razboi opozabila tehnic si numeric flotei ruse a MN. plus aviatia.Bulgaria poate si mai putin si pe Turcia care se otomanizeaza nu ne putem baza.Pentru apararea costelor putem conta pe rachetele americanilor si eventual pe artilerie (stiam construi obuziere). Ce numim noi armata nu mai este semnifictiv si a fost cultivat cu succes defertismul ( nu a fost si nu este cazul Poloniei ).In Romania avem un singur general cu eperienta de razboi actual efectiva (Seful SMG din fericire) restul sunt niste functionari sau favoritii unor clanuri zise politice. Exista o regula in armate, cand se intra in razboi sau se aduna norii razboiului (?) se schimba comandantii de pace cu oditeri superiori de comanda de trupe efectivi, ridicati la grad de general. Cu Rusia urmeaza sa se poarte tratative SUA- Rusia, NATO-Rusia. unele confidentiale Germania-Rusia, Turcia-Rusia si altele secrete Bulgaria-Rusia, Serbia-Rusia si posibil Ungaria-Rusia. Sigur nu Romania-Rusia. Ce s-a spus "sa nu ne ambalam prea mult pornind de la declaratiile sfidator-ironice ale Rusiei la adresa Romaniei" (Secretarul General Nasto). nu sunt vorbe fara acoperire. La acel nivel nu se fac afirmatii publice gratuite. Imperiul Rus , indiferent de cine domenste are o politica istorica privind Balcanii si stramtorile. Bariera este inca Turcia spre mediterana si desigur Anglia spre Atlantic. In politica de etapa Rusia va incerca sa redobandeasca Odesa cu regiunea, Buceagul, Gagauzia, posibil R.Moldova si intr-o conjuntura favorabila Dobrogea spre a avea granita terestra cu Bulgaria. Presa rusa publica o harta de prin sec. al XVII-lea in care este figurata Moldova fara Basarabia si sudul maritim, Muntenia cu granita pe Dunare, fara Dobrogea si Transilvania, fara Banat si Partium, granita sud-est, sud vest fiin cu Iperiul Otoman (Razboaiele ruso-turce au urmat, ca si razboaiele habsburgic-turce). Cam asa se pare ca vede Rusia Romania ca fiind "la locul ei", neinteresanta in perspectiva panslavista fiind latina cum neinteresanta este Polonia mai catilica decat oricare alt papa decat Fericitul Papa Ioan Paul al II-lea. Evident Rusia, un mare imperiu continental, cu misiune eshatologica pravoslavnica, in care rusul crede, incearca sa-si refaca substanta. Fata de aceasta Rusie suntem vulnerabili privind in primul rand interesele noastre maritime, daca le avem si daca credem ca ole putem fructifica, deocamdata nu ( nu mai avem flota comerciala, flota de pescuit, nici flota militara , nu mai construim nave, am avut doar un presedinte marinar, precum Ungaria un regent amiral dupa ce pierduse singurul port maritim pe numele sau Pula.


Adina Arvanitopolde la un summit la altul.
Simone Martini | Guidoriccio da Fogliano, Palazzo Pubblico, Siena

Smaranda Dobrescu via Ioana Muresan"DACĂ TOATE FORŢELE NATO SE ÎNGRĂMĂDESC CĂTRE MAREA BALTICĂ, CU FORŢE ŞI MIJLOACE GERMANE, AMERICANE, POLONEZE, CEHE, ETC, IAR ROMÂNIA ESTE DATĂ PE MÂNA STRATEGILOR ROMÂNI DIN "BRIGADA MULTINAŢIONALĂ" ŞI PRIETENILOR BULGARI CU CARE SUA...See More
MI SE PARE MIE, SAU ROMÂNIA A FOST DEJA SACRIFICATĂ?



EPOCHTIMES-ROMANIA.COM|BY EPOCH TIMES

Niciun comentariu: