joi, 18 august 2016

Sclavii din Romania

Sclavii din Romania – 13 iulie 2016

Smaranda Dobrescu
 

Se intampla in Romania, tara europeana in 2016: se intampla de aproape 8 ani ca zeci de oameni cu dizabilitati oarecari si cu vulnerabilitati sa fi fost rapiti, sechestrati, tinuti in lanturi, folositi ca sclavi. Nu pot crede ca familiile respective nu au anuntat Politia in tot acest timp. Pot presupune in lipsa altor explicatii ca politia, Diicot-ul nu mai trateaza cazurile de disparitie a unor romani batuti de soarta. Rusine mai mare nu am incercat in ultimul timp.

 

 

Sclavii din Argeș erau bătuți, umiliți, hrăniți cu resturi

Este de neimaginat ca în România anului 2016 să existe stăpâni de sclavi și sclavi. Această situație revoltatoare a fost descoperită în satul Gămăcești, comuna Berevoiești, din județul Arges. O localitate ca o fortăreață în care intrau numai sclavii și nu mai ieșea nimeni. Zeci de oameni sărmani, ad...

COTIDIANUL.RO

 

Prospectiv A-z
1) Din statisticile saraciei nu poate reiesi o asemenea stare de fapt. 
2) Ma indoiesc ca situatia asta este prezenta doar la Berevoiesti; in alte forme stim de existenta traficului de persoane si exploatarea acestora, dar cumva am devenit imuni....See More

 

 

List of countries by incarceration rate - Wikipedia, the free encyclopedia

EN.WIKIPEDIA.ORG

 

Adina Arvanitopol http://voxpublica.realitatea.mobi/poli.../117227-117227.html

 

 

Nimeni n-a văzut timp de 8 ani sclavii din Berevoiești care tăiau ilegal pădurea…

VOXPUBLICA.REALITATEA.NET

 

Prospectiv A-z .
Nu pot da 'like' materialului dvs., dar e de apreciat. Va multumesc. 

Aprecierea in ce ma priveste vine dela suspiciunea ca in Romania trebuie ca exista multe state in stat. Adica decentralizarea de care tot aduc vorba e doar proiectul legal care sa transforme realitatea de jure. Mi-e teama ca de facto, Romania are o statalitate variabila cu comenzi multiple.

Este imperativ ca Romania sa-si refaca statalitatea! La orice cost vanturat de vanzatorii de bau-bauri.

Daca suntem de acord cu cele de mai sus, ce anume transformari efectuate in ultimii 26 de ani trebuie corectate/anulate/combatute in sensul refacerii statului functional? Cu cat mai precise raspunsurile, cu atat mai bine. De exemplu, s-au justificat atatea cu notiuni precum democratia, libertatea, dreptul la proprietate... Ar fi ceva de facut in jurul notiunilor de acest fel?

 

Smaranda Dobrescu Statul nefunctional si ipocrizia notiunilor de democratie, etc se manifesta prin lipsa de coeziune a societatii (lipsa de reactie, frica) datorate lipsei unei justitii drtepte.

 

Smaranda Dobrescu La o reactie puternica a romanilor, de data aceasta ancheta atat de tarziu inceputa va descoperi faptele, sper. Ca interlopii, indiferent de etnie cauta in primul rand sa-si cumpere linistea cumparand decidentii locali, asta este de-acum un obicei incetatenit bazat pe o formula aproape sigura. Ma intreb totusi ce a facut comunitatea locala, ce au facut satenii care vad si iau aminte la orice miscare? Asta e Romania profunda? O mana de oameni inspaimantati, neincrezatori in dreptatea lor si deloc in justitie? Nu mai prezentam coeziunea unei societati..Cu cine sa construiesti proiecte majore de tara?


Mihai Ion Turcu Putem vorbi despre "marginali", termen sociologic, fara speciicatii.Daca se doresc solutii, specificatiile sunt necesare pentru ca au geneza specifica si cer abordari specifice.Un sistem social poate suporta un numar de marginali, cand acest numar este mare si sporeste, sistemul intra in dificultate cu risc. In cazul de fata este vorba despre tigani, trebuie spus pe fata si abordata problema acestei lumi paralele care nu poate exista autonom , exista pe seama corpului social.Si supraaglomerarea inchisorilor se leaga spre 50% de aceasta speta de marginali.Niste calcule atente vor arata cat cheltuim pentru a gestiona defectuos problema, bani care ar putea fi investiti in solutii daca problema ar fi abordata de la radacina.

 

Prospectiv A-z .
Aha, cineva cu curajul sa spuna ca stapanii de data asta sunt tiganii--in mass media n-am vazut decat referinte oblice. 

Prima reactie este sa vad continuarea filmului de care/mi vorbeste TOATA lumea, Aferim! Tiganii romani s-au transformat din robi in inrobitori. Halal!

 

Prospectiv A-z .
"Ministrul Muncii Dragoş Pîslaru a declarat, duminică, la Digi 24, că există suspiciuni de trafic cu copii și prostituție în orfelinate din România, menționând că a primit date alarmante de la serviciile de informaţii şi că a cerut anchete, care acum sunt în desfăşurare.

„Din păcate am încă nişte cazuri în zona de sud-est a țării unde există suspiciuni de trafic de persoane și prostituție legate de instituțiile care găzduiesc copiii în numele statului. E vorba de instituții ale statului în care este suspiciunea că a fost trafic de copii, instituții de protecții. Sunt mai multe instituții, cel puțin 4-5 instituții unde se fac anchete", a afirmat ministrul."

gaya
0
Daca in 2004, nu iesea BASESCU cu PDL-ul lui, in ROMANIA se dadea semnalul de incepere a MAIDANULUI, sau a REVOLUTIEI PORTOCALII, acolo trebuie cautat RAUL care a cuprins ROMANIA, intoarcerea in EVUL MEDIU, impartirea ROMANIEI intre BULIBASII care au coordonat taierea la FIER VECHI A INDUSTRIEI ROMANESTI, asa cum a marturisit SOV. MAGUREANU cu SOROS , cel care foloseste RROMII, pt. compromitere ROMANILOR in toata LUMEA.Apoi BIVOLARU cu MONICA MACOVEI, cea care a distrus SISTEMUL DE JUSTITIE din ROMANIA. Tot ea cu PORTOCALII au dat LEGEA RESTITUTIO IN INTEGRUM, care fara limita de timp si bani, A SECATUIT ROMANIA, prin traficul DE FALSI MOSTENITORI, retrocedarea unui intreg SAT cu ACTE FALSE, nici o televiziune nespunand NUMELE JUDECATORUL. De ce pot spune ORICE de ROMANI , nu patesc nimic, dar nimic de alte minoritati etnice? In FRANTA, au spus : CETATEAN FRANCEZ de ETNIE TUNISINA, dar la noi DE 26 DE ANI santem CIUCA BATAILOR. PORTOCALII, si-au schimbat doar culoarea DAR SANT aceeasi care au distrus ROMANIA. Acum DISTRUG PNL, implicit ROMANIA. Daca PNL , ramanea curat, PATRIOT, ar fi avut acum CEL MAI MARE PROCENT dintre PARTIDE.


Ca in evul mediu timpuriu @ gaya
0
Dezintegrarea morala a inceput mai demult, de cand cu nimicirea fizica a elitelor culturale, a cetatenilor cu o buna pregatire profesionala ( indiferent care) si o stare morala traditionala, a decapitarii capitalului autohton, a mentalitatii pozitive privind responsabilitatea si a simtului datoriei si s-au inlocuit cu tot felul de nepregatiti, aserviti, impostori, gargaragii, nechemati, cu ochii pe banii publici si cu mainile in ei, cu o mentalitate de slugi hoate, complice cu rau-facatorii, ignorante, dar arogante, adunate in grupuri institutionale cu nume pompoase.


Santa Klaus
0
"Suspiciuni "?? Pai voi cand aveti cazuri clare, demonstratii repetate.. voi tot mai aveti suspiciuni ? 

Ioan B.
0
Domnul ministru, in caliatatea sa de tehnocrat, ar fi trebuit sa pecizeze daca este vorba de simple suspiciuni sau de "suspiciuni rezonabile".

http://www.cotidianul.ro/suspiciuni-de-trafic-de-copii.../

 

 

Suspiciuni de trafic de copii și prostituție la mai multe orfelinate

COTIDIANUL.RO

Niciun comentariu: