marți, 16 august 2016

Militarizarea sau demilitarizarea Marii Negre?

Militarizarea sau demilitarizarea Marii Negre? – 15 iulie 2016


Smaranda Dobrescu
 

Actualul premier bulgar, Borisov, in contradictie cu presedintele bulgar cere din nou demilitarizarea completa a Marii Negre, o reiterare a problemei justificata si la Varsovia. Sigur ca se grabesc unii sa declare ca de fapt apara interesele Rusiei de a nu fi obligata la noi cheltuieli (flota de la Sevastopol se pare ca e doar o amintire), dar sunt si voci care indica interesul lui Borisov de a candida la presedentie. De aici rezulta ca populatia Bulgariei nu-si doreste flota la Marea Neagra. Ma intreb de unde a dedus presedintele nostru care "apara interesele romanilor" ca e nevoie neaparata de prezenta acestei flote?

 

 

Premierul Bulgariei propune demilitarizarea Marii Negre

Boyko Borisov susţine în continuare că din Marea Neagră ar trebui retrase orice forţe militare. Premierul bulgar vrea o zonă demilitarizată, fără nave şi submarine de…

DIGI24.RO

Lik

Ioan Sorin Leoveanu Nu cred ca la Sevastopol este o umbra a flotei Ruse. Sunt fregate noi, cel mai nou portavion se pregateste sa intre in dispozitiv, submarinele cele mai moderne pe care Rusia le are, rachetele de croazierera si interceptare de ultimul tip, o aviatie puternica. Problema este pretul pe care va trebui sa-l platim noi ca sa putem tine pasul cu ce au acum acolo. Avantajul ar consta in pregatirea unei flote care sa faca fata unei probabile noi rute de migratie dinspre lumea musulmana. Aici, rachetele, torpiloarele si alte multe dotari ultramoderne nu prea ajuta mult. Numarul conteaza dupa parerea mea. La nevoie, marea trebuie inchisa considera Rusii, dupa ceea ce apare la ei in presa.

 

Smaranda Dobrescu Propaganda de toate felurile isi spune cuvantul. Citeam zilele trecute ca flota de la Sevastopol ar fi o amintire, un fel de port unde sa garezi actuale epave, odata fregate de razboi, in urma cu zeci de ani. Indiferent de dotarile actuale ale rusilor, ideea cu mare inchisa destinata prospectiunilor si pescuitului imi pare a fi solutia de preferat. Si de oponenta unei tari riverane, indiferent ce explicatie se afla, trebuie tinut cont.

 

Preda Mihailescu Demilitarizarea de catre oricine in afara de rusi, banuiesc!

 

Ioan Sorin Leoveanu Da, pina la urma propaganda va destabiliza deciziile majore si pe asta se mizeaza. Probabil ca se va gasi o solutie si aici, dar in acest moment pentru noi, aceasta solutie este foarte scumpa. Bineinteles, neavind capacitati de producere a propriilor nave militare nu cred ca putem sa ne permitem asa ceva. Acum suntem in situatia de a vedea ca nu avem temele facute.

 

Prospectiv A-z .
KWJ a fost balonul de incercare... De aici trebuie inceputa analiza cost-beneficii!

Trist este cand el/ai lui se ia/u in serios. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Trial_balloon

Trial balloon - Wikipedia, the free encyclopedia

A trial balloon is information sent out to the media in order to observe the reaction of an audience. It can be used by companies sending out press releases to judge reaction by customers, or it can be used by politicians who deliberately leak information on a policy change under consideration. The…

EN.WIKIPEDIA.ORG

Niciun comentariu: