marți, 16 august 2016

TTIP-ul si energiile regenerabile

Draghi Puterity
 
Despre cum submineaza TTIP-ul energiile regenerabile:


EU proposal on a free trade deal with the US could curb energy saving measures and a planned switch to clean energy, say MEPs
THEGUARDIAN.COM|BY ARTHUR NESLEN




Mihai Ion Turcu Pentru oamnii fara cultura economica: Cui foloseste TTIP?

Draghi Puterity Plutocratiei SUA, in cea mai mare masura.



THEGUARDIAN.COM|BY SIAN CAIN

Mihai Ion Turcu Banuiesc ca 'plutocratia minor "europeana franco-germanoi-britanica nu este foarte incintata dar inghite hapul(?) pentru ca este casatorita din interes cu americanii.

Prospectiv A-z .
Petrodolarul este unul din pilonii sistemului mondial.

Preda Mihailescu Prospectiv A-z @ Fals reprodus Prospectiv A-z - scaetele prins in economia energetica mondiala este pilonul subzistentei economice americane. Diferenta minima de nuanta risca sa isi scoata capul la suprafata...

Prospectiv A-z .
Draga Preda, nu-i vorba numai de americani, dupa cum nu-i vorba de toti americanii. Cand spun sistemul mondial e de inteles distinctia pe care o fac si cu care operez eu.

Preda Mihailescu Prospectiv A-z @ Nu este vorba decat de o portie infima dintre Americani, de acord. Si o portiune si mai infima a lumii. Am vrut doar sa subliniez. Deci piloni ai unei iluzii care va starni cel mult niste valuri cand se va prabusi, dar nu va periclita cu adevarat ... mondialul. Fiind slab ancorata in realitate, si puternic in sistemul de proiectii propagandiste... Se va prabusi, asta este doar o chestiune de timp si de modalitate..

Prospectiv A-z .
Este la fel de bine ancorat, daca nu mai bine, cat era sistemul mondial sub tutelaj britanic in interbelic. E drept, de data asta nu mai e doar Germania-URSS in contrapondere, ci China-Rusia...

Mihai Ion Turcu Romania este in plin proces de demolari ale suprasolului, solului si subsolului. Avem o experienta vie in materie. Asteptam si urmatorul cutremur ciclic, "...ce mai vaiet, ce mai zbucium...", lucrurile se darama la cutremur sau initiat , la noi si doar putin ajutat. Nu trebuie puis ceva in seama lui Dumnezeu care ne-a blestemat cu liberul arbitru.

Preda Mihailescu Prospectiv A-z @ Pai din cate tin eu minte, sistemul mondial tutelat britanic s-a reorientat putin spre o britanie razvratita - chiar daca ceva din axa a ramas intacta. Ceva s-a schimbat. De data asta se va schimba ceva mai mult.
Like · Reply · 1 · July 11 at 9:46pm

Preda Mihailescu Mihai Ion Turcu @ "Nu trebuie puis ceva in seama lui Dumnezeu care ne-a blestemat cu liberularbitru." - Incercarea dura a vietii este, pentru om, ca sa isi aduca aminte cu o microsecunda inainte de a ceda incercarii de cele mai multe ori bine indreptatita, de a blestema in directia Domnului, sa puna mai degraba o intrebare. Oricare ar fi ea, incarcata cat de cat de povara ce provoaca chemarea spre blestem... Este foarte util!

Prospectiv A-z .
Preda, tutelajul britanic si-a cedat locul celui american. E drept, de data asta nu exista posibilitatea teoretica a unei astfel de tranzitii. Asa ca-s de acord ca ne asteapta (tot teoretic) o zguduire mai mare. 

Practic, chinezii nu si-au aratat mana, nu stim care le e obiectivul. Germanii interbelici isi doreau un loc la masa exploatatorilor, ceea ce au obtinut dupa 1989. URSS-ul care-si dorea revolutie mondiala nu s-a batut niciodata pe fatza cu sistemul mondial.

Preda Mihailescu Prospectiv A-z  @ eu sunt modest cu dorinta de a intelege, in aceste sfere. Alftel spus, nivelul actual de intelegere ne cam interzice sa mai privim aceste configuratii de putere aparenta, chiar si in trecut, ca niste monoliti in conflict si lupta pentru suprematie - dincolo si deasupra mai exista si altceva. Asta se refera si la afirmatia: "URSS-ul care-si dorea revolutie mondiala nu s-a batut niciodata pe fatza cu sistemul mondial." Ideea de revolutie mondiala a fost instaurata de Trotzki, secondantul celui instaurat de vagoanele de aur vag germane. Este adevarat ca in Spania, Stalin inca a luptat cinic in ideea unei asemenea revolutii mondiale - dar deja, interese mai inguste, rusesti - vanzare si castig de devize - devenisera aproape prioritare.

Ce vreau sa spun este ca URSSul a fost de la inceput un copil vitreg al sistemului mondial, care insa niciodata nu a putut fi recuperat pe deplin. Recuperarea fiind indirecta, prin potentialul propagandistic de calmant spre folosinta occidentala - in timp ce de partea cealalta se vorbea de colateral damages. 

Sunt multe de spus cu privire la potentialul desvoltat in timp, de recuperare partiala a deviatiilor de la vreun plan aparent linear. Despre care desigur, nu stim niciodata daca a fost conceput asa, simplist. Sau daca pierderile nu erau cumva calculate din start, e.g. ca mijloc de disimulare eficace.

Prospectiv A-z .
De acord cu antiteza Stalin-Trotsky pentru a clatina valoarea de adevar a afirmatiei: "URSS-ul care-si dorea revolutie mondiala nu s-a batut niciodata pe fatza cu sistemul mondial."

Cu toate astea, chiar Stalin n-a ezitat sa-si bage picioarele-n cizmele de la'ndemana, nu toate oferite cum pari a ra/spune mai departe. In plus, fast forward la Brezhnnev si ideea expansionismului rusesc revine. 

Domnule, atat timp cat rusii au mai mult decat pot mentine, reflexul lor va ramane atacul. La fel ca mai orice natie care a cunoscut ceva maretie.

Preda Mihailescu Prospectiv A-z @ Suntem de acord in asta. Cea ce ridicam eu in dicutie este faptul ca dincolo de relativ inteligibilele lupte de dominatie si de control regional ale unor superputeri incepe un imperiu care stie sa mulga vaci de orice culoare si orice imperiu. Cateodata da gres in planuri, dar ... inca merge mai departe.

Prospectiv A-z .
Preda Mihailescu, daca plecam cu cele spuse de tine ca premiza, mai bine i-a fost Romaniei numai ca buffer cu autonomie functionala intre 2 imperii. Premiantii post-1989 tocmai asta n/au facut: 1) au redus autonomia la zero/crescut dependenta la maximum si 2) au pus economia Romaniei pe tava ca Ierod/Salomia.

Mihai Ion Turcu Mereu ni s-a reprosat pozitia intre, am vrut si noi sa fim odata intr-o parte. Am reusit
.
Prospectiv A-z .
Mihai Ion Turcu, 'intre' e o pozitie care uzeaza, mai ales cand toti se cred trestii.

Mihai Ion Turcu O vreme uzura a putut fi reparata, in felul acesta am traversat milenii. Fracura !?....

Preda Mihailescu Prospectiv A-z @ Intre trei imperii. Sau zone de putere, uneori, cate una dintre ele isi pierdea natura imperiala. Dar au fost mereu trei zone - NordEstul, Europa Centrala si Levantul. Si de fapt - da, este raspunsul simplu.

Draghi Puterity Prospectiv A-z - "atat timp cat rusii au mai mult decat pot mentine, reflexul lor va ramane atacul"

Ahm... de ce? Mai logic mi s-ar parea sa isi consolideze o pozitie defensiva. In epoca armelor nucleare, sa ataci preventiv mi se pare o strategie absurda. Dimpotriva, cei carora nu le ajunge ce au ar fi cei care ataca. 

In plus, toti socilologii stiu ca lucrul de care rusii se tem cel mai mult, e razboiul. Dupa zecile de milioane pe care i-au pierdut in WWII, un reflex explicabil. 

Nu stiu cum vezi tu lucrurile, dar, in ciuda propagandei mainstream, eu nu vad ca Rusia se pregateste sa atace tari occidentale (ocuparea Crimeei eu o vad ca o conservare a unui status quo). Vad insa ca Rusia e stransa tot mai puternic in clestele NATO. Si ca e dispusa sa se apere, cu tot armamentul din dotare.

Draghi Puterity Prospectiv A-z - "mai bine i-a fost Romaniei numai ca buffer cu autonomie functionala intre 2 imperii. Premiantii post-1989 tocmai asta n/au facut: 1) au redus autonomia la zero/crescut dependenta la maximum si 2) au pus economia Romaniei pe tava ca Ierod/Salomia."

Sa nu uitam totusi ca prin exemplul Yugoslav, optiunea autonoma, de buffer, sau de o a treia cale a fost profund descurajata de catre occident, ca sa ma exprim delicat. Premiantii aveau sansa sa cedeze totul sau sa fie intai bobardati, rupti in bucati, si apoi sa cedeze totul.

Prospectiv A-z .
"Nu stiu cum vezi tu lucrurile, dar, in ciuda propagandei mainstream, eu nu vad ca Rusia se pregateste sa atace tari occidentale (ocuparea Crimeei eu o vad ca o conservare a unui status quo)."

Azi nici eu nu vad asa lucrurile; constatarea mea era despre comportamentul istoric al imperiilor, mai cu seama cele care se simt vulnerabile. Rusii n-au facut exceptie, pentru un motiv sau altul, si-au impins granitele.

"Sa nu uitam totusi ca prin exemplul Yugoslav, optiunea autonoma, de buffer, sau de o a treia cale a fost profund descurajata de catre occident, ca sa ma exprim delicat. "

Da, cred ca stiu si am folosit acest exemplu in a ne tempera evaluarile despre premianti. Numai ca exista si un model cehoslovac, spre care oricum pare ca suntem indreptati (vezi regionalizare etc.). Oricum,Draghi, daca dulaii simt ca nu esti dispus sa dai nimic pe ce ai si crezi ca-i al tau, niciodata nu le vei fi cedat destul!

Niciun comentariu: