joi, 18 august 2016

Solutii de porc pentru un terorism fara porc

Soluții de porc pentru un terorism fără porc – 15 iulie 2016

 

Stefan Kovacs

Soluții de porc pentru un terorism fără porc

Bun, ne întoarcem la planșeta de desen și întrebăm- ce se poate face ? Și ni se va spune că numai Big Brother e soluția- pentru că vezi Doamne nu poate fi lezat cultul musulman și nici persoana musulmanului ca atare. Și pentru că "suspecți" nu înseamnă "dovediți" și pentru că legea îl omoară pe procurorul care arestează fără motiv. 
Îi avem pe Ahmed, Iusuf și Ali. Toți 3 sunt între 18 și 40 de ani , toți urmași ai unor imigranți, toți religioși. Băieții ăștia uită că bunicul lor mergea cu cămilele, că ce au au datorită statului francez și nu vreunei excepționale capacități proprii și se bazează pe niște legi foarte permisive. Pot să aibă copii- vezi cazul de la San Bernandino- ceea ce-i unește e faptul că nu sunt realizați nici unul din ei- fie sunt pe ajutor de șomaj- fie pe slujbe de amărășteni. 
Pe cine arestezi ? Și pentru ce ? Și Ahmed, și Iusuf și Ali au Internet- și așa cum spuneam și anul trecut- după atentatele de la Paris- n-au nevoie de cine știe ce coordonare, logistică sau mai știu eu ce. Orice- de exemplu un camion- devine o armă mortală. 
Și Ahmed și Iusuf și Ali plutesc în aceeași zeamă caldă în care orice omor e justificat pentru Profet și pentru religie și orice fel de infractor- de la ăla de-l scuipă pe polițist în spate și până la terorist- e un exemplu de luptă a religiei musulmane contra restului lumii. Pe această zeamă caldă n-o tratează eficient nici guvernele și nici serviciile secrete. Atâta timp cât aceste comunități ale urii și crimei nu vor fi sparte- nu se poate face nimic.

 

Smaranda Dobrescu Cu alte cuvinte, integrarea reala e posibila? Am auzit de curand o poveste adevarata spusa de un tanar turc: "pe mine mama nu m-a putut da la scoala, caci nu avea cum, eram cativa frati si surori si caietele si cartile costau, nu aveam lumina sa ne facem lectiile, nu aveam haine destule sa mergem la scoala. Refugiatii care au venit acum trimisi de Merkel primesc slujbe, ajutoare sociale, copiii lor merg la scoala" 
Poate o societate sa fie mama buna pentru toti? E posibil multiculturalismul cand nativii traiesc mai rau decat refugiatii temporari sau definitivi? Putem visa la o lume fara discriminari? Asta e partea materiala a problemei. Cea religioasa este insa infinit mai delicata..

 

Stefan Kovacs Atunci când vrei- integrarea reală e posibilă. Numai că băieții ăștia nu sunt din generația deprinsă să muncească ca să obțină ceva ci din generația care așteaptă totul de-a gata. Între două slujbe, șomeri, neangajați vreodată...cineva care are un plan în viață și urmărește să se realizeze profesional nu va deveni niciodată terorist- decât poate împotriva voinței sale. Băieții ăștia sunt din păcate oarecum echivalentul tinerilor noștri frumoși- ăia care cereau resetarea clasei politice pentru că ei încă mai locuiesc cu părinții - dar fără componenta religioasă.

 

Stefan Kovacs Atâta doar că discutăm de integrarea individuală a cetățeanului în statul său de adopție. Statul nu e obligat să te gâdile cu pene sub nas , să-ți țină paltonul când te îmbraci, să-ți creeze un mediu prietenos în care tu să te simți bine. Imigrantul se integrează sau nu (și-atunci pleacă) în stat- nu statul e obligat să se integreze voinței sau obiceiurilor imigrantului. O șhaormerie nu deranjează pe nimeni, modificarea manualelor de istorie ca să nu lezezi sensibilitatea lui Ali- e deja deranjantă.


Stefan Kovacs La jocul de-a integrarea- orice fel de țară pierde. N-o să avem niciodată fonduri- și mă refer la țările dezvoltate- să dăm oricărui cetățean ceea ce vrea. Și atunci țara în care X-lete se integrează -trebuie să-i spună "Nu ești tu, imigrant Vasile în măsură să mă judeci, să-mi judeci istoria sau obiceiurile.TU te integrezi în obiceiurile mele și în istoria mea- dacă poți veni cu o plus-valoare pașnică și care să fie utilă pentru toată lumea- te acceptăm".

 

Mihai Ion Turcu Cel mai simplu, stai la tine acasa si reconstruieste-ti tara, noi va dam bani si in special va dam pace sa refaceti ce a fost stricat.

 

Niciun comentariu: