marți, 16 august 2016

Israelul ingrijoreaza guvernul german

Israelul ingrijoreaza guvernul german – 11 iulie 2016


Draghi Puterity
 

Guvernul german se declara "ingrijorat in privintza climei din politica interna a Israelului".

Motivul e o inasprire a unei legi din Israel care cere mai multa transparenta in cazul ONG-urilor finantate din strainatate. Se pare ca vor fi afectate fundatiile Konrad Adenauer (din zona CDU) si Friedrich-Ebert (din zona SPD). Se critica faptul ca nici un stat occidental nu face ase ceva "profund antidemocratic", iar Israelul e pus in aceeasi categorie cu Rusia, Turcia si Egiptul din acest punct de vedere. Lui Netanjahu i se reproseaza ca se foloseste de noile prevederi pentru a lovi in "opozitia de stanga" (?!?).

 

 

Hartes NGO-Gesetz: Berlin besorgt über "innenpolitisches Klima" in Israel - SPIEGEL ONLINE

Israel will die Arbeit von regierungskritischen Organisationen per Gesetz weiter einschränken - auch deutsche Stiftungen sind betroffen. Bundesregierung und…

SPIEGEL.DE|BY SPIEGEL ONLINE, HAMBURG, GERMANY

 

Costel Gilca Cum adică. .....pai la noi e normal sa fie finanțate ONG urile de straini:)))

 

Mihai Ion Turcu ONG ar face parte din "societatea civila" definita ca "... o ordine, sociala si economica care se transforma conforma propriilor reguli,indiferent de cerintele etice ale asociatiilor legaliste sau politice. ....de aparare a indivizilor si grupurilor umane in fata expansiunii statale furnizand mijloacele de influenta a deciziilor politice." (D.S. Zamfir- Vlasceanu) nu pot fi finantate de state, de unele straine exclus. Apare ca noutate finantarea de catre ONG-uri straine si privati. Fiind fapt ca statele au devenit captive ONG -urilor, si privatilor oligarhi , mari finantatori de retele ONG mondializate prin care exercita influenta asupra statelor straine in care fiinteaza asemenea ONG-uri sufragane. Daca un stat angajeaza relatii cu alt stat, pe baze legale si cu asentiment parlamentar, deci sub control democratic, asupra ONG nu exista nici control de stat nici democratic dar acesta poate manevra sau presa statul in directia intyereselor centralei organizatiilor ONG dinafara statului sau unor finantatori privati.

 

Draghi Puterity Follow the money...

http://www.haaretz.com/israel-news/1.730324

 

 

Despite international criticism, Israel passes contentious 'NGO bill' into law -…

HAARETZ.COM

Niciun comentariu: