sâmbătă, 6 august 2016

Deal cu Canada: CETA- vize

Deal cu Canada CETA- vize  - 7 iulie 2016


Smaranda Dobrescu
 

Premierul pune piciorul in prag si impune conditii Canadei: ori ridica vizele pentru romani, ori nu semneaza Tratatul CETA. Eu cred ca conditiile de ridicare a vizei cu Canada erau oricum aproape indeplinite datorita procentului mic de refuz inregistrat in ultimul timp. Dar, e bine. Sa vedem daca va fi premierul atat de dur si in privinta renuntarii la vizele americane in legatura cu TTIP-ul !

 

 

Ce spune Cioloș despre eliminarea vizelor pentru Canada

Premierul Dacian Cioloș a declarat, miercuri seara, că lucrurile se mișcă în vederea eliminării vizelor pentru Canada, precizând că va ține legătura cu premierul canadian, Justin Trudeau, în acest sens.

COTIDIANUL.RO

 

Draghi Puterity O lovitura de imagine reusita.

 

Prospectiv A-z .
Mai bine ar lasa vizele exact asa cum sunt, ca doar s-a platit destul bir in oameni, si s-ar ocupa de protejarea tarii de raiduri ale mineralelor montate din jurisdictie canadiana. Mini-tratatul asta nu-i decat capul TTIPului.


Draghi Puterity Prospectiv A-z - Exact. Si TTIP-ul nu are umeri...

 

Draghi Puterity ... intai curata gunoaie, apoi ne scapa de vize, daca mai si da cu mopul, cred ca stiu cine o sa fie urmatorul PM ;)

 

Smaranda Dobrescu Intre timp ii schimba pe necoptii aceia de tehnocrati, da satisfactie oamenilor care s-au saturat de discursuri cinice si nimeni nu baga de seama in final ca guvernul la sfarsit de mandat e complet altul decat cel investit, deci rezultatete tehnocratilor si ale lui Ciolos nu au fost chiar de nota maxima..

 

Dinica Roman Costi Rogozanu 
Anunţuri pompoase cu dispariţia vizelor pentru Canada. Dup-aia mici dezumflări (de fapt, rămîn destule condiţii pentru accesul în Canada, să ai viză de SUA de exemplu, haha), dar, ce mai contează, tot e bine. Doar că aceste veşti vin lapachet cu graba Canadei de a-şi finaliza propriul tratat comercial cu UE, CETA. Acest tratat e mai aproape de final decît celebrul TTIP, tratatul comercial cu SUA, dar spiritul e acelaşi: dereglementare, distrugerea plaselor sociale, întărirea companiilor mari în faţa statelor şi tribunalelor.

La noi, au apărut deja diverşi specializaţi în glorificarea tratatelor, unul dintre ei fiind un soi de politician cu profil de lobbyst (livrat de PSD, dacă nu "stînga lui peşte prăjit" atunci cine?), care urlă toată ziua beneficiile uitînd să explice cum au ajuns milioane de europeni să voteze petiţii împotriva TTIP.

Pentru cei care n-au chef de prea multă documentare, două sînt marile pericole în tratatele tip CETA-TTIP: întîietatea marelui business în justiţie, practic vor fi forţate guverne să încurajeze şi să plătească multe costuri colaterale pentru investiţii (cu toate consecinţele de mediu sau sociale); tendinţe şi mai puternice în zona privatizării serviciilor publice. Pentru cine vrea să citească mai mult, articolele astea ar fi un bun început. Într-unul se face referire şi la cazul românesc cu Roşia Montană:

Canadian companies are already doing this all over the world. A company called Gabriel Resources recently announced it was suing the Romanian government for damages, after parliament blocked the development of one of their gold mines over environmental fears. They now face a compensation claim for possibly billions of pounds. CETA would open this system to thousands more companies, including US companies with subsidiaries in Canada, like Wal-Mart, Chevron, Coca Cola and Monsanto. It is inconceivable that Britain wouldn't face a case. (sursa)

Sau aici, tot despre surioara TTIP-ului, CETA.

De amuzament, puteţi citi şi cum se umflă în pene Sorin Moisă că ne dau voie canadienii fără viză graţie eforturilor sale (de fapt, negociere între vize şi un tratat comercial fără scrupule, pentru care nu sîntem în stare nici măcar să pretindem scoaterea vizelor fără alte condiţii).

http://voxpublica.realitatea.net/.../romania-competitiva...

România competitivă 12 ore în picioare la cusut pe salariu minim. Şi vizele de Canada contra...

S-a dat drumul mărețului plan Cioloș-Iohannis, de fapt un anunț cam nesimțit al faptului că în toamnă se va încerca guvern tehnocrat sau de uniune națională. Dar să-l luăm în serios, să-l citim că oricum altceva mai bun nu-i de făcut. O primă premiză complet greșită dar dragă analiștilor neutri care...

VOXPUBLICA.REALITATEA.NET

Niciun comentariu: