duminică, 31 iulie 2016

Cu cine va face Germania reforma UE?

Cu cine va face Germania reforma UE? – 5 iulie 2016

Smaranda Dobrescu
 

Ma intreb cu oarece ingrijorare cu cine va purcede Germania la reforma UE in conditiile in care dupa cum am discutat ieri Franta ar cam fi exclusa de la butoane iar Italia intra in blocaj financiar sever cu un sistem bancar in trepidatii majore. Sau nu e nevoie de alti decidenti?

 

O amenințare mai mare decât Brexit-ul se profilează în Italia

În timp ce toți ochii stau ațintiți asupra Marii Britanii după referendumul pentru ieșirea din UE, în Italia se amplifica o criza mult mai gravă, favorizată într-o oarecare…

COTIDIANUL.RO

 

Alexandru Botu Germania nu are nevoie de nimeni din UE pentru a-si realiza planurile. Caci are un partener extern care o ajuta sistematic si "frateste": Rusia.

 

Draghi Puterity Parerea mea e ca actuala conducere a Germaniei e de fapt un proxy al plutocratiei americane. Aripa pro-rusa, nu are putere.


Smaranda Dobrescu Eu ma raportam la cele spuse de colegul Adrian Severin: "O Europa germana tot la razboi ajunge"

 

Draghi Puterity Eu as formula astfel - o Germanie vaduvita de "economia sociala de piata", cea care asigura prosperitatea la doua treimi din populatie, e capabila de o mobilizare in masa, care poate fi deturnata in multe directii urate. 

Asta e pana la urma, IMHO, cheia prin care trebuie inteleasa "Germania profunda" - capacitatea enorma de mobilizare si organizare in momentul in care se simte amenintata sau asuprita. Sa nu confundam agenda "proxy-ului plutocrat" ajuns la conducere prin tot felul de metode "colorate", cu adevarata "problema germana".

 

Alexandru Botu De acord cu ce spunea AS. Probabil ca inca nu s-au copt conditiile!

 

Draghi Puterity Revenind la intrebarea pusa de Smaranda in postarea initiala, cred ca inca nu s-a decis definitiv, insa pana la urma cred ca va prima punctul de vedere a lui Merkel. 

Despre faliile din coalitia de guvernamant din Germania (si chiar din interiorul SPD-ului !) privind viitorul UE, intr-un articol din Spiegel:

http://www.spiegel.de/.../brexit-frank-walter-steinmeier...

Niciun comentariu: